Kotimaa

Yh­den­ver­tai­suus­val­tuu­tet­tu haluaa rukata yh­den­ver­tai­suus­la­kia uuteen uskoon

Kotimaa 17.4.2018 9:04 | Päivitetty 17.4.2018 9:25
STT

Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee eduskunnalle yhdenvertaisuuslain uudistamista. Hänen mukaansa oppilaitoksen toiminta pitäisi määritellä syrjinnäksi, jos oppilaitos ei puutu oppilaan tai opiskelijan häirintään.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä ehdottaa asiaa eduskunnalle antamassaan kertomuksessa. Valtuutetun pitää antaa joka neljäs vuosi eduskunnalle kertomus, jossa ehdotetaan lakimuutoksia ja muita toimia yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Valtuutettu esittää muun muassa myös, että työnhakijalla pitäisi olla kaikissa tilanteissa mahdollisuus saada selvitys työnantajalta perusteista, joilla valintapäätös on tehty.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu haluaisi lisäksi toimivallan arvioida työelämän syrjintää.

- Suomi poikkeaa muista eurooppalaisista maista siinä, ettei yhdenvertaisuutta edistävällä valtuutetulla ole oikeutta puuttua syrjintään työelämässä, Pimiä sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Eikös yhdenvertaisuusvaltuutetun tulisi hoitaa tehtäviään lain puitteissa eikä laatia lakeja joilla omia valtuuksiaan laajennettaisiin.
Ennen oli paremmin kun ei ollut kaikenmaailman valtuuttettuja. Tuonkin tehtävän voisi lakkauttaa. Neuvostoliitoksi tai pikemminkin pohjois-Koreaksi on menossa... kohta ei saa sanoa mitään. Kaikki kulkevat tuppisuina ja seurusteluehdotukset tehdään kirjallisesti lakimiesten läsnäollessa. Baarissakin olisi hyvä olla lakimies mukana...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten jatkuva tuloerojen kasvattaminen ja kansalaisten eriarvoistumiskehitys sopii yhteen tämän "yhdenvertaisuuden" kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa neukkulaan, jossa yksi ihminen voi poliittisen näkemyksensä mukaan hallita kaikkia. Yksityinen työnantaja päättää kuka tekee hänelle töitä eikä poliittinen virkahenkilö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähemmistöillä on jo nyt liikaa sananvaltaa Suomessa. Tuloksena on se, että maata rakennetaan vähemmistöjen ehdolla ja se on väärin. Sama koskee kaikenmaailman tukirahoja ja muita palveluita: vähemmistöt ovat päässeet jakamaan enemmistön rahaa itselleen ja enemmistön katsellessa vierestä. Jos et ole vähemmistölle mieliksi, sinut leimataan ja tukesi evätään esim taiteen alalla. Moinen toiminta oli tuttua tietyssä valtiossa 1930-luvulla, kun vähemmistö piti enemmistöä ns vankinaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kehitysideoita työttömien aktivointiin

Jäin työttömäksi noin vuosi sitten. Olin muutaman kuukauden täysin työtön ja sitten sain/otin vastaan pätkätöitä ja myöh... Lue lisää...
Ihmetyttää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image