Kotimaa

Mainos

Valtion budjetista rahaa luon­to­mat­kai­luun, ensi vuoden kohteina Saana ja Oulujärven Ärjänsaari

Saanalle johtavat portaat olivat menneet niin huonoon kuntoon, että ne piti purkaa. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 1.9.2017 13:08 | Päivitetty 1.9.2017 13:22
Kaleva

Metsähallituksen mukaan ensi vuoden budjetti edistää merkittävästi luontomatkailun kehittämistä kansallispuistoissa, retkeilyalueilla ja muissa luontokohteissa, jotka kuuluvat hallituksen kärkihankkeisiin.

Lisäksi ensi vuoden budjetissa on nostettu esiin kolme muuta luontokohdetta. Niistä kaksi sijaitsee Pohjois-Suomessa. Ensinnäkin talousarviossa esitetään portaiden rakentamista Enontekiön Kilpisjärvellä sijaitsevalle Saana-tunturille. Toiseksi Oulujärvessä sijaitsevaa Ärjänsaarta halutaan kehittää luontomatkailuun ja virkistyskäyttöön sopivaksi. Kolilla tuetaan puolestaan maalämpöjärjestelmän rakentamista Kolin hotellin yhteyteen.

Metsähallitus kertoi heinäkuussa, että Saanan huipulle johtavat portaat joudutaan purkamaan. Portaat olivat erittäin huonokuntoiset.

Kokemattomat liikkujat huomioon

Hallituksen kärkihankkeisiin sisältyy muun muassa reittien ja muiden palvelujen kehittämistä. Tarkoitus on lisätä kohteiden ympärivuotista käyttöä sekä reittien helppoutta.

– Luonnon merkitys Suomen matkailussa ja kansanterveyden kustannustehokkaassa edistämisessä kasvaa jatkuvasti. Toteutuessaan hallituksen budjettiesitys vie tehokkaasti eteenpäin niiden kasvumahdollisuuksia, sanoo Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen.  

Metsähallituksen mukaan uudistukset palvelevat erityisesti kokemattomampia retkeilijöitä sekä esteettömiä palveluita tarvitsevia vierailijoita. Kärkihanke hyödyttää myös eräilyä. Esimerkiksi retkeilyalueet ovat metsästyksen ja kalastuksen kannalta tärkeitä alueita.

Hallituksen kärkihankkeeseen sisältyy myös Metsähallituksen Luontoon.fi- ja Retkikartta.fi-palvelujen kehittäminen niin, että ne palvelevat matkailijoita ja lähivirkistyjiä entistä paremmin.

Kohteet, joita esitetään parannettavaksi hallituksen kärkihankerahoituksella:
Kansallispuistot:
Saaristomeren, Sipoonkorven, Kolin, Syötteen, Rokuan, Oulangan, Pyhä-Luoston, Pallas-Yllästunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistot
Retkeilyalueet: Ruunaan, Iso-Syötteen, Kylmäluoman, Napapiirin ja Inarin retkeilyalueet Muut luontokohteet: Vallisaari, Aulanko, Punkaharju, Korouoman ja Saariselän alue

Hallituksen budjettiesitykseen sisältyvät muut luontokohteet:
Saanan portaat
Ärjänsaari
Kolin luontokeskus

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Metsähallitushan purkaa ja myy maakunnissa retkeilyreittejään ja mökkejään , työllistäisi pitkäaikaistyöttömiä niiden korjaamisessa ja ylöspidossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ärjän saari on todellinen "helmi",kun sitä siistitään ja kunnostetaan.Myös sinne johtava Vuoreslahdentie kaipaa kunnostusta jos halutaan kävijöitä.Kukaan ei lähde tuhoamaan autoaan,vaikka olisi mitä tiedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saanalla kävijöiden talkootyönä valmistuisi kuin huomaamatta, nimikoidut askelmat 1 euron kappalehintaan itse ylös vietyinä pianovirityksellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tulisi rahaa vuokra mökeistä myös rahaa. tevallisen palkansaajan palkolle vaan turhan kalliita. pitäisi alentaa hintoja niin menisi paremmin vuokralle ja tulisi paremmin katetta eikä lahoaisi pystyyn

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaimon kanssa kiivettiin juuri silloin kun viimeisiä puita polttivat ja ihan terveen näköistä puuta oli. Voihan olla, että on ollut huonojakin kohtia mutta me mentiin huipulle ilman portaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun vielä saataisiin Liminganlahdelle, Litokairaan ja Oulujärvelle kansallispuistot. Oulunjärven retkeilyalue pitäisi muuttaa kansallispuistoksi. Retkeilyalueet eivät vedä väkeä niinkuin kansallispuistot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansallispuistoja on jo liikaa,on tullut inflaatio.Retkeilyalue status on Oulujärvelle just oikea,UPEA järvi.Liminganlahti taas ei tarvi mitään statusta,toimii noin tai on toimimatta,lintualueena hieno,opastuskeskus täysin turha ei siellä ketään käy.Litokaira on kans ihan ok nuin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viikko ennen purkua nousin Saanalle noita portaita ja ei ne kyllä niin heikoilta vaikuttanut että purkaa olis pitänyt. Nyt tuota reilun puolen kilometrin jyrkkää nousua nousijat polkee rinteeseen pian leveän uran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

96
Raksilan puoleisen Asemanseudun kaavoitus alkamassa – monitoimiareena, näyttelytiloja vai pelkkiä asuntoja? Katso video
36
Vaaleihin ja eduskunnan toimintaan esitetään isoa remonttia – puolueet saisivat lisää rahaa, jos uudistuvat
31
Oulussa peräti puolet maan apteekkiryöstöistä – Poliisi: Kielii aktiivisesta huumevelkojen perinnästä
26
Kommentti: Kultapojan kova koulu – Lauri Marjamäki jää historiaan valmentajana, jonka kaudella menestysputki katkesi
26
Suvi Lindén saapui Ouluun: "Tämä alkaa nyt olla ahdistelua jo"
22
Haukiputaan valtava romuautokokoelma ihmetyttää ja vaikeuttaa ajamista - kysyimme, milloin romunkeräilyyn puututaan
18
Vakaumuksellista totaalikieltäytyjää ei voi tuomita tällä hetkellä vankeuteen – oikeuden tuore ratkaisu voi mullistaa oikeuskäytännön

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Täysin Juhan taitavaa propagandaa. Tähän lukuun on laskettu esim. ne tuhannet, jotka ovat muutaman tunnin tai yhden tunn... Lue lisää...
valetta taöysin

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image