Kotimaa

Ylen uusi toi­mi­tus­joh­ta­ja Merja Ylä-Anttila haluaa vahvaa yhteistyötä suo­ma­lais­me­dioil­le

Merja Ylä-Anttilasta tulee Ylen toimitusjohtaja. KUVA: MTV
Kotimaa 17.4.2018 10:07 | Päivitetty 17.4.2018 21:48
STT

- Onhan tämä valtavan hieno näköalapaikka suomalaiseen yhteiskuntaan, arvioi uutta pestiään Ylen toimitusjohtajaksi siirtyvä Merja Ylä-Anttila tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Ylä-Anttila ei tuoreeltaan esittänyt kovin konkreettisia uudistusehdotuksia. Hän korosti muun muassa julkisen palvelun ja kaupallisen median välisen yhteistyön vahvistamista ja uudenlaisten kumppanuuksien etsimistä. Ylen hän lupasi olevan avoin ja mahdollistava kumppani.

Yhteistyön tarvetta kirittää Ylä-Anttilan mukaan kilpailu, jota suomalaismediaan kohdistuu isojen globaalien mediajättien kuten Googlen ja Facebookin taholta.

- Jos me emme todella mieti tätä, miten Suomi-media pärjää, niin ei se hyväksi ole tälle yhteiskunnalle.

Ylä-Anttila arvioi, että Yleisradiota ja vahvaa julkista palvelua tarvitaan kenties nykyisin vielä enemmän kuin jokin aika sitten, koska maailma on "aika epävakaassa tilanteessa". Hänen mukaansa Suomen johtavana mediana Yle pystyy analysoimaan, missä maa ja maailma makaa, ja antamaan sitä kautta maailmankuvan aineksia lukijoille ja katsojille.

Ylä-Anttila myös muistutti, että Yle tekee uutis- ja ajankohtaisohjelmien lisäksi myös kotimaista draamaa ja faktaohjelmia.

- Voidaan sanoa, että Ylen koko arkisto on kansakunnan muisti. On tärkeää, että tässä kerätään sitä muistia yhä edelleen. Tässä kerätään niitä tarinoita, mitä tapahtuu tässä ja nyt ja vahvistetaan sillä tavalla kulttuurista identiteettiä Suomessa.

- Saattaa jopa joskus olla pikkuisen paikallaan tällainen valistuskin, Ylä-Anttila naurahti.

Hän kuitenkin jatkoi, ettei tarkoita "sormi pystyssä valistusta", vaan pikemminkin maailmalla liikkuvien valeuutisten torjuntaa. Hänen mukaansa laatumedialla on merkitystä sille, miten ihmiset luottavat tietoon.

Ylen toimitusjohtaja johtaa yhtiön toimintaa ja vastaa sen hallitukselle toiminnan tuloksellisuudesta. Ylä-Anttila sanoikin olevan päivänselvää, ettei toimitusjohtajan tehtääviin kuulu sisältöön vaikuttaminen

Soitto headhunterilta

Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson kertoi, että Ylen hallitus oli valintaprosessissa hyvin yksimielinen. Hän korosti, ettei Ylä-Anttilan valinta johtunut siitä, että hän on nainen.

- Me haimme parasta mahdollista toimitusjohtajaa. Mutta olemme tietysti vilpittömästi iloisia siitä, että nyt ensimmäinen naispuolinen toimitusjohtaja Hella Wuolijoen jälkeen saatiin Yleen.

Ylä-Anttila kertoi, ettei osallistunut avoimeen hakuun, vaan sai yhteydenoton rekrytoijalta. Lopullisesti asia ratkesi vasta jokunen päivä sitten.

- Ajattelen niin, että olen omassa urassani sellaisessa kohdassa, että pystyn vielä yhden hyvän uran tekemään.

Lähtöpäätöstä tuki se, että Ylä-Anttilan mukaan myös MTV Uutiset on hyvässä tilanteessa ja samoin Mediahub on lähtenyt hyvin liikkeelle. Ylä-Anttila luopui tänään MTV:n päätoimittajan tehtävästä, mutta jatkaa yhtiössä elokuun loppuun saakka. Ylen toimitusjohtajana hän aloittaa syyskuun alussa.

MAINOS

Kommentoi

Jos ei olisi pakko, en ostaisi Ylen palveluja yhtään. Luen uutiset muista lähteistä eli netistä ja jne. Yleltä joitakin dokumentteja ja radio on ihan OK. Yle-vero tulisikin jakaa eri osiin: radio, TV, urheilu, Asiaohjelmat ja jne. Kaikille hinta, niin ei tarvitse maksaa kaikkea hömpän pömppää, mitä nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan ei tule tyhjänpäivästä viihdettä Mtv:ltä mukanaan, tai mitään pinnallista uutisointia. Yle on vähän lipsunut ja tullut hömppää mukanaan. Sen tulisi olla arvokkaampi tiedonjakokanava!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ylen ja yle-veron tehtävä onkin rahoittaa ulkopuolista sisällöntuotantoa, viihdettä ja urheilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän rähmällään ja hyvää pataa kaikkien kanssa. Ylessä ei mikään ainakaan tämän nimityksen myötä tule muuttumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattilainen tuli taloon, miten se näkyy jatkossa - odotellaan? Toivottavasti ei edetä kohti jenkkimallista uutisointia - jotain siitä on jo nähty MTV3:n uutisissa. Taitaa yt-neuvottelut alkaa, kun otetaan ulkoitus käyttöön - nyt myös entistä enemmän uutistoiminassa. Keskitys jatkuu ja alueet kärsivät jatkossa. Nyt jo ohjelmistossa on eri kanavilla hirveä määrä kaiken maailman hömppää, mutta toivottavasti joku Ylen kanava pysyy asialinjalla ja tarjoaa laatua ja sisältöä, eikä Roope Salmista, Jetroa yms. kertakäyttöjulkkiksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää hömppää ja omien ohjelmien mainostusta? Kohta koko kanavanipulla ei ole muuta ohjelmaa kuin uusintojen mainoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oho. Mutta tämähän on päivän puheen aihetta, siiss tasa-arvoa, korostava valinta, kun pätevä topakka emäntä valittaan YLEn johtoon. Riittääpä pressiklubeilla uutta mussuttamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On pelättävissä, että Ylen ohjelmistoon otetaan entistä enemmän mainoskanavilta tuttua ostohinnaltaan edullisia hömppäohjelmia. Nykyhallituksen aikaisen taantumailmapiirin vallitessa huippuhakijat jättäytyivät suosiolla pois kisasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onjo suurin osa ohjelmistosta. Ostopalveluna ostetaan lähes kaikki sarjat ja jopa urheilulähetykset. Taso on sitten sen mukaista. Kyllä kokoomus on saanut valkattua koko tiedonvälityksen suomessa. Ja vieläpverovaroin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Hertta Kuusisen aatemaailma sitten sai seuraajansa! Historia toista itseään - todennäköisesti muut ei tikullakaan halua koskea moiseen uppolaivaan kuin YLE. Koskas se maksukortti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa Jaa... Älä nyt höpötä. Merja Ylä-anttilako Hertta Kuusisen linjalla? Haha-haha...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sivistys on rahvaalle myrkkyä niinkuin viina on vain viisasten juoma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:16
Tiukat pudotuspelit veivät kärppäluotsi Mannerin yöunet – ”Puhelin näyttää yleensä herätystä kolmen neljän tunnin päähän, kun menen nukkumaan”  
6:09
Hengityssuoja pitää pölyn loitolla – nenäkannu, silmätipat ja vilkasliikenteisten väylien välttäminen auttavat myös
5:47
Pohjois-Korean Kim ja Etelä-Korean Moon tapaavat perjantaina Koreoiden rajalla
5:18
Ranskan Macron uskoo, että Trump saattaa jättää Iranin ydinohjelmasopimuksen
5:00
Maakuntia voi uhata miljardin rahapula – "Alijäämä voi olla jopa 2-5 miljardin suuruinen"
5:00
Näiden puolueiden jäsenmäärä kasvaa – eniten jäsenmääräänsä kymmenessä vuodessa on kasvattanut perussuomalaiset
2:39
Amnesty syyttää Turkkia järjestelmällisestä kansalaisyhteiskunnan hajottamisesta - toisinajattelu pantu ahtaalle vallankaappausyrityksen jälkeen, sanoo raportti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

305 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Entä sitten jos jumalattomat taas hyökkii tänne? Lue lisää...
Kättä pitempää tarvi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

26.4.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image