Kotimaa

Mainos

Vie­rai­li­ja­tie­to­jen julkisuus eduskunnan kans­lia­toi­mi­kun­nan tarkasteluun

Kotimaa 13.9.2017 14:34 | Päivitetty 13.9.2017 14:49
STT

Eduskunnan kansliatoimikunta käsittelee huomenna eduskunnan vierailijatietojen julkisuudesta syntynyttä jupakkaa. Eduskunnan turvallisuuspäällikkö Jukka Savola ei edelleenkään aio luovuttaa tietoja eduskunnassa käyvistä vierailijoista. Hänen mielestään henkilötietolaki, joka suojaa ihmisen yksityisyyttä, ohittaa tässä tapauksessa julkisuuslain.

Kansliatoimikunta nimittää eduskunnan korkeimmat virkamiehet ja ratkaisee eduskunnan hallintoa ja taloudenpitoa koskevat merkittävät asiat. Kansliatoimikuntaan kuuluvat eduskunnan puhemies ja varapuhemiehet sekä neljä kansanedustajaa ja heidän varajäsenensä.

Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) ei kommentoi huomista kokousta muutoin kuin toteamalla, että myös valtioneuvostossa kävijätiedot hävitetään päivittäin.

Savolan mukaan aiemmin vierailijatietoja säilytettiin vuoden ajan siksi, että poliisi saattoi tarvita niitä tutkinnallisista syistä. Keskusteluissa poliisin kanssa kävi kuitenkin hänen mukaansa ilmi, että tällaista tarvetta ei ole.

- Tämän takia ja koska henkilötietolaki lähtee siitä, että tarpeettomia tietoja ei saa säilyttää yksityisyyden suojan vuoksi, tämä rekisteriseloste muutettiin sellaiseksi, että tiedot on hävitettävä päivittäin, Savola sanoo.

Hän uskoo, että tavallisten kansalaisten vierailut kansanedustajien luona loppuisivat tyystin, jos tiedot tulisivat julkisiksi. Turvallisuuspäällikkö myös huomauttaa, että lobbareiden tiedot ovat julkisia ja ne löytyvät valiokuntien asiakirjoista.

Jos Savolan päätöksestä haluaa valittaa, on otettava yhteyttä kansliatoimikuntaan.

- Eduskunnan virkamieslain mukaan eduskunnan virkamiehen tekemästä päätöksestä haetaan oikaisua eduskunnan kansliatoimikunnasta. Kansliatoimikunnan päätöksestä haetaan muutosta hallintaoikeudessa, johon sitten voi hakea muutosta korkeammasta hallinto-oikeudesta, Savola sanoo.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Eduskunta salailee tosissaan kansanedustajien voitelijoita. Eilisessä hesarissa turvallisuusjohtaja ylimielisesti kieltää jo aiemmin luvatun kävijälistaan tutustumisen.

"Eduskunta on tiistaina saanut turvallisuusjohtaja Jukka Savolan mukaan useita pyyntöjä saada päivän kävijätiedot nähtäväkseen, mutta Savola ei aio luovuttaa niitä."
"”Teen tänään tai huomenna tai ylihuomenna päätöksen, jossa ilmoitan, että en luovuta niitä tietoja, koska ne hävitetään päivittäin”, Savola sanoo."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

164
Utajärvi vähentää johtajia – kunnanjohtajan mukaan pieni kunta pärjää pienemmällä hallinnolla
87
Kärpät avaa Raksilan jäähalliin uuden yli satapaikkaisen pystybaarin – katsomoihin K18-aluetta ei ole näillä näkymin luvassa
82
Oma lautakunta lyttäsi koko Oulun palveluverkkoselvityksen, lautakunta haluaa lapset ja nuoret keskiöön
66
Iivo Niskaselle kuninkuusmatkan olympiakultaa! "Lämmin oli se Suomen lippu kietoutua"
51
Ministeri Sampo Terho lupasi vetäistä arhinmäet, jos Iivo Niskanen tuo kultaa: "Luulen, että kyllä kansa ymmärtää"
32
"Me emme saa apua sinisten silmiemme tähden" - Jussi Niinistö vastaa, voiko Suomi turvautua Saksaan kuten aiemmin historiassa
30
Äänestys: Mikä on paras biisi Saara Aallon UMK18-kilpailukappaleeksi?

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Huonoin hallitus ikinä. Takinkäääntäjiä ja valehtelijoita. Tempputyöllistämisellä ja mailmantalouden nousulla saavutettu... Lue lisää...
vempula porukkaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image