Kotimaa

"Vain naksahti päässä" – Imatran epäilty ampuja tuomittiin vuonna 2013 tapon yrityksestä

Imatralla tehtiin kolmoissurma ampumalla. KUVA: Lauri Heino
Kotimaa 5.12.2016 10:02 | Päivitetty 5.12.2016 10:12
STT,

Imatran epäilty ampuja yritti tappaa toisen nuoren miehen maaliskuussa 2013. Imatralainen 28-vuotias Mika Pelkonen kertoo, että oli vanhempiensa luona, kun nuori mies tuli ovelle. Kaksi muuta lähdettä vahvistaa STT:lle, että kyse on samasta 23-vuotiaasta miehestä, jota epäillään Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja kahden paikallisen toimittajan murhista Imatralla viikonloppuna. Pelkonen tiesi miehen entuudestaan, mutta ei varsinaisesti tuntenut tätä.

- Isä meni avaamaan oven ja sanoi, että hän tuli kysymään minua. Menin ulko-ovelle, ja hän pyysi minut pihalle, Pelkonen kertoo.

Pelkonen muistelee, että he juttelivat pihalla niitä näitä. Hän ihmetteli aikaista ajankohtaa: kello oli vasta kuusi aamulla. ­Sitten mies yritti päästä sisälle väkisin.

- Yritin estää häntä, mistä syntyi käsikähmää. Tilanne meni lopulta tappeluksi.

Lopulta nuorukainen rauhoittui. Hän sanoi Pelkosen mukaan, ettei halua Pelkoselle mitään pahaa ja sanoi tarjoavansa tupakan.

- Mutta hän kaivoikin takataskustaan puukon ja löi minua sillä kerran kaulaan, useita kertoja selkään ja pari kertaa rintaan. Vielä ennen kuin pääsin sisälle, hän löi minua puukolla oven välistä, Pelkonen kertoo.

Puukotus vei työkyvyn

Tällä hetkellä Pelkonen on edelleen työkyvyttömyyseläkkeellä.

- Selkä on rikki, eikä siinä ole tuntoa välillä ollenkaan. Kaula on sellainen, että se muistuttelee aina välillä.

Imatran epäilty ampuja tuomittiin Pelkosen puukottamisesta vuoden 2013 elokuussa Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Hän sai tapon yrityksestä ja törkeästä rattijuopumuksesta kolme vuotta ja kaksi kuukautta vankeutta. Nuoren miehen veressä oli kiinnijäädessä alkoholia 1,36 promillea.

Mies ei kuitenkaan istunut koko tuomiotaan.

- Tänä kesänä näin häntä ja juttelin asiat halki. Kerroin, että en anna koskaan anteeksi. Sanoin myös, että en tule hänelle koskaan kostamaan asiaa.

Koskaan ei selvinnyt, miksi mies tuli juuri Pelkosen vanhempien ovelle. Syy puukotukseen kuitenkin selvisi. Mies kertoi Pelkosen mukaan, että hänellä "vain naksahti päässä".

Poliisi kertoo tiedottavansa tutkimusten etenemisestä lisää aamupäivän aikana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Lääketeollisuus senkun porskuttaa ja voi hyvin,masennuslääkkeet liittyvät poikkeuksetta tälläisiin tapauksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet oikeassa, masennus lääkkeissä on todellakin sivuvaikutuksia. Ärtyneisyys, itsemurhaa ja yms
ovat yksi lääkkeen huonoja puolia. Harkitkaa ottamista kun lääkäri määrää kysykää sivuvaikutuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tällaisten rikosten tekijöiden tuomioita tavallinen kansalainen voi ymmärtää??? jos kerran yli 3 vuodeksi oli tuomittu niin jo taas vielä paljon vakavampi teko alle 3 vuodessa?? vaikka olisi tuomion mukaan pitänyt olla vankilassa.
Kyllä meillä tosiaan on jotain "mätää" oikeuslaitoksessa, tai ei meillä ole mitään "oikeuslaitosta" vaan hyvin ihmetyttäviä tuomioita joita ei sitten kuitenkaan kärsitä vaan jatketaan samaa tyyliä ja vielä pahemmin seurauksin??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viranomaisilta voisi odottaa joitakin toimenpiteitä, kun henkilö osoittautunut vaaralliseksi ja nyt pääsi tekemään medialuokan väkivaltatemput. Ettei poliisilla ole pelkoa työttömyydestä ja virkojen vähennyksistä, jos tällaisia draamoja ei tapahdu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sisäministeri sanoi, että pitäisimme toisistamme huolta eli silmällä ja jos aihetta ilmaantuu, hakisimme apua. Eikö tällaisia silmällä pidettäviä ole kaikki, joilla on väkivaltarikostaustaa, kaikki järjestäytyneeseen rikollisuuteen kuuluvat, kaikki huumeisiin liittyvät, kaikki tavallisten ihmisten seassa olevat tietyssä mielessä erikoiset ihmiset jne. Silmällä pidettäviä taitaa olla niin paljon, että miten silmälläpito käytännössä hoidetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä voidaan jo puhua oikeusjärjestelmän avustamista henkirikoksista. Todella järkyttävä esimerkki siitä, miten käy kun tekijän oikeusturvaa suojellaan enemmän kuin uhrien. Olisiko aika ryhtyä kuulustelemaan tekijän lisäksi myös edelliseen tapaukseen liittyviä virkamiehiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tuomitaan kolmeksi vuodeksi niin kyllä silloin pitäisi istua kolme vuotta. Ainoa syy miksi vankeja päästetään tuomion loppumista aiemmin vapaaksi on valtiohallinnon rahansäätövimma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä "naksahdus päässä" on ohimolohkopersoonallisuudesta ja impulssikontrollin puutteesta kärsivien ihmisten keksimä oire. Kellään ei oikeasti naksahda päässä.
Joukossamme on henkilöitä, jotka eivät pysty käsittelemään ja hillitsemään tunneimpulssejaan muuten kuin räjähtämällä salamannopeasti, kun ärsytyskynnys ylittyy.

Se voi johtua synnynnäisestä tai hankitusta aivovammasta (kolhu, päihteet, kasvain), se voi johtua niukoista kognitioista, persoonallisuuden vakavasta kehityshäiriöstä tai yksinkertaisesti siitä, ettei ole ikinä oppinut käyttäytymään tavalla, joka on välttämätön ihmissivilisaatiossa menestymisen kannalta.'

Impulssikyvyttömyys on oire, jota voidaan hoitaa. Päihteet eivät sovi tällaiselle henkilölle lainkaan, eikä valvominen, epäsäännöllinen elämä, stressi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän se on suomalaisen väkivallan suurimpia syitä. Vakaviin väkivaltarikoksiin syyllistyneet saavat mitättömän pieniä tuomioita joita eivät edes lusi kokonaan. Suomen kriminaalipolitiikka on vääristynyt ylenpalttiseksi tekijän ymmärtämiseksi ja paapomiseksi. Asianomistajia syyllistetään ja sivullisten turvallisuudesta viis veisataan ! Ja tuomioistuimet ovat jo täysin irtaantuneet tavallisten kansalaisten oikeustajusta mitä tulee tuomioiden laatuun...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöiset meillä sitten keskuudessamme vapaana kuljeskelee kun aivan kaikesta on säästetty ja kansan hyvinvointi ala-arvotettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paapomalla saatiin kolme kuollutta. Eikö niin että löi puukolla mutta naksahduksen vuoksi vaan eli istui reilun vuoden ja sitten valvomattomaan vapauteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

67
Uusi liikennelaki korostaa taksiasiakkaan omaa vastuuta – muista jatkossa nämä neljä asiaa
42
Katsastaja voi nyt määrätä auton ajokieltoon huonokuntoisen tuulilasin tai liian kuluneiden renkaiden takia
22
Pakkahuoneenkadulta löytyi 1700-luvun tynnyriviemäriä – löydöt kertovat, miten Oulu on aikoinaan rakentunut
21
Tuomari: Trump rikkoo perustuslakia blokatessaan vastustajia Twitterissä - loukkaa oikeutta sananvapauteen
14
Seitsemän laudaturia napsahti kovalla työllä – OSYKin Johanna Kylénin ja Ilona Kaistin ylioppilaskirjoitukset menivät nappiin
12
Ikäihmisten palveluihin satsataan Oulussa jatkossakin, tehostettua palveluasumista on lisätty Lukijalta
9
Presidentti Martti Ahtisaari Oulussa: Pohjoismainen hyvinvointivaltio kelpaa malliksi muille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ajateltiin muuttaa erilleen...

Eihän aloittaja ollut töitä haluamassa, vaan lisää yhteiskunnan tukia. Lue lisää...
Outo vastaus

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image