Kotimaa

Ylen kan­na­tus­mit­taus: SDP nousi kokoomuksen ohi suo­si­tuim­mak­si puolueeksi

Antti Rinteen johtama SDP on noussut suurimmaksi puolueeksi Yle kannatusmittauksessa. KUVA: Lennart Holmberg
Kotimaa 2.3.2018 6:29
STT

SDP on suosituin puolue 21 prosentin kannatuksella, ilmenee Ylen kannatusmittauksesta. Toisena on kokoomus 20 prosentin kannatuksella ja kolmantena keskusta 17 prosentin kannatuksella.

Vihreät on neljäntenä, ja sitä kannattaa 14,5 prosenttia. Vasemmistoliittoa äänestäisi nyt 8,9 prosenttia äänestäjistä ja perussuomalaisia 8,5 prosenttia äänestäjistä.

Kristillisiä kannattaa 3,3 prosenttia, RKP:ta 2,9 prosenttia ja sinisiä 1,6 prosenttia äänestäjistä.

Mittausta varten haastateltiin 2  710 henkilöä. Puoluekantansa kertoi 1 655 vastaajaa. Kyselyyn haastatelluista 61,1 prosenttia kertoi, mitä puoluetta äänestäisi nyt.

Virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin. Yle teetti kyselyn Taloustutkimuksella, joka teki puhelinhaastattelut 7.–28. helmikuuta välisenä aikana.

Ylen edelliseen gallupiin verrattuna SDP:n kannatus on noussut 2,3 prosenttiyksikköä. Kokoomuksen kannatus on pudonnut 0,8 prosenttiyksikköä. Keskustan kannatuksessa on tapahtunut 0,4 prosenttiyksikön notkahdus.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (184)

Onko ihme - kaiken jälkeen mitä kokkareiden kommarit ovat saaneet aikaan kepulaisten lauman avustuksella.
Maan teollisuus, kauppa ja pelvelut ovat ulkomaisten omistuksessa ja julkiset palvelut ollaan lahjoittamassa kasvottomille sijoittajille.
Kaikki on isänmaan etujen vastaista kansalaisten tulojen ja omaisuuksien keinottelua vain harvojen sijoittajien haltuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen yhteiskunta ei kestä enää neljää vuotta toista Porvarihallitusta, toivottavasti ei enää koskaan tule vastaava aikaa, joka oli syöstä nousukaudella maan lamaan.
Pahinta oli kun koko tämän hallituksen ollessa vallassa Maailmassa on ollut korkea suhdanne, mutta Suomeen se tuli vasta kaksi vuotta myöhässä epäonnistuneen hallituksen aloituksen vuoksi, mutta lopulta se väkisin tietysti tuli.
Kotimarkkinat eivät vieläkään toimi ja ne menetettiin valitettavasti! Työttömyyden pitäisi olla paljon pienempi näin nousukauden aikana, mitä sitten tapahtuu kun tulee lama, tuleeko historian surin työttömyys, kun nousukausikin jäi näin heikoksi huonon plitiikan johdosta, ensin myöhässä, sitten jo ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivän järkyttävin uutinen. Demareita ei saa päästää valtaan enää ikinä. Rinne tulee ja vie kaikki säästöt ja sijoitukset yhteiskunnalle. Ruotsiinko täältä on muutettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritä nyt keskustalainen vaan kärsiä, paljon huonommin ei teillä olisi voinut mennä - tai kukapa sen tietää. Verovarat yksityisiin taskuihin ja maakunnan määräysvalta keskustalle. Aatteleppa nyt itekkin mitä kansa kestää katsella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin Demarit päättämään, sanoisin että on eniten eriarvoisuutta kannattava puolue, jakaa viimeisestkin (vielä) työssäkäyvien rahat omille kannattajilleen, eli eläkeläisille ja maahanmuuttajille. Varsinainen työväenpuolue...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suosittu" sana ei ehkä kuvaa tilannetta oikein. Parempi ilmaisu olisi "eniten kannatettu".

Muutenhan voitaisiin sanoa vaikka että klamydia olisi Suomen suosituin sukupuolitauti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Braaa!Ja Väyrysen Paavo vie keskustalta puolet kannattajista itelleen seuraavissa vaaleissa👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AI-VAN MAH-TA-VA UU-TI-NEN!!!!! Kauanko tuota SOS-hallituksen törttöilyä on vielä siedettävä... Kannatuskin on jtkn 37,5 %:n luokkaa.. Kannattaisi tehdä tarvittavat johtopäätökset, uudet vaalit ja antaa kansan sanoa vaaleissa mielipiteensä maakunta- ja sote-uudistuksesta sekä aktiivimallista. Ja turhaan kait te koetatte kaikella kiireellä saada ko uudistukset voimaan hinnalla millä hyvänsä, koska jo seuraava hallitus voi laittaa koko uudistuksen silppuriin. Eikö olisi parempi, että näin suurista uudistuksesta sovittaisiin ja se valmisteltaisiin parlamentaarisesti, yhteistyössä? Varmasti tulee joskus vielä hallitus, jossa Kepu ja/tai Kok ei ole mukana ja se myllää hallintomallin taas oman mielensä mukaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvoin Suomessa on niin hyvää oppositiopolitiikkaa harjoitettu kuin nykyinen oppositio. Mahtavaa!! Nyt tulokset alkavat näkyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime vaaleissa pikavauhtia kansa juoksi äänestämään Sipilää,niin nuoret ,eläkeläiset ja muita.Luulivat että Sipilä säkillä heille rahaa ammentaa.Nyt se Messias kuulosta olevan Rinteen Antti joukkoneen.Työllisyyttä hallitus saanut huimasti aikaiseksi. Ei kuulosta kansalle työpaikat kelpaavan. Eikä me suomalaiset haluakkaan uudistuksia. Halutaan elää Eera-vainajan ajassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinteen kuvan tilalla tulisi olla SAKn Elorannan kuva, koska koko kannatusnousu on Saklaisen lakkokampanjan ansiota. SDPn ei tarvitse kuin siipeillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras uutinen moneen vuoteen, jospa kansalaiset ovat tajunneet missä mennään. SDP on ollut työläisten asialla koko Suomen historian ajan. Meillä on itsestään selvää monet asiat joita Porvari valtioissa ei ole onnistunut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Suomi tarvitsee hallituksen joka uskaltaa nostaa rikkaiden veroja. Nykyinen on eliitin taskussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi ettei presidentillä ole oikeutta hajottaa hallitusta ja määrätä uudet vaalit. Päästäisiin eroon Sipilästä ja hunajapaalupelleporukka sini-smuffeista. Toivotaan että Lepomäki kokoomuksessa saa taakseen hyvän joukon vastuullisia edustajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huono on kansalaisten muisti. Edellisessä hallituksessa demarit ja kokoomus kilpailivat siitä kumpi puolue äänesti eniten omia lakiesityksiään vastaan hallitustaipaleen lopulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät koskaan oo mitään saaneet aikaan. Huonoa oppositiopolitiikkaa. Aina mene näin ne puolueet jotka on hallitusvastuussa niin menee alas ja oppositipuolueet nousee.....politiikka on politiikkaa. Ei oo mitään vaikutusta kuka hoitaa asioita. Näytelmää koko juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä sitä mennään Antti välillä suosittu.
Ei varmaankaan kovin kauan. Muut menee ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro demarien hyvät teot vähävaraisille kautta aikojen. Ollut tähän päivään hyväpalkkaisten kuten paperimiesten yms puolue ja ennen kaikkea kuntapuolue-5 vuoden irtisanomissuojat jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (184)

Uutisvirta

106
Nämä kuusi asiaa jokaisen kuuluisi tietää taksiuudistuksesta – "Asiakkaalta vaaditaan nyt erilaista vastuuta"
41
Oulun joukkoliikenne ei toimi keskustan ulkopuolella Lukijalta
29
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
26
SAK:n hallitus koolle harkitsemaan vastatoimia hallituksen aikeille – tähtäimessä erityisesti perusteettomat määräaikaisuudet
22
Poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa Oulussa ja Kalajoella – alaikäisiä käyttäjiä kiinni
17
Motocrosspyörän kuljettaja kaahasi moottoripyöräpoliisilta karkuun Kalajoella – poliisi kaipaa vihjeitä
16
Pitkään eduskunnassa ollut Erkki Pulliainen pohtii yhä ydinvoimarakentamista ja kaivostoiminnan vaikutuksia luontoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

220 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ministeri Lindströmin sydän

Hataratpa sinun tiedot on, sillä on suuri osa työttömistä ei saa Kelan/sossun kautta mitään korvausta leikkatuista päivä... Lue lisää...
Ei ihan pikku juttu.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image