Kotimaa

Ur­hei­lu­lä­he­tys­ten katsominen saattaa halventua

Urheilulähetysten katsominen saattaa halventua KUVA: JEREMY LAZARUS
Kotimaa 14.2.2011 11:05
STT

Television urheilulähetysten katsominen saattaa halventua, jos EU:n tuomioistuin katsoo televisiointioikeuksien maakohtaisen myynnin olevan vastoin EU-säädöksiä. Tällainen tuomioistuimen kanta saattaa johtaa siihen, että muun muassa urheilutapahtumien ja elokuvien televisiointioikeuksien maakohtainen myynti loppuu.

EU:n tuomioistuimeen päätynyt juttu alkoi siitä, kun eteläenglantilainen pubinpitäjä Karen Murphy tilasi kreikkalaiselta tv-yhtiöltä ohjelmakortin, jonka avulla hän pystyi purkamaan jalkapallon Valioliigalähetysten salauksen. Valioliigan tv-oikeudet Britanniassa omistava BSkyB haastoi Murphyn oikeuteen. Tv-yhtiön kortin hinta ylitti moninkertaisesti kreikkalaisen kortin hinnan.

Murphyn juristit ovat vedonneet siihen, että EU on yksi yhtenäinen markkina-alue. Tällä kannalla on myös asian tuomarikollegiolle esittävä EU:n tuomioistuimen julkisasiamies. Jos tuomioistuin päätyy samalle kannalle kuin julkisasiamies, esimerkiksi urheilua voisi nähdä televisiossa nykyistä halvemmalla.

Asian nosti esille Turun Sanomat viime viikolla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan eteläosassa.

Sadevaroitus: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjois-Savon, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pride

Marssia voi heterokin ei siinä tarvitse olla homoseksuaali. Kuten "sifferi" sanoi "marssi on ihmisoikeustapahtuma." Lue lisää...
olio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image