Kotimaa

Mainos

Yhä useampi jättää ammatillisen tutkinnon kesken

Kotimaa 8.3.2018 14:11
STT

Entistä useampi opiskelija jättää ammatilliset opintonsa kesken. Opetushallituksen uusimman selvityksen mukaan 11,4 prosenttia lukuvuoden 2016-17 opiskelijoista ei suorita aloittamaansa ammatillista perustutkintoa loppuun. Lukuvuonna 2013-14 vastaava luku oli 8,6 prosenttia.

Erityisen suuri todennäköisyys opintojen keskeyttämiseen oli nuorilla aikuisilla, erityisopiskelijoilla ja vieraskielisillä. Nuorista 20-24-vuotiaista aikuisista lähes joka kolmas erosi opinnoistaan, mikä on kolminkertainen määrä 19-vuotiaisiin verrattuna. Vieraskieliset opiskelijat keskeyttävät opintonsa yleisemmin kuin suomea tai ruotsia puhuvat.

Alojen välillä on eroja. Suhteessa eniten opiskelijoita eroaa matkailu-, ravitsemus- ja talousalalta. Naiset myös eroavat useammin miesvaltaisilta aloilta ja miehet naisvaltaisilta aloilta. Pienemmillä koulutusaloilla opinnot saadaan todennäköisemmin päätökseen.

- Kehityksen suunta on huolestuttava, mutta paremmin kohdennetulla tuella ja ohjauksella saadaan entistä useampi nuori suorittamaan tutkintonsa loppuun, sanoo Opetushallituksen ammatillisen koulutuksen johtaja Anni Miettunen.

Eroamiselta suojaavia tekijöitä ovat selvityksen mukaan asuntolassa asuminen tai erityisoppilaitoksessa opiskeleminen.

Reilu neljännes eroamisista selittyy muihin opintoihin siirtymisellä.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Tähän opintojen keskeyttämiseen tulisi puuttua nopeasti. Ensin tulee selvittää mitä ovat pääsyyt opintojen keskeyttämiseen ja sen jälkeen tarjottava nopeasti ammatillista apua läpi valtakunnan. Keskeyttämisen avaavat usein tien jopa nuoren syrjäytymiselle ja se, jos jokin tulee yhteiskunnalle kalliiksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

Mistä sinä tuon 8% keksit? omasta päästäsi? ja tuo ei ollut pointtisi. Jos olisi ollut olisit kirjoittanut niin. Matemat... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image