Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Valvonta työllistää eläinlääkäreitä

Valvontaeläinlääkärin työhön kuuluu eläinsuojelu-, eläintauti- ja hygieniavalvontaa. Valvontaeläinlääkärin työhön kuuluu eläinsuojelu-, eläintauti- ja hygieniavalvontaa.
Heikki Uusitalo
Kotimaa  30.3.2012 | Marja Leskinen Muuta tekstin kokoa -+

Yhä useampi eläinlääkäri työskentelee tulevaisuudessa eläinsuojeluvalvonnassa, arvioi Suomen Eläinlääkäriliiton toiminnanjohtaja Mika Leppinen.

Hänen mukaansa kunnissa on huomattu valvontaeläinlääkäreiden tarpeellisuus erityisesti sen jälkeen, kun virkoja alettiin perustaa 2009 voimaan tulleen eläinlääkintähuoltolain myötä.

”Silloin huomattiin, että valvontaeläinlääkärit saavat työpäivänsä täyteen pelkästään eläinsuojeluasioilla. Ja tämä tarkoittaa monissa tapauksissa vain akuutteja tapauksia, rikoksia ja rikkomuksia.”

Ennaltaehkäisevään työhön eli neuvontaan monien aika ei edes riitä. Valvontaeläinlääkärin työhön kuuluu eläinsuojelu-, eläintauti- ja hygieniavalvontaa, mutta ei varsinaista potilastyötä praktiikalla.

Lue lisää 30.03.2012 Kalevasta.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

8/8 kommenttia

Siistiä sisätyötä
30.3.2012 13:11

Eihän se aika riitä, kun pitää niin virkaintoisesti keskittyä kyttäämään muotoseikkoja ja lain noudattamista pilkulleen. Tärkeämpää on saada terve alpakka hengiltä, kun sen tuonnissa oli ollut jotain byrokraattista häikkää kuin osallistua esim. räikeisiin eläinsuojelulain rikkomuksiin.


lomittaja
30.3.2012 11:16

Eipä niitä aiheita tarvitse hakemalla hakea, niitä huomaa heti, kun astuu navetan ovesta sisälle.
Ja kyttäämään ei eläinlääkärit jouda.
Onneksi nämä valvontaeläinlääkärit tulivat kuvioihin, on edes jotakin toivoa saada parannusta eläinten oloihin.Heillä on aikaa tehdä tarkastuksia.
Niinkuin eräs isäntä sanoi, että saa meillä käydä tarkastamassa. JOs on sanomista, niin parannetaan se kohta, joka väärin on. Eihän se ole sen kummempaa.
Näin suhtautuu tervepäinen, ja eläimistään, ja asioistaan hyvin huolehtiva.
Nehän ne rähisee, ja rutkuttaa, joilla eläinten hoito, ja olot on ala-arvoista.


make
30.3.2012 09:00

mikko j. puhu asiaa, juuri näin on tehtävä


Työtön
30.3.2012 08:55

No vaan eikoo hyvä etton töitä?


Mikko J.
30.3.2012 08:18

Taitaisi olla helpointa ratkaista tämä yhtälö kouluttamalla erikseen eläinlääkäreitä ja valvontaeläinlääkäreitä. Valvontavastuu tulisi siirtää takaisin valtiolle, jolloin valtakunnallinen tasapuolisuus toteutuu paremmin ja kunnallinen eläinlääkäritoiminta tehostuu. Samalla kumpaankin virkaan on helpompi löytää lääkäri.


?
30.3.2012 08:13

Jääköhän ne kokonaan eläimet hoitamata, kun aika menee hakiessa aiheita hoitajan sakotukseen?


J
30.3.2012 11:04

Tietysti jos lakeja ei rikottaisi niin paljon/ollenkaan (ihanne maailmassa) niin ei tarvitsisi kuluttaa aikaa niin paljon eläintensuojelurikkomusten hoitoon. Pitäisi saada erikseen todellakin kunnaneläinlääkäri, joka vain hoitaisi potilaita ja erikseen valvontaeläinlääkäri, joka saisi omistaa aikansa sekä ennaltaehkäisevään työhön että eläinsuojelutyöhön. Miten olisi tiukemmat/tarkemmat lait ja niiden ohella myös kovemmat rangaistukset rikkomuksista, jotta niitä ei tehtäisi niin helposti kun nykyään. Kaikki voittaisi.


Pudislainen
30.3.2012 07:00

Esim.Pudasjärvellä on usein mahdotonta saada eläinlääkäriä riittävän nopeasti hoitamaan sairastununutta tuotantoeläintä.Valvontaan ja kyttäämiseen satsataan mutta ei hoitamiseen...


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Kotimaa Down Up
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös