Kotimaa

Venevero repii hallitusta – pe­rus­suo­ma­lai­set panisivat veneet verolle, kokoomus ja keskusta eivät

Veneveron määrä olisi lausunnolla olleen lakiluonnoksen mukaan 100-300 euroa vuodessa. Lakiesitykset vene- ja moottoripyöräveroista oli määrä antaa eduskunnalle helmikuun aikana. KUVA: Paula Nikula
Kotimaa 14.2.2017 5:00
Aki Taponen Lännen Media

Kokoomuksen ja keskustan eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat valmiita perumaan moottoripyöräveron lisäksi myös veneveron. Sen sijaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho pitää kiinni hallitusohjelmassa sovitusta veneverosta.

– Veneveron suhteen emme ole tehneet mitään avausta hallitusohjelman muuttamisesta, Terho toteaa Lännen Medialle.

Hän pitää moottoripyöräveroa ja veneveroa erillisinä kysymyksinä.

Sen sijaan valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan vene- ja moottoripyöräverot kuuluvat samaan pakettiin. Se tarkoittaa sitä, että molemmat pitäisi perua, jos perumiseen lähdetään.

– On aika vahva signaali, kun myös pääministeripuolueen keskustan ryhmänjohtaja ehdottaa verojen perumista. Meidän täytyy nyt hallituksessa rauhassa arvioida tilanne, Orpo sanoo Lännen Medialle.

– En ole alun perinkään ollut näistä veroista innostunut, mutta valmistelu on tehty hallitusohjelman mukaisesti. Odotan vielä myös lainsäädännön arviointineuvoston arviota, lausuntoyhteenvetoa ja päivitettyä verotuottoarviota, hän lisää.

Sampo Terho ilmoitti perjantaina, ettei perussuomalaisten eduskuntaryhmä toivo moottoripyöräveron toteutumista. Sen jälkeen sekä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen että kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ovat toivoneet moottoripyöräveron lisäksi myös veneveron perumista.

Kaikkonen: Moottoripyörävero ongelmallisempi kuin venevero

Keskustan ryhmänjohtajan Antti Kaikkosen mukaan moottoripyörävero on veneveroa ongelmallisempi, mutta hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan on hänestä syytä arvioida molempia.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen sanoo, että uusien pisteverojen sijaan ihmisiä pitäisi kannustaa hankkimaan veneilyyn ja moottoripyöräilyyn liittyviä välineitä, ostamaan palveluja ja sitä kautta työllistämään.

Jokisen mukaan kehysriihessä huhtikuussa pitää arvioida, tarvitaanko korvaavia veromuutoksia vene- ja moottoripyöräveron tilalle.

– Silloin on syytä katsoa talouden kokonaistilanne eikä sitä, paljonko vene- ja moottoripyöräverosta jää aukkoa. Niiden tuottoarviohan oli hyvin epämääräinen, Jokinen sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (106)

Parempiosaisten puolesta tässäkin asiassa masinoiville puolueille voi perustellusti esittää kysymyksen, että onko varma ettei
heikompiosaisia koskevia kiristyksiä, eli maksuja / veroja varmasti ole tulossa lähivuosien aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurituloiset kiemurtelevat moottoripyöräveron ja veneveron kanssa .Voi voi surkeutta voi tätä pyhää jota esitetään.
Eihän se köyhiä koittele. Pankaa ensin tuplavero ja puolittakaa se . Silloin tulos olisi tämän hallituksen mahtava linjaus ja
pääsisi hallituspopula sanomaan ME TEIMME SEN !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasaverot nimenomaan koittelee enemmän köyhiä kuin rikkaita.

Ei veneveroa olla suuntaamassa mitenkään erityisesti rikkaille. Ökyveneistä tai huvikuunareita ei puhuta veron perusteissa mitenkään. Omistajan taloudellisesta tilanteesta puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pettymyshän se on kun Perussuomalaiset ei ollutkaan moottoripyöräveron esittäjä.
Änkyröitä ovat periaatteissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komea on vene uutisen kuvassa, onko mitä kokoluokkaa tämä jos saan kysyä ?.
Olisikohan 150 euroa veroa vuodessa tällaisesta pelistä, veikkaisin,
vai riittäisiköhän pituus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Targa 31 on kuvan vene ja veroa siitä menisi 300 euroa vuosi. Oulusta ei yhtään Targaa löydy ja ylipäätään yli 100 000 euron arvoisia veneitä on Oulussa selvästi alle 50.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvon mukaan veroa ei perittäisi. Eikä omistajan tulojen, varallisuuden tai maksukyvyn. Köyhille sama kuin rikkaille kunhan veneessä vaan on pituutta merikelpoisen matka- tai kalaveneen verran tai tietyn kokoinen moottori (esimerkiksi vanha pakettiauton moottori itse marinoituna...).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepun joutaa panna veneet ja moottoripyörät verolle siinä missä kehtasivat leikata lapsilisistäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veneilijätkö ne on syypäitä lapsilisien leikkauksiin, vai miksi meinaat, että joutaa rankaista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ollaan ottamassa kaikkein köyhimmiltä, joilla ei ole varaa ostaa autoa, pitää talvipakkasessa ajaa moottoripyörällä ja veneenalla asuminenkin menee verolle. Kyllä nyt harkitsen loikkausta toisen puolueen äänestäjäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vielä enemmän pitää ottaa jos moottoripyörä ja venevero menee läpi. Molemmilla veroilla on valtiontaloudelle negatiivinen vaikutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on kyllä asiat oikeassa järjestyksessä.

Ollilat, Wahlroosit ja muut veneenomistajat maksavat veroa pääoma- ja ansioverotuloistaan miljoonia ja sen lisäksi tuhansia euroja alvia veneillessään ostamistaan satama- ja huoltopalveluista ja vielä tuplasisäperädieselien kulutuksen mukaan polttoaineveroa.

Ja jos nykyinen vene menee vaihtoon, uudessa puolen miljoonan veneessä valtio nappaa yli satatuhatta euroa alvia kauppahinnassa.

Ja tämän kaiken rinnalla sitten Soini riemuitsee että nyt on saatu vielä samat herrat maksamaan satasen vero vuodessa.

Satasen vero. Todella merkittävä saavutus.

Media syö vielä herra ministerin kädestä ja toimii tämän puolesta vaalikampanjan viestinviejänä.

Varmasti ihan huimaa tuloa valtiolle ja kipeästi osuva rangaistus rikkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autovero ei ole koskaan repinyt hallitusta. Kiristetään viimeiseen tappiin saakka, perusteluita keksitään sitten kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moottoripyörävero on ihan aiheellinen. Moottoripyörää ei oikeasti tarvita liikuntavälineeksi. Pelkkä harrastusväline se on. Mutta voihan sitä tietenkin perustella hyötyajoneuvoksikin, jos siitä on apua veroasioissa. Saatte kivittää minut, mutta niin se vaan on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertokaapa, miksi maanviljelijät eivät ole tällä hallituskaudella valittaneet mistään. Menee ilmeisesti oikein hyvin tukiaisten kanssa. Traktorit ja mönkijät verolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän mieltä vihreät ovat?,vai peittävätkö kasvonsa myssyjenalle:VARMAAN SOUTUVENE OLIS HEILLE SE OIKEA VAIHTOEHTO.´Ja talouksiin vaan kynttilänvalo,.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (106)

Uutisvirta

50
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
42
Suomalainen ei haluaisi muuttaa työn perässä - Janne Härmä on poikkeus
32
Petteri Orpo Harkimon väitteistä: Kokoomuksessa päätetään yhdessä
29
Oulun seudun joukkoliikenteeseen lisää tarjontaa – uudet asuinalueet bussireittien varrelle ja lisää liikennettä Linnanmaalle
26
Kärpät on lyönyt Tapparalle luun kurkkuun, kärppäluotsi Manner silti tyynenä: "Pelit vielä pahasti kesken" – katso huippuhetket!
24
Raahen Laivan kaivos parantaa tehoja - tavoitteena kaksi tonnia kultaa vuodessa
14
Poliisia paenneet törmäsivät tyhjään poliisiautoon Oulunsalossa – asuntomurrosta epäillyt pakenijat ajoivat jopa 180 km/h

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Etelä-Karjalan maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saksalaiset 1940 Oulussa

149 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Hyvä kommentti joka meni melkein oikein. Työntekijän osuus on 6,35% joka menee palkasta. Palkanmaksaja tilittää loput n ... Lue lisää...
Ahas

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.4.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image