Kotimaa

Uu­tis­suo­ma­lai­nen: Va­paa­eh­toi­seen paluuseen tulossa porkkanaksi lisärahaa

Kotimaa 13.9.2017 7:46 | Päivitetty 13.9.2017 7:55
STT

Kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita yritetään saada lähtemään Suomesta nostamalla vapaaehtoisen paluun tukea reippaasti. Sisäministeriössä valmisteilla olevasta asetuksen muutoksesta kertoi keskiviikkona Uutissuomalainen.

Avustus voi olla joko käteis- tai hyödyketukea, ja lainsäädäntöneuvos Jorma Kantolan mukaan molempia ollaan korottamassa. Hän ei vielä puhu summista.

Lähtörahan korotus kuitenkin kohdennetaan Uutissuomalaisen mukaan etenkin käteistukeen, jonka suuruus riippuu paluumaasta oloineen.

Käteisavustus esimerkiksi Afganistaniin tai Irakiin vapaaehtoisesti palaavalle on nyt normaalisti tuhat euroa ja lapselle 600 euroa.

Esimerkiksi korotettua avustusta oltaisiin Uutissuomalaisen mukaan nostamassa 1 500:sta 2 500 euroon.

Paluurahaan on tälle vuodelle varattu 8,8 miljoonaa euroa.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Voi vaan houkuttaa hieman tulijoita kun sana leviää. Mitäs tuo vastaa, muutaman vuoden palkkaa noissa maissa? Ja sen siis saa, jos tulee ihan huvikseen pyörähtämään Suomessa. Samalla reissulla sitten hoidattaa sairaudet ja laitattaa hampaat täällä kuntoon ilmaiseksi. Ei huonompi diili.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuolla lisärahallahan pääsee sitten helposti takaisin Suomeen ja jotain jää vielä säästöönkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahaa rahaa sen takia ne on tänne tulleetkin tietävät minkälainen kansa täällä pohjolan perukoilla asuu Arkadianmäen pellet surkeinta maan johtamista mitä maa päällään kantaa.Nämä asiat on helppoa ratkaista maan rajoilla vaan kun näistä asioista päättävät henkilöt on surkeaa Eu:ta nuoleskelevaa rähmällään olevaa porukkaa heidät kaikki on vaihdettava seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Sipilä perustelee leikkaukset koulutuksesta ja pienituloisilta puhumattakaan eläkeläisiltä kun tuntuu olevan tätä rahaa syytää aivan älyyttömyyksiin satoja miljoonia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä syystä kansalaisia verotetaan entistä enemmän kun rahaa tuntuu olevan jakaa asti.
Taitaa mennä yli miljardi/vuosi arvioidun 600-700 M€ sijaan pakolaispolitiikkaan ja sen tuomiiin lieveilmiöihin? Todellisista luvuista ei ole ääntä pidetty. Taitaisi olla parempaakin käyttöä em. summalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan nyt on vain järkevää. Pakkopalautus maksaa henkeä kohti moninkertaisen summan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä joku vitsi? 2500€ siittä että poistuu maasta koska on laittomasti maassa? Täytyy sanoa että on tämä käsittämätöntä hommaa. Antakaa tuokin raha ennemmin eläkeläisille ja pienituloisille vaikka joululahjaksi. Kannattaako tämmöisessä maassa maksaa veroja kun ne käytetään aivan älyyttömyyksiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esim Irak ei ota vastaan kansalaisiaan jotka yritetään pakkopalauttaa sinne. Vain vapaaehtoisesti palautettavat otetaan vastaan. Vaihtoehdot taitaa olla Suomella vähissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan sitä näköjään rahaa, turhaan on tehty leikkauksia ja kuritettu tavallista Suomalaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko ajatella, että kantasuomalisillekkin maksettaisiin lisärahaa, että viitsii enää jäädä tähän turvattomaan konkurssimaahan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

63
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
56
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
39
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
27
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
26
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
23
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa länsituuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Koko maassa lukuun ottamatta Varsinais-Suomen, Lapin ja Uudenmaan maakuntia sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

-ei pääse pm:ksi moinen kieroilija, ajanut Suomen katastrofiin Soten, Aktiivimallien, työläisten työaikojen pidentämisel... Lue lisää...
ei jatkoon

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image