Kotimaa

Mainos

Van­taa­lais­kou­lun oppilaiden hen­ki­lö­tie­to­ja varastettiin ham­mas­hoi­to­las­ta

Kotimaa 9.2.2018 7:40 | Päivitetty 9.2.2018 9:20
STT

Vantaalla Vierumäen koulun oppilaiden henkilötietoja on joutunut vääriin käsiin. Kaupunki kertoo tiedotteessa, että koulun oppilaslistoja on varastettu eilen iltapäivällä hammashoitolasta Korson keskustasta. Listoissa näkyy oppilaiden henkilö- ja potilastietoja.

Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitoksen toimitusjohtaja Joona Iso-Lotila kertoo STT:lle, että henkilötiedot päätyivät vääriin käsiin liikkuvan hoitoyksikön varustelaukusta. Laukku on ollut lukitsemattomassa tilassa ja ilman valvontaa, jolloin huoneeseen on menty sisään ja laukku varastettu.

- Laukussa oli kannettava tietokone ja puhelin sekä luokkalistoja paperisina versioina. Siellä on ollut myös joidenkin oppilaiden esitietokaavakkeita, joissa on ihan terveystietoakin.

Vantaan kouluissa on toiminut hammashoidon liikkuva yksikkö nyt kolmen vuoden ajan, Iso-Lotila kertoo. Hoitajilla on selkeä ohjeistus, että mitään materiaalia ei saa jättää valvomatta, ja jos jotain potilasdataa saadaan, niiden on aina oltava lukitussa tilassa. Iso-Lotilan mukaan varkautta onkin edeltänyt vakava virhe.

- Kukaan muu ei saa päästä käsiksi potilastietoihin, niiden pitää aina olla lukitussa tilassa. Ja nyt ne eivät olleet sellaisessa. Olemme jo aloittaneet toimet, jotta tällaista ei enää tapahtuisi.

- Tämä on tilanne, jonka ei nykypäivänä olisi pitänyt olla mahdollista. Otamme asian äärimmäisellä vakavuudella - potilastietojen pitäisi olla suojatumpia kuin esimerkiksi Puolustusvoimien tiedot, Iso-Lotila sanoo.

Laukku yhä kateissa

Laukku on edelleen kadoksissa eikä epäiltyä tekijää ole löytynyt. Hoitolassa ei ole videovalvontaa.

Iso-Lotila kertoo, että oppilaiden huoltajille on lähetetty tieto asiasta ja tapauksesta on tehty rikosilmoitus. Poliisi selvittää asiaa.

Iso-Lotila ei halua spekuloida, millaista vaaraa henkilötietojen joutuminen vääriin käsiin voisi aiheuttaa. Hän arvelee myös, että varas ei ole ollut ensisijaisesti kiinnostunut henkilötiedoista.

- Voisi olettaa, että varkauden kohteena on ollut se laukussa ollut laitteisto. Vaikka ei se tätä asiaa mitenkään lievennä.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

85
Nuorten määrä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa on kasvanut rajusti – "Tilanne on hälyttävä ja akuutti"
79
Oulun kaupungintalon remontti laajenee – ongelmia rakenteissa, työntekijät väistötiloihin vuodeksi
51
Oulun raviradan katsomorakennuksessa tuhoisa palo, vahingot merkittäviä – katso video ja kuvia
44
Oulu uudistaa strategiaansa: Skandinavian pääkaupunki vaihdetaan valovoimaisuuteen, vahvuuksina elävät alueet ja kylät
23
Ilves pötkötteli keskellä päivää pihakuusen katveessa Kastellissa ja lähti sitten astelemaan keskustan suuntaan – "Komia otus"
21
Kaksi henkilöautoa törmäsi suteen Limingan ja Revonlahden välillä
21
Arkkiatri ei yllättynyt nuorten hoitotarpeen rajusta kasvusta – "Kouluihin tarvitaan lisää yhdessä tekemistä ja taideterapiaa"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

265 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

suvi linden sopeutumis eläke

Tavalliselle työttömälle pelkkä toiminimifirman olemassaolo riittää perusteksi evätä työttömyyskorvaus. Eikö kansanedust... Lue lisää...
Tyhjä Jouko

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

20.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image