Kotimaa

Mainos

Valvonta työllistää eläin­lää­kä­rei­tä

Valvontaeläinlääkärin työhön kuuluu eläinsuojelu-, eläintauti- ja hygieniavalvontaa. KUVA: Heikki Uusitalo
Kotimaa 30.3.2012 6:08
Marja Leskinen

Yhä useampi eläinlääkäri työskentelee tulevaisuudessa eläinsuojeluvalvonnassa, arvioi Suomen Eläinlääkäriliiton toiminnanjohtaja Mika Leppinen.

Hänen mukaansa kunnissa on huomattu valvontaeläinlääkäreiden tarpeellisuus erityisesti sen jälkeen, kun virkoja alettiin perustaa 2009 voimaan tulleen eläinlääkintähuoltolain myötä.

”Silloin huomattiin, että valvontaeläinlääkärit saavat työpäivänsä täyteen pelkästään eläinsuojeluasioilla. Ja tämä tarkoittaa monissa tapauksissa vain akuutteja tapauksia, rikoksia ja rikkomuksia.”

Ennaltaehkäisevään työhön eli neuvontaan monien aika ei edes riitä. Valvontaeläinlääkärin työhön kuuluu eläinsuojelu-, eläintauti- ja hygieniavalvontaa, mutta ei varsinaista potilastyötä praktiikalla.

Lue lisää 30.03.2012 Kalevasta.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

Eihän se aika riitä, kun pitää niin virkaintoisesti keskittyä kyttäämään muotoseikkoja ja lain noudattamista pilkulleen. Tärkeämpää on saada terve alpakka hengiltä, kun sen tuonnissa oli ollut jotain byrokraattista häikkää kuin osallistua esim. räikeisiin eläinsuojelulain rikkomuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä niitä aiheita tarvitse hakemalla hakea, niitä huomaa heti, kun astuu navetan ovesta sisälle.
Ja kyttäämään ei eläinlääkärit jouda.
Onneksi nämä valvontaeläinlääkärit tulivat kuvioihin, on edes jotakin toivoa saada parannusta eläinten oloihin.Heillä on aikaa tehdä tarkastuksia.
Niinkuin eräs isäntä sanoi, että saa meillä käydä tarkastamassa. JOs on sanomista, niin parannetaan se kohta, joka väärin on. Eihän se ole sen kummempaa.
Näin suhtautuu tervepäinen, ja eläimistään, ja asioistaan hyvin huolehtiva.
Nehän ne rähisee, ja rutkuttaa, joilla eläinten hoito, ja olot on ala-arvoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaisi olla helpointa ratkaista tämä yhtälö kouluttamalla erikseen eläinlääkäreitä ja valvontaeläinlääkäreitä. Valvontavastuu tulisi siirtää takaisin valtiolle, jolloin valtakunnallinen tasapuolisuus toteutuu paremmin ja kunnallinen eläinlääkäritoiminta tehostuu. Samalla kumpaankin virkaan on helpompi löytää lääkäri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääköhän ne kokonaan eläimet hoitamata, kun aika menee hakiessa aiheita hoitajan sakotukseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietysti jos lakeja ei rikottaisi niin paljon/ollenkaan (ihanne maailmassa) niin ei tarvitsisi kuluttaa aikaa niin paljon eläintensuojelurikkomusten hoitoon. Pitäisi saada erikseen todellakin kunnaneläinlääkäri, joka vain hoitaisi potilaita ja erikseen valvontaeläinlääkäri, joka saisi omistaa aikansa sekä ennaltaehkäisevään työhön että eläinsuojelutyöhön. Miten olisi tiukemmat/tarkemmat lait ja niiden ohella myös kovemmat rangaistukset rikkomuksista, jotta niitä ei tehtäisi niin helposti kun nykyään. Kaikki voittaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esim.Pudasjärvellä on usein mahdotonta saada eläinlääkäriä riittävän nopeasti hoitamaan sairastununutta tuotantoeläintä.Valvontaan ja kyttäämiseen satsataan mutta ei hoitamiseen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Äänestäkää työttömät

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lidl opetti suomalaisia kauppoja

Arina ja Kesko olettivat ilmeisesti että voivat rahastaa miten haluavat muka asiakasomistajia niinkuin Arina heitä nimit... Lue lisää...
Just joo

Uutiset osastoittain

Menokalenteri

ti
28.3.
Pirjo Sohlo "Matkalla tuntemattomaan"
Kulttuuri
ti
28.3.
Höyhtyän Välke
Yhteisöt
ti
28.3.
Lastenvaatteiden tuuletus - Suomi 100
Kulttuuri
ti
28.3.
Eläinmuseo
Kulttuuri

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image