Kotimaa

Ylen pre­si­dent­ti­ky­se­ly: Vastaajista 76 prosenttia haluaa presidentti Niinistön jatkavan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pyrkii toiselle kaudelle kansanliikkeen ehdokkaana. KUVA: KIMMO BRANDT
Kotimaa 12.10.2017 7:03 | Päivitetty 12.10.2017 7:28
STT

Ylen teettämän kyselyn mukaan 76 prosenttia suomalaisista kannattaa presidentti Sauli Niinistön valintaa jatkokaudelle. Niinistö on kokoomustaustainen kansanliikkeen ehdokas. Ylen kyselyssä toiseksi suosituin ehdokas on vihreiden Pekka Haavisto, jota kannattaa 14 prosenttia suomalaisista.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaarelle äänensä antaisi 3 prosenttia suomalaisista. Keskustan Matti Vanhanen ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen saavat 2 prosentin kannatuksen. Yhden prosentin kannatuksesta nauttivat SDP:n Tuula Haatainen ja RKP:n Nils Torvalds.

Ylen mukaan Niinistöä kannatetaan laajasti kokoomuksen lisäksi keskustan ja SDP:n äänestäjien riveissä. Keskustan kannattajista Niinistöä äänestäisi 80 ja SDP:n kannattajista 79 prosenttia. Vanhasen takana on 14 prosenttia keskustan äänestäjistä. SDP:n piirissä Haataisen suosio on 7 prosenttia. Perussuomalaisten keskuudessa Niinistön ja Huhtasaaren suosio jakautuu melko tasan. Niinistöä tukisi 50 ja Huhtasaarta 44 prosenttia perussuomalaisista.

Haavisto on suosituin ehdokas vihreiden ja vasemmistoliiton äänestäjien piirissä. Haavisto saa vihreiltä 51 ja Niinistö 46 prosentin kannatuksen.

Vasemmistoliiton kannattajista 42 prosenttia äänestäisi Haavistoa, 34 Kyllöstä ja 18 prosenttia Niinistöä.

Taloustutkimus haastatteli Ylen toimeksiannosta 1470 suomalaista. Haastattelut tehtiin 2.-10. lokakuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 1,9 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Putinilla oli saman suuruinen kannatus ja se oli ylen mukaan mahdotonta ja pelkkää propakandaa. Ylen uutisointi on säälittävällä tasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen rapistuminen jatkuu jos Niinistö valitaan presidentiksi. Nyt tarvitaan ihan uusia tuulia säilyttää Suomi suomalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset valittaa aina Kokoomuksen politiikasta. Nytkö se olisi valmis tukemaan Kokomuslaista Niinistöä. Kokoomus tulee ottamaan kaiken hyödyn Niinistön kannatuksesta. Ensimmäisellä kierroksella voi reilusti äänestää Laura Huhtasaarta silloin Suomen kansallakin on jotain toivoa säilyttää määräysvalta Suomessa. Kokkoomus vie meidät Natoon jos se saa noin suuren määräysvallan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäistä kertaa on semmoinen olo, että pitäisi muuttaa lakia ja sallia saman presidentin jatkaminen virassaan rajattomasti kausi kauden perään - äänestämällä toki. Todellakin äänestän Saulia <3

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En todellakaan tule äänestämään nykyistä pressaa on sen verran lausunnoillaan koheltanut, että tämä riitti kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sale on hyvä pressa, mutta ensin ääni Vanhaselle ja sitten ( jos tarvitaan) Niinistölle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellinen Ylen "presidenttikallup" totesi että Clinton voittaa USA:n presidentin vaalit 100-0.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

clinton hävisi vaalit ja PISTE.
Kumma kun ei teille vasureille mene jakoon demokraattisesti käytyjen vaalien tulos, jonka clinton hävisi reilusti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhana aatteen kyllästyttämänä vasurina täytyy vain todeta, että en näe mitään järkeä äänestää tässä vaalissa ketään muuta kuin Sauli-pressaa. Tai voihan sitä tietysti äänestää, mutta kun ei ole likikään parempaa tarjolla. Ainoastaan Merja ja Pekka jollain tavalla "kukkuvat"kuuloetäisyyden rajoilla, Merja kaukana Brysselissä ja Pekka syvällä vihreän luonnon helmassa, mutta annan heille rauhan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huipulla on hyvä olla nyt Niinistöllä mutta sieltä voi tulla myös alas ryminällä
joten ei se niin varmaa ole että Sale saa jatkaa Suomen presidenttinä
Ei saa nuolaista ennen kuin tipahtaa huomisesta ei kukaan tiedä en minäkään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistö on hoitanut tonttinsa hyvin ja muut ehdokkaat eivät oikein tarjoa kunnollista vaihtoehtoa.

Ainoa tahra Niinistöllä on se, että hän oli mukana myymässä 90-luvun laman roskalainoja norjalaisella sijoitusyhtiölle alihintaan. Kaupan yhteydessä tehtiin salaiseksi määrätty sopimus, jolla luvattiin, että velallisia ei armahdeta. 90-luvun laman jäljiltä on jäänyt valtava määrä yrittäjiä ikuiseen velkahirteen. Melkein voisi sanoa, että yksi yrittäjäsukupolvi tuhottiin ja tehtiin näin valtavaa vahinkoa Suomelle.

Niinistö voisi tehdä valtiomiemäisen teon ja pyytää anteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on presidentti, jolla on paitsi viisautta, myös sydäntä. Ehdottomasti jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ulkopolitiikkaa johtaa presidentti yhteistoiminnassa hallituksen kanssa, näin virallinen muoto asiasta kuuluu. Enempi taitaa tänä päivänä ulkopolitiikan ja myös turvallisuuspolitiikan hoito olla Niinistön käsissä. On tosin ministerit pää-/ ulko-
ja -puolustus ja tarvittavat valiokunnat eduskunnassakin mutta Niinistö on kyllä ottanut asiat omaan hoitoonsa ja ministerit ja eduskunnan instanssit vain myötäilevät presidentin mielipiteitä asioissa. Ulospäin ei ainkaaan näy mitään säröjä
tai isompia ristitiitoja olevan Suomen linjassa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Yhteistyö keskeisten ministerien ja presidentin kesken ilmeisesti myös toimii mallikkaasti.
Ei siis suurempia syitä vaihtaa maan päämiestä, ikää hänellä kyllä on ja tuossa iässä ja muutaman vuoden sisällä voivat kyllä terveysasiat tulla taas eteen ihan viran hoitamisenkin kannalta. En kyllä usko että Kekkosen aikaiseen tyyliin sitten mentäisin jos presidentti ei jossain vaiheessa tulevaisuutta kykenekään hommiaan hoitamaan tarvittavalla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salen kannatusprosenteissa alkaa näkymään lapsilisä.
Tosin sen maksu alkaa vasta helmikuussa 2018 lapsen syntymän jälkeen.
Kisa ratkeaa jo ekalla kierroksella joka on hyvä asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan eteläosassa.

Sadevaroitus: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjois-Savon, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pride

Marssia voi heterokin ei siinä tarvitse olla homoseksuaali. Kuten "sifferi" sanoi "marssi on ihmisoikeustapahtuma." Lue lisää...
olio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image