Kotimaa

Uu­tis­suo­ma­lai­nen: Val­tio­kont­to­ri maksoi kop­pi­kor­vauk­sia yli 2,6 miljoonaa euroa, ennätyssummaa kasvatti Auerin saamat korvaukset

Syyttömänä vangituille tai tuomituille maksettiin viime vuonna ennätyskorvaukset. KUVA: Pekka Peura
Kotimaa 13.7.2017 5:00 | Päivitetty 13.7.2017 5:20
STT

Syyttömästi vangituille tai tuomituille maksettiin viime vuonna kaikkien aikojen ennätyskorvaukset, kertoo Uutissuomalainen. Valtiokonttori maksoi viime vuonna niin sanottuja koppikorvauksia yhteensä yli 2,6 miljoonaa euroa. Määrää kasvatti Ulvilan murhasta syytetylle ja vapautetulle Anneli Auerille maksettu noin puolen miljoonan euron korvaus. Auerille maksettiin korvausta 800 euroa jokaiselta vankeusvuorokaudelta.

Koppikorvauksien summa on yli puoli miljoonaa euroa suurempi kuin vuonna 2015. Toissa vuonna korvauksia maksettiin hieman yli 2,1 miljoonaa euroa. Tuolloin kokonaiskorvausmäärä ylitti ensimmäisen kerran kahden miljoonan euron rajan.

Uutissuomalaisen mukaan koppikorvausten rahamäärä on noussut vuosittain. Vielä 2010-luvun alussa korvauksia maksettiin miljoonasta puoleentoista miljoonaan euroon. Sitä ennen määrä oli alle miljoona.

Korvausten hakemusmäärä ei ole kuitenkaan viime vuosina juuri vaihdellut. Viime vuonna korvauksia haettiin 446 ja toissa vuonna 531 kappaletta.

Valtiokonttorin lakiasiainpäällikön Pekka Syrjäsen mukaan korvaussummien nousu johtuu lähinnä siitä, että vapaudenmenetysajat ovat joissakin tapauksissa pidentyneet ja siitä, että joukossa on ollut mukana muuta isompi korvaus.

MAINOS

Kommentoi

Korvaukset on maksettu aiheettomasta vapauden riistosta. Suomessa on poliisille laajat valtuudet siihen ja sitä tapahtuu paljon ja suurin osa ei koskaa tule mitenkään esille. Kun Suomi liittyi EU:n ihmisten oikeusturva parani huomattavasti ja alettiin noudattaa normaaleja kansainvälisiä ihmisoikeuksia. Aiemmin poliisi saattoi mielivaltaisesti pidättää lähes kenet hyvänäsä ja pitää putkassa useita viikkoja oman harkintansa mukaan. EU:n liittymisen jälkeen pidätysaika on kolme vuorokautta, jonka jälkeen oikeus pättää voidaanko sitä jatkaa. Useissa maissa esim. USA pidätysaika on 24 tuntia jonka jälkeen poliisilla on vietävä asia oikeuden päätettäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän korvauksia saavat irakilaiset kaksoset, joita syytettiin kansanmurhasta?
Suomiko maksaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskaanhan emme saa tietää, kuka on syytön ja kuka syyllinen. Nykyajan lakimiehet ovat hyviä kiertämään lain kirjainta ja osaavat pyörittää asioita ihan kuin politiikotkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siinä kävi niin että turhasta maksettiin...mutta kyllä siitäkin vielä joutuu vielä kerran tilille..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

119
Hailuodon pengertielle ei tule katuvaloja, tie merkitään sumupaaluilla ja kaidevalaistuksella – katso lista kiinteän yhteyden yksityiskohdista
53
Jääkiekon Suomen mestaruus on katkolla Kärpille – Tapparalla takaa-ajajana tiukka paikka
51
Intiön vesitorni on taas myytävänä – vaihtoi omistajaa viimeksi vuonna 2015
49
Osekk irtisanoo 53 henkilöä – lisäksi 27:lle tarjotaan tehtävämuutosta tai osa-aikatyötä
42
Kärpät ei vaihtanut voittavaa kokoonpanoa – myös kätensä lauantaina satuttanut Jani Hakanpää illalla mukana kultajahdissa
41
Paperiton koira voi tuoda monta huolta – Suomessa on arviolta 200 000 rekisteröimätöntä koiraa
36
Tappara-Kärpät 2.erä: Kärpillä iso urakka päätöserässä – Tapparalta hylättiin maali erän lopussa

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä lukijat Kalevan pääkirjoituksesta?

Jos kysymyksessä olisi jonkun muun puolueen edustaja kuin SDP:n niin Sopotti ei korviaan lotkauttaisi asialle. Miksi hän... Lue lisää...
Tyhmä voi olla mutta...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image