Kotimaa

Yhä useampi jättää ammatillisen tutkinnon kesken

Kotimaa 8.3.2018 14:11
STT

Entistä useampi opiskelija jättää ammatilliset opintonsa kesken. Opetushallituksen uusimman selvityksen mukaan 11,4 prosenttia lukuvuoden 2016-17 opiskelijoista ei suorita aloittamaansa ammatillista perustutkintoa loppuun. Lukuvuonna 2013-14 vastaava luku oli 8,6 prosenttia.

Erityisen suuri todennäköisyys opintojen keskeyttämiseen oli nuorilla aikuisilla, erityisopiskelijoilla ja vieraskielisillä. Nuorista 20-24-vuotiaista aikuisista lähes joka kolmas erosi opinnoistaan, mikä on kolminkertainen määrä 19-vuotiaisiin verrattuna. Vieraskieliset opiskelijat keskeyttävät opintonsa yleisemmin kuin suomea tai ruotsia puhuvat.

Alojen välillä on eroja. Suhteessa eniten opiskelijoita eroaa matkailu-, ravitsemus- ja talousalalta. Naiset myös eroavat useammin miesvaltaisilta aloilta ja miehet naisvaltaisilta aloilta. Pienemmillä koulutusaloilla opinnot saadaan todennäköisemmin päätökseen.

- Kehityksen suunta on huolestuttava, mutta paremmin kohdennetulla tuella ja ohjauksella saadaan entistä useampi nuori suorittamaan tutkintonsa loppuun, sanoo Opetushallituksen ammatillisen koulutuksen johtaja Anni Miettunen.

Eroamiselta suojaavia tekijöitä ovat selvityksen mukaan asuntolassa asuminen tai erityisoppilaitoksessa opiskeleminen.

Reilu neljännes eroamisista selittyy muihin opintoihin siirtymisellä.

MAINOS

Kommentoi

Tähän opintojen keskeyttämiseen tulisi puuttua nopeasti. Ensin tulee selvittää mitä ovat pääsyyt opintojen keskeyttämiseen ja sen jälkeen tarjottava nopeasti ammatillista apua läpi valtakunnan. Keskeyttämisen avaavat usein tien jopa nuoren syrjäytymiselle ja se, jos jokin tulee yhteiskunnalle kalliiksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

51
Kekkonen poisti hakaristin Valkoisen Ruusun suurrististä, muuallakin swastika on yhä tabu – Tutkija nostaisi muinaisen symbolin arvoonsa
44
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
25
Politico: Trumpin nollatoleranssipolitiikka rajalla on käytännössä kuollut ja kuopattu
21
Saksan maaliin johtaneen vapaapotkun aiheuttanut ruotsalaispelaaja lytättiin sosiaalisessa mediassa: "Saavat jatkaa vihaamista"
17
Kaupasta vietiin olutta puukolla uhaten ja nyrkit heiluivat Oulussa juhannusaattona, myös rattijuopot työllistivät poliisia
17
Valkoisen talon tiedottajaa ei palveltu ravintolassa Yhdysvaltojen Virginiassa – syynä Trumpin politiikan puolustaminen
15
Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi ulosajossa Kempeleessä – puhalsi 1,8 promillen lukemat

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

OIkeiden maksumiesten/-naisten tarina olkaa hyvät: "Verohallinnon ja Veronmaksajain keskusliiton tilastojen mukaan hyvä... Lue lisää...
Kylmää faktaa köyhil...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image