Kotimaa

Ylen gallup: Vihreät ja kokoomus nostivat kannatustaan, vasemmisto tipahti

Li Anderssonin johtaman Vasemmistoliiton kannatus on pudonnut kuntavaalien jälkeen. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 11.5.2017 6:43 | Päivitetty 11.5.2017 7:24
STT, Kaleva

Ylen tuoreimman kannatusmittauksen mukaan suurin puolue kokoomus on lisännyt kannatustaan hivenen. Jos eduskuntavaalit olisivat nyt, kokoomusta äänestäisi yli 21 prosenttia.

SDP on niukasti toisena 18,6 prosentin kannatuksella. Puolueen etumatka keskustaan on kaventunut 0,2 prosenttiyksikköön.

Eniten kannatustaan on nostanut vihreät. Puolueen kannatus on noussut yli kaksi prosenttiyksikköä. Se on Ylen mittauksessa 14,6 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus on noussut 9,6 prosenttiin. Vasemmistoliiton kannatus laski, ja on nyt 7,7 prosenttia.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

Näipä se taas menee että kokomus nosti kannatusta muttei puhuta että keskusta nosti vielä enenmän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee hallitus, jonka päätöksillä mitään ei saa tehdä mutta se täytyy tehdä ilmaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista on, että Vihreät on 18-34-vuotiaissa suurin puolue. Puolueen nousu tulee siis todennäköisesti jatkumaan, kun uusia ikäluokkia tulee äänestysikään ja toisesta päästä kepulaisia ja demareita kuolee pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oottakaahan tyhjätaskut kunhan kokoomuksen ajama yklsityistäminen sotepalveluihin tulee voimaan ja maksut kohoaa tappiin ja ne koskee köyhempiä just pahimmin niin se vei viimmesetkin roposet näilt tyhjätaksuilta jokta kuvittelee että kun äänestää kokookusta on jotenkin parempi kuin muuut,,ehehheee,ei voi kun nauraa tuolle porukalle!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus on suurin puolue - Teot puhuvat puolestaan!

Turun telakan tilauskirjoissa riittää, töitä vähintään seitsemäksi vuodeksi. Uudenkaupungin autotehtaalla tilanne on lähes yhtä hyvä. Risteilijätelakan mainiosta tilanteesta voidaan kiittää paljolti telakan saksalaisomistajaa Meyer Werftiä ja amerikkalaisten eläkeläisten risteilyintoa. Autotehdas porskuttaa puolestaan saksalaisen Daimlerintilausten voimin. Daimlerin myynti vetää tällä hetkellä maailmanlaajuisesti erittäin hyvin.

Vaikka globalisaatiota pidetään tietyissä piireissä kirosanana, telakka, autotehdas ja monet muut esimerkit korostavat sitä, että globalisaatio on Suomen tapaiselle vientivetoiselle taloudelle siunaus, eikä kirous.

Sama koskee EU-jäsenyyttä. EU:ta moititaan usein, mutta harvemmin tuodaan esiin sen hyviä puolia. Veikkaan, että Suomessa ei rakennettaisi enää luksusristeilijöitä tai autoja, jos Suomi olisi vuoden 1994 kansanäänestyksessä päättänyt jäädä unionin ulkopuolelle. Asuntovelalliset ovat saaneet nauttia alhaisista koroista. On voinut asua ja elää paremmin.

Tavaravienti kasvoi maaliskuussa 17 prosenttia viime vuodesta, myös palvelualojen vienti vetää hyvin. Vienti on tärkeää, koska vain vientitulojen avulla Suomi voi lopettaa velkaantumisen.

Suomi on viennistä riippuvainen valtio. Suomi kuuluu maailman suurimpaan vapaakauppa-alueeseen, Euroopan Unioniin. EU siis laajentaa Suomen markkinat 5.5 miljoonan asukkaan sisämarkkinasta 530 miljoonan asukkaan markkina-alueeksi. Suomalaisten yritysten tuotteet ja palvelut liikkuvat EU-alueella vapaasti ilman erillisiä tullimaksuja. Tullimaksujen lisäksi ongelma tullimenettely ylipäänsä. Kustannukset tulevat siitä, että tavarat seisovat pari viikkoa tullissa tarkastuksissa. Monelle alalle tämä olisi todella kova paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös standardit ovat yhteiset. Yhdessä EU-maassa markkinoille hyväksytty tuote kelpaa sellaisenaan (ilman kalliita ja aikaa vieviä testauksia ja hyväksymisiä). Sisämarkkinoiden ulkopuolinen maa jää myös muissa kauppaneuvotteluissaan yksin. Rikkaalla, 530 miljoonan asukkaan EU:lla on kauppaneuvotteluissa voimaa jopa Kiinaan verrattuna. EU on myös portti tuotteiden viennille Yhdysvaltoihin.

EU:n parlamentti ja Kanada ovat hyväksyneet CETA-vapaakauppasopimuksen. Sopimus poistaa kaikki teollisuuden tullimaksut. Toinen helpotus liittyy tuotevaatimuksiin. EU ja Kanada hyväksyvät sopimuksen jälkeen lähes kaikki toistensa laatutestit, eli esimerkiksi sähkölaitteita ei tarvitse jatkossa hyväksyttää sekä EU:ssa että Kanadassa. Ceta voi tuoda suomalaisille yrityksille 10–20 prosentin kilpailuedun, kun tullimaksut karsitaan ja testausta helpotetaan.

Tällaisissa olosuhteissa kauppa myös käy. Suomen viennistä n. 60 % menee EU-maihin, 7.6 % Yhdysvaltoihin, Aasiaan 14.2 %, muuhun Eurooppaan 6,7 %. Suomen vienti viime vuonna oli 76 miljardia.

Suomessa on korkea koulutuksen taso ja innovoinnin taso, paljon uusia kasvurityksiä. Suomessa on valtava potentiaali. Juuri siihen pitää keskittyä, luoda edellytyksiä kasvuyrityksille ja investoinneille Suomessa, helpottaa pääomasijoittamista jne.

Kokoomus vie käytännössä eteenpäin kaikkia niitä asioita jotka ovat Suomen ja suomalaisten kannalta tärkeitä: hyvinvointi, työllisyys, turvallisuus, edellysten luominen kasvulle. Valinnanvapaus sosiaali- ja terveyspalveluissa on pilottialueilla lisännyt kansalaisten tyytyväisyyttä ja tuonut alalle uusia yrityksiä, uusia tapoja tarjota parempia palveluja. Kokoomus lähtee myös siitä, että rahaa ei loputtomiin lypsetä automaatista vaan raha on ansaittava.

Lopuksi totean jälleen että pienen Suomen etu on vahva EU ja vahva Nato!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on totta, että otsikosta saa sellaisen käsityksen, että Kokoomus on nostanut Vihreitten jälkeen eniten kannatusta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on selvästi hallituksen tilaama gallup yleltä.Yritetään antaa persuille uskoa äänestää hämärärekisterin puolesta.Uskoo ken tahtoo mutta näin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta tämähän on täysin linjassa kuntavaalien tulosten kanssa. Kokoomus oli siinäkin suurin puolue kuten on ollut kolmessa viime kuntavaalissa eli olet hakoteillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aiheuttaa arvaamattomia asioita. Äänestihän saksalaiset aikoinaan itselleen vapaassa vaalissa johtajan, joka syöksi koko kansan kymmenessä vuodessa tuhannen päreiksi? Semmosta se vapaus on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomessa on yllättävän laaja joukko duunareita, jotka vaaleista toiseen äänestävät oman edun vastaisesti oikeistopuolueita." Miksi? Koska duunarit ovat koulutettua ja älykästä porukkaa, jotka ymmärtävät, että vasemmiston opeilla kaikki kurjistuvat: lisää valtion velkaa, lisää veroja, lisää laiskistuvia, sosiaaliavun varassa eläviä. Vasemmiston pitäisi jo tajuta, ettei Suomi ole enää suljettu yhteiskunta, vaan kilpailemme muun maailman kanssa. Ts. kaikkien maiden proletaarit kilpailevat keskenään. Tarjotkaa jotain muuta kuin ilmaisia palvelija, korotettuja sosiaalietuuksi, vähimmäispalkkaa vastaavia työttömyyskorvauksia jne. Li Andersson on ylivoimaisesti verbaalisesti lahjakkain nykyisistä puoluejohtajista, Antti Rinne heikoin. Ville Niinistö suoltaa puhetta, mutta ei duunarille ymmärrettävässä muodossa. Yliopistoporukka ei miellä itseään duunareiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä paikkaansa alkuunsakkaan. Niin kauan kun Suomessa on pystyssä ykskin yritys niin meitä tarvitaan taisteluun; kaikkea järjellistä toimintaa vastaan. Ja rahaa saa aina automaatista seinästä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan ja Perussuomalaisten kannatus nousi enemmän kuin Kokoomuksen (+9%, +8% ja +4%)!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ei tunnu toteutuvan ne kauhukuvat mitä vasenmisto on kylvänyt 2vuotta niin kannatus laskee seuraavat 2vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreiden taivas on veronmaksajan helvetti. Vihreiden kannattajat kun ovat yleensä opiskelijoita ym. nettoveronsaajia.Siellä voi lupailla mitä vaan kustannuksista välittämättä. Muiden puolueiden kannattajat maksavat nämä unelmahötöt.Jos luvataan jotain pitää kertoa mistä ne rahat otetaan.Otetaan puusta ei kelpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

119
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
52
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
24
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
21
TuuliWatti rakentaa markkinaehtoisen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä
20
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
17
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä
14
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei ole, Se vain kertoo siitä, että työn tekeminen ei ole sinun juttusi. Makaat mieluummin työtä tekevien maksamien veroj... Lue lisää...
Patu68

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image