Kotimaa

Mainos

Vie­rai­li­ja­tie­to­jen julkisuus eduskunnan kans­lia­toi­mi­kun­nan tarkasteluun

Kotimaa 13.9.2017 14:34 | Päivitetty 13.9.2017 14:49
STT

Eduskunnan kansliatoimikunta käsittelee huomenna eduskunnan vierailijatietojen julkisuudesta syntynyttä jupakkaa. Eduskunnan turvallisuuspäällikkö Jukka Savola ei edelleenkään aio luovuttaa tietoja eduskunnassa käyvistä vierailijoista. Hänen mielestään henkilötietolaki, joka suojaa ihmisen yksityisyyttä, ohittaa tässä tapauksessa julkisuuslain.

Kansliatoimikunta nimittää eduskunnan korkeimmat virkamiehet ja ratkaisee eduskunnan hallintoa ja taloudenpitoa koskevat merkittävät asiat. Kansliatoimikuntaan kuuluvat eduskunnan puhemies ja varapuhemiehet sekä neljä kansanedustajaa ja heidän varajäsenensä.

Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) ei kommentoi huomista kokousta muutoin kuin toteamalla, että myös valtioneuvostossa kävijätiedot hävitetään päivittäin.

Savolan mukaan aiemmin vierailijatietoja säilytettiin vuoden ajan siksi, että poliisi saattoi tarvita niitä tutkinnallisista syistä. Keskusteluissa poliisin kanssa kävi kuitenkin hänen mukaansa ilmi, että tällaista tarvetta ei ole.

- Tämän takia ja koska henkilötietolaki lähtee siitä, että tarpeettomia tietoja ei saa säilyttää yksityisyyden suojan vuoksi, tämä rekisteriseloste muutettiin sellaiseksi, että tiedot on hävitettävä päivittäin, Savola sanoo.

Hän uskoo, että tavallisten kansalaisten vierailut kansanedustajien luona loppuisivat tyystin, jos tiedot tulisivat julkisiksi. Turvallisuuspäällikkö myös huomauttaa, että lobbareiden tiedot ovat julkisia ja ne löytyvät valiokuntien asiakirjoista.

Jos Savolan päätöksestä haluaa valittaa, on otettava yhteyttä kansliatoimikuntaan.

- Eduskunnan virkamieslain mukaan eduskunnan virkamiehen tekemästä päätöksestä haetaan oikaisua eduskunnan kansliatoimikunnasta. Kansliatoimikunnan päätöksestä haetaan muutosta hallintaoikeudessa, johon sitten voi hakea muutosta korkeammasta hallinto-oikeudesta, Savola sanoo.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Eduskunta salailee tosissaan kansanedustajien voitelijoita. Eilisessä hesarissa turvallisuusjohtaja ylimielisesti kieltää jo aiemmin luvatun kävijälistaan tutustumisen.

"Eduskunta on tiistaina saanut turvallisuusjohtaja Jukka Savolan mukaan useita pyyntöjä saada päivän kävijätiedot nähtäväkseen, mutta Savola ei aio luovuttaa niitä."
"”Teen tänään tai huomenna tai ylihuomenna päätöksen, jossa ilmoitan, että en luovuta niitä tietoja, koska ne hävitetään päivittäin”, Savola sanoo."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huomenna erittäin huonoksi Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumipyryn vuoksi. Ajokeli muuttuu huomenna huonoksi Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakunnissa lumisateen ja lumipyryn vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia etelän ja kaakon välinen tuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Avoin kirje sotepäättäjille

157 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lapin Sampo ja kauppiaan rouva?

Samaa tuubaa kuin huutokauppakeisari, kauppaneuvos Jethro tai ohjelma Tuurin kyläkauppiaasta... jne... Lue lisää...
Tyyne

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image