Kotimaa

Va­le­uu­tis­si­vus­to MV:n toiminnasta syytettyjen kuuleminen siirtyi ensi viikolle — Maanantaina syyttäjä avaa uusia ri­kos­ni­mik­kei­tä

Helsingin käräjäoikeuden suunnitelmissa oli kuulla torstaina MV:n toiminnasta syytettyä Ilja Janitskinia (kuvassa) ja Johan Bäckmania. Heidän kuulemisensa siirtyi kuitenkin ensi viikolle. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 14.6.2018 18:01
Rebekka Härkönen

Torstaina oikeus ehti kuulla asianomistaja Jessikka Aroa ja yhtä syytäjän todistajista.

Valeuutistoimintaa ja sananvapauden rajoja käsittelevässä oikeudenkäynnissä syytettyjen kuuleminen siirtyi ensi viikolle. Näillä näkymin MV:n perustajaa Ilja Janitskinia ja MV:n toimintaan osallistunutta Johan Bäckmania on tarkoitus kuulla maanantaina.

Helsingin käräjäoikeus kuuli torstaina laajamittaisten rikosten kohteeksi joutunutta Ylen toimittajaa Jessikka Aroa. Osa kuulemisesta tapahtui suljetuin ovi eli salaisena.

Lisäksi oikeus ehti kuulla yhtä syyttäjän nimeämää todistajaa.

Oikeudenkäynti on tällä hetkellä jäljessä alkuperäisestä suunnitelmasta.

Lännen Media pyrkii seuraamaan jutun käsittelyä oikeussalissa myös maanantaina, jos onnistuu pääsemään saliin.

Ainakaan tällä viikolla oikeuden puheenjohtaja ei useista median pyynnöistä huomatta suostunut vaihtamaan salia suurempaan tai järjestämään yleisölle videon välityksellä tapahtuvaa live-seurantamahdollisuutta johonkin toiseen käräjäoikeuden tilaan.

Tällä viikolla oikeus käsitteli Janitskiniin, Bäckmaniin ja kolmanteen MV:n toimintaan olennaisesti osallistuneen henkilöön liittyviä syytteitä. Rikosnimikkeet vaihtelivat eri henkilöillä, mutta kaikkinensa ne olivat törkeä kunnianloukkaus, vainoaminen ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Jos oikeuden aikataulu pitää, ensi viikolla syyttäjän on tarkoitus lukea syytteet tekijänoikeusrikoksista, laittomasta uhkauksesta, rahankeräysrikoksista ja salassapitorikoksista.

MAINOS

Kommentoi

Toivottavasti tämä sirkus saadaan vihdoin loppumaan, MV on saanut rellestää vapaana liian pitkään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

141 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Ehkäpä me jotka maksemme kaiken, veroprosentti yli 40%, ollaan kyllästytty elättämään jos jonkin sortin joutilasta ja vä... Lue lisää...
Kapitalisti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image