Kotimaa

Väyrynen eri ladulla perustamansa puolueen kanssa - ei halua pää­mi­nis­te­rieh­dok­kaak­si ennen keskustan puo­lue­ko­kous­ta

Kotimaa 6.2.2018 13:43 | Päivitetty 6.2.2018 17:42
STT

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on eri mieltä itse perustamansa kansalaispuolueen kanssa ja sanoo, ettei voi olla puolueen pääministeriehdokas ennen kuin keskustan puheenjohtajakisa on ratkennut.

Väyrynen ilmoitti viime viikolla pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi. Tänään kansalaispuolue kertoi, että Väyrynen on edelleen kansalaispuolueen pääministeriehdokas ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Väyrynen kertoo STT:lle hämmästyneensä tämänpäiväisen tiedotustilaisuuden luonnetta. Hänen mukaansa kansalaispuolueen ehdokashankinta eduskuntavaaleihin käynnistettiin liian varhain.

- Minun kantani oli kyllä puolueen johdon tiedossa, Väyrynen sanoo.

Väärää ajoitusta korostava Väyrynen myöntää kuitenkin, että on itse viime heinäkuussa antanut periaatteellisen lupauksen asettua kansalaispuolueen presidentti- ja pääministeriehdokkaaksi.

Kansalaispuolue: Väyrynen toimi yksityishenkilönä

Kansalaispuolueen johtokaksikko Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus korosti tiedotustilaisuudessaan tänään, että Väyrynen piti oman tiedotustilaisuutensa viime viikolla yksityishenkilönä. Kilpeläisen mukaan Väyrynen oli etukäteen kertonut pyrkivänsä keskustan johtoon.

Väyrynen sanoi viime viikolla, että jos häntä ei valita keskustan puheenjohtajaksi, hän eroaa keskustasta ja johtaa kansalaispuolueen kohti ensi vuoden eduskuntavaaleja. Väyrynen aikoo myös palata eduskuntaan keskustan puoluekokouksen jälkeen kesäkuussa.

Väyrysen ja kansalaispuolueen tiedotustilaisuudet ovat osuneet päällekkäin merkittävien poliittisten tapahtumien kanssa. Viime viikolla Väyrynen piti oman tiedotustilaisuutensa samana päivänä, kun presidentti astui virkaansa ja tänään kansalaispuolue kertoi kantansa valtiopäivien avajaisten alla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

286 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

mölisevät lapset linja-autoissa

Eikös ne lasten äänet ole niitä elämisen ääniä aidoimmillaan? Pipo kiristyy ja naama muuttuu norsun takapuoleksi vasta ... Lue lisää...
mirko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image