Kotimaa

Valion rekat jumissa Venäjän rajalla, "Ei tämä niin helppoa ole kuin luultiin"

Kotimaa 28.8.2014 6:01
Timo Myllykoski

Valio ei ole saanut laktoosittomia tuotteitaan perille Venäjälle. Maanantaina Lappeenrannassa lastatut rekat eivät olleet vielä keskiviikkona päässeet ylittämään Suomen ja Venäjän rajaa.

Valion Venäjän liiketoiminnasta vastaava johtaja Mika Koskinen antaa ymmärtää tilanteen olevan arka ja herkässä vaiheessa. Hän sanoo, ettei voi juuri nyt kertoa mistä rajalla on kysymys.

”Tässä on sellainen epäselvä tilanne, joka liittyy laktoosittomien tuotteiden vientiin. Ei tämä olekaan ihan niin helppoa kuin luultiin.”

Kotkalaisen kuljetusyrityksen Team Niinivirran rekkoihin olisi määrä lastata torstaina Venäjälle meneviä Valion tuotteita. Yrittäjä Eero Niinivirta ei keskiviikkona tiennyt sovitun lastauksen ja kuljetuksen kohtalosta.

”Aika hataralla pohjalla ollaan. Rajalla on ongelmia, niin kuin nyt voi kuvitellakin.”

Venäjä asetti 7. elokuuta tuontikiellon kaikille EU-maiden maitotuotteille. Viime viikolla tuontirajoitusta lievennettiin sallimalla laktoosittomien maitotuotteiden vienti Venäjälle.

Lue lisää 28.08.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Kekkonen kun oli presidenttinä niin siinä ei Natoja tarvittu, asiat hoitu puhumalla eikä uhmaamisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tästä nyt tuli kun Suomen hallitus päätti osallistua €U:n ja U$A:n kauppasotaan.

Suomen kansa maksaa sitten viulut vientitulojen menetyksinä ja veroina - sekä suoraan että €U:n kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti, emme tee yhteistyötä emmekä kauppaa Pohjois-Korean yms. valtioiden kanssa. Valtio, joka pysyy pystyssä epärehellisyydellä ja rosvoamisella ei ansaitse pennosiamme. Vähän se aluksi kirpaisee mutta eipähän tarvitse verirahoilla bisnestä pyörittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän ydinvoimalan rakentaminen onnistuu kun maidonkin kuskaaminen on näin hankalaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on taas kuin pässi narun nokassa, mitä veli Naapuri vetää.

Eikö olla opittu, että naapuri osaa tuon epämäräisen venkoilun? Nyt Valiolla miehistytään ja ilmoitetaan naapurille, että jos rekat ei liiku tänään Venäjälle, ei Venäjälle viedä Valiolta enään yhtikäs mitään! Ja sama koskee luonnollissti kaikkia Suomalaisia tuotteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä kiusantekoa. Valion kannattaa myydä tuotteensa Suomen puolella kyllä ostajia löytyy, kun vain suomalaiset keskittävät ostokset kotimaan tuotteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun katsoo tuon valtion ja kansan historiaa omiensa ja naapuriden kanssa, voi tajuta miten kaikki onkin mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On syytä muistuttaa taas lukijoita niistä hyvistä asioista mitä Venäjä on meille antanut. Aamuaurinko. Sitten niihin ikäviin asioihin. 1340 km pitkä yhteinen rajalinja. Kun tuon listauksen pitää mielessä, niin ymmärtää tämänkin rajalla seisovan jugurttilähetyksen olevan sitä samaa normaalia toimintaa Venäjältä, jota olemme saaneet vuosikymmeniä taivastella. Maa, joka on vallannut sotimalla v. 2014 osia Euroopasta ei voi olla kauppakumppanimme, edes jugurttipurkkien saralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäilen tämä rajalla toteutetun stopin takana olevan juuri tuo Naton kanssa tehtävä isäntämaasopimus, jonka allekirjoitus jostakin käsittämättömästä syystä täytyy toteuttaa nyt juuri, kun tilanne on monella tapaa kriittinen. Suomen hallitus ei toimillaan tue vientiämme Venäjälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomipoika se ei koskaan opi, että venäläisten kanssa ei kannata tehdä mitään yhteistyötä, ei kauppaa, vielä vähemmän mitään muuta. Tässä odotellaan taas niin kauan, että tuotteet menevät pilalle, jotka olisi voitu vaikka Suomessa ilmaiseksi, kun Valiolla ei raha olekaan niin tärkeää. Minä en ole ostanut yhtään "putintuoteet" Suomessa, enkä osta, minulla on ryhtiä olla tukematta moista pelleilyä. Naurattakaa vielä enemmän naapureita ja jatkakaa vain ydinvoimalayhteistyötä, niin saatte aikanaan mitä olette tilanneetkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et näköjään tiedä kuinka tärkeä kauppakumppani Venäjä on Suomelle. Itse en heistä pidä, mutta valitettavasti emme voi valita naapuria ja jos vienti pääasiassa sinne vetää= työllistämme suomalaisia. Sinä et ainakaan yritä auttaa suomalaista työllisyyttä jos et valion "putin" tuotteita osta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se venäjän markkina alue vielä avautuu ja taas tulee suomeen hyvät tulot. Vain väliaikaisesti tämä nyt tökkii. Koskaan ei suomi voi päästä eroon venäjästä. Raja on toki hyvä pitää valvottuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää toimia kuten venäläiset: rajan yli mennään puoliväkisin vedoten humanitaarisessa hädässä olevien kansalaisiin, jotka tarvitse välittömästi ruoka-avustusta. Sitten kun raja on ylitetty, niin kaikki ok ja voi unohtaa turhat lätinät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan asialla mitään tekemistä tämän Naton isäntämaa sopimuksen kanssa? Kreml ilmoitti asiasta kuultuaan että Suomi ei ole enää puolueeton maa, Voi kertoa että kaupankäynnistä Venäjän kanssa voi tulla todella tuskaista, jos Venäjä edes kuvittelee Suomen olevan Nato maa, mutta nämä meidän mikki hiiret hallituksessaa kun eivät sellaista ymmärrä. Oman edun ajaminen on tärkeämpää kuin Suomen ja suomalaisten työpaikkojen. Kun on jonkin verran seurannut Puolan ongelmia Venäjän kaupan kanssa, ei tarvitese ihmetellä jos suomalaiset rekat tulevaisuudessa tulevat seisomaan entistä enemmän rajalla ja jonkin sortin asiakirja aina puuttuu. Enkä kyllä syytä ainoastaa Venäjää, vaan myös Suomen poliitikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen puolueettomuus meni jo vuosikymmeniä sitten romukoppaan. Sotilaallisesti sitoutumaton Suomi on edelleenkin. Ja jos Venäjä alkaa keksimään lisää "puuttuvia lappuja", niin keksiköön. Se sopii venäläisille kuin nyrkki silmään, ja kertoo maasta paljon. Loppujen lopuksi Venäjä siitä kärsii eniten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakait on. Suomen hallituksella ei ole minkäänlaista reaalimaailman tajua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka enää uskoo Venäläisiin, kun presidenttiä myöten pelaavat kaksinaamaista peliä.

Parempi olisi Fortumin, Ruukin, Nokian renkaiden jne valmistautua tyhjän nyhjäisyyn. Tämä on nähty. Ne eivät pelaa kansainvälisten sääntöjen mukaan.

Kuinka kauan "yhteistyötä" Venäläisten kanssa harrastetaan, kun he kohtelevat kuin pässiä narussa, milloin huomataan että narun toisessa päässä on mielivaltainen - miten tämän nyt sivistyneesti ilmaisisi - pyöreään huoneeseen pääsylipun ansainnut toveri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

just noin,,,tulukaahan pois sieltä,,,ei sinne kannata mitään tyrkyttää,,,myydään ne täällä vähän alenuksella,,,ostajija löytyy varmaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt uusia markkinoita lännestä, ja hyvä se on yhteistyösopimus Naton kanssa olemassa. Venäjän tapa uhkailla on sitä heidän ystvyyden ja rauhantahdon mukaista. Ruotsin kanssa yhdessä nyt selkeä valinta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

285 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mannerheim oli hieno mies

Etelä-Suomessa suljettiin tehtaat. Palkanmaksu loppui. Punakaarti maksoi palkkaa. Ei ollut työttömyyskorvauksia. Eihän p... Lue lisää...
Leipä loppui

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image