Kotimaa

Uusi nettipalvelu ravistelee ajo­kort­ti­mark­ki­noi­ta

Nettipalvelun perustajajäsen, jyväskyläläinen kuluttajaohjelmistojen it-yrittäjä Hannu Valkonen uskoo, että palvelu valloittaa puolet autokoulujen markkinoista jo puolessatoista vuodessa. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 18.12.2015 3:00
Mirja Niemitalo

Ensimmäiset ajokokelaat saavat ajokorttinsa uuden markkinoita ravistelevan Ratti-ajokorttipalvelun kautta tammikuussa.

Palvelu perustuu siihen, että opetuslupaopettaja voi nykyisen lainsäädännön mukaan opettaa myös muita kuin oman perheen jäseniä. Ratti-palvelun kautta ajokortti tulee selvästi autokoulua edullisemmaksi. Ajotunnit käydään opetuslupaopettajan kanssa, teoriatunnit netin kautta.

Nettipalvelun perustajajäsen, jyväskyläläinen kuluttajaohjelmistojen it-yrittäjä Hannu Valkonen vakuuttaa, että markkinat ovat nyt auki, sillä he saivat viime viikolla verohallinnon ennakkopäätöksen ajo-opetusopettajille maksettavista palkkioista.

– Tämän jälkeen meitä ei voi syyttää siitä, ettei palkkionmaksumme olisi laillisella pohjalla.

Valkonen uskoo, että palvelu valloittaa puolet autokoulujen markkinoista jo puolessatoista vuodessa. Vuosittain ajetaan noin 65 000 ajokorttia.

– Meillä on 10 000 potentiaalista ajolupaopettajaa eri puolilla maata, Valkonen kertoo.

Lue lisää 18.12.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Amerikassa maksaa Ajokortti 20 taalaa. siihen käydään teoriatunnit ja ajokoe ,sillä selvä isossa maailmassa. Suomessa samasta joutuu maksaan monta tonnia. Oliso jo aihetta muuttaakin lakia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu. Saadaan todellista kilpailua jämähtäneeseen Suomeen. Taksi ja apteekki tarvitsee samaa lääkettä - MOT

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu. Saadaan lisää harmaata taloutta. Eikä rikkaan Suomen valtionkaan tarvitse miettiä käyttöä alv-tuloille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu. Tavallinen suomalainen hyötyy halvemmista hinnoista. Myös valtion välistävetämät ja haaskuuseen laittamat rahat vähenevät hintojen laskun myötä. Harmaasta taloudesta syyttäminen on vain kateellista matalaotsaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja niikun millähän lailla harmaata?...noissa autokoulu touhuissa on on yli 1/2 "ilmaa" hinnoissa, hyvä että nostetaan kissa pöydälle, ja tehdään loppu mosista mafia rahastus touhuista, suomessa moni muukin asia tarviis saman kaltaista ravistelua, hienoa eli juuri näin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko autossa oltava lisä jarrupoljin ja katsastettuna opetuskäyttöön? Kuluja siis...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On luonnollisesti oltava. Mutta ne ei paljoa maksa. Opettajalla voi myös olla nämä asennettuna omaan autoonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas, pitääköhän opetusauton olla apupolkimen kera katsastettuna opetuskäyttöön? Kattaako palkkio kulut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai sitä nyt jokaista oppilasta varten erikseen tarvitsee katsastaa? Totta kai hinnoittelu sisältää pakolliset kulut, ei kai tällaista nyt tarvitse kysellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksen dikiloikka toteutuu autokoulualallakin. Nythän teoriaopetus voidaan antaa etänä. Elikkä oppilas voi olla kotona vaikka umpihumalassa sohvalla ja sitä seurata mitä se opettaja etänä höpisee. Autokoululuokassa ne on kuitenkin olleet selvinpäin tähän asti. Lainsäädäntöhän vaatii, että tila missä opetusta annetaan, pitää tutkinnonvastaanottajan käydä hyväksymässä. Varmaankin pitää jatkossa se koti käydä mittaamassa ja hyväksymässä luokkatilaksi. Tilan mittaus ja hyväksyminen luokkatilaksi maksaa 100€ + matkakorvaus. Tämä dikihallitus panee koko Suomen pilalle. Persujen ministerikin on omista päätöksistä tympääntynyt, mutta silti tekee älyttömän tyhmiä päätöksiä. Jatkossa meillä on laadukkaita ja taitavia kuljettajia liikenteessä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä ei ole merkitystä mitä opettaja puhuu luokassa.Parhaiten asia jää päähän kun sen lukee kirjasta useaan kertaan.
Näin minä olen aina tehnyt ja kokeet menny läpi ensimmäisellä kerralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teoriakoetta voi tietenkin olla aika hankala päästä läpi jos on kännissä kaikki tunnit seurannut. Jos taidot kännäämisestä huolimatta riittävät kokeen läpäisemiseen, niin sittenhän ne liikennesäännöt on sen verran hanskassa että kortin voi saada kunhan vielä ajaa riittävän hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teoriakokeen pääsee vaikka noppaa heittämällä läpi, etenkin nykyään kun koko homman suorittamiseen on aikaa 30 minuuttia ja väärin menneen vastauksenkin voi korjata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on vain alkusoittoa hintojen laskemiselle.
Kunhan ajokortit/opetus harmonisoidaan Eu-alueella, ja kortin voi ajaa toisessa eu-maassa, niin autokouluopetus suomessa joko loppuu tai hinnat putoavat järjelliselle tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

auton pitämien on vaan niin kallista touhua tänäpäivän ja vielä kallimpaa tulevaisuudessa ,että empä iloitse vaikka kortti olisi halpa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä hyvä esimerkki dikiajan tulosta perinteiselle alalle. lieneekö ministeri Vehviläinen ollut kaukaa viisas kun silloisena liikenneministerinä ja autokoulujen loppaamana antoi niille mahdollisuuden hinnoitella itsensä pihälle omasta liiketoiminnasta.
Nyt ymmärrän miksi Vehviläinen on nykyisen hallituksen "digitaalisaatio" ministeri, hänellä on näyttöjä miten uusi tegnologia saadaan nopeasti kuluttajien hyödyksi ja miten temppu tehdään, HYVÄ NÄIN.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ajotaito kehity kalliilla autokoulu opetuksella. Verratkaa muualle maailmaan,siellä on halvat ajokortir jopa alle 18 vuotias saa kortin. Siellä on suuremmat liikennemäärät ja suuremmat valtatiet. Suomessa kortti on pelkkä rahanteko väline autokouluille ja valtioole. Näin se menee käsikädessä. Inssissä kum pomppaa 2 ajotuntia lisää ja uusi inssi. Lasku yli 200 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

65
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
49
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei pelastanut, vaan EU ja maailman talous. Lue lisää...
Sipilällä ei osaa ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image