Kotimaa

Upseeriliiton johtaja: On hyvä, että mietitään mihin virkapuvussa lähtee ja mihin aikaan

Puolustusvoimat on muistuttanut niin henkilökuntaansa kuin varusmiehiä ja -naisia henkilökohtaisen turvallisuuden parantamisesta. KUVA: Tomi Kosonen
Kotimaa 13.9.2017 19:19
Rami Nieminen

Upseeriliiton puheenjohtaja Jari Rantala uskoo, että Puolustusvoimien antamat ohjeet henkilökohtaisen turvallisuuden parantamiseen ovat oikeanlaiset arvioituun uhkatasoon verrattuna.

Hän ei ole vielä lukenut tuoreita ohjeita yksityiskohtineen, vaan tiedot sisällöstä perustuvat uutisiin.

Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara kertoi keskiviikkona Lännen Medialle, että ohjeita on annettu henkilökohtaisen turvallisuuden parantamiseen niin palkatulle henkilökunnalle, varusmiehille ja -naisille kuin palveluksessa oleville reserviläisille.

Hänen mukaansa huomiota kiinnitetään esimerkiksi liikkumisen välttämiseen yksin pimeään aikaan sekä muistutetaan "ekstravarovaisuudesta" univormu yllä liikuttaessa.

- Kun on totuttu, että Suomi on lintukoto, on hyvä, että yksin liikkumisesta huomautetaan ja vähän mietitään, mihin virkapuvussa lähtee ja mihin aikaan, Rantala sanoo.

Hänen mukaansa upseerikunnassa ei ole syntynyt isoa keskustelua mahdollisesta turvallisuusuhkan kasvusta.

Varusmiesliitosta kerrotaan Lännen Medialle, ettei varusmiehille ole tullut viime aikoina ainakaan kootusti uutta ohjeistusta terroriuhkaan varautumisessa.

Lännen Media uutisoi tiistaina (12.9.), että Turun puukotusiskun tehnyt Abderrahman Bouanane suunnitteli iskua myös sotilaskohteeseen.

Bouanane on tiettävästi asunut Turun vastaanottokeskuksessa Pansiossa. Keskus sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Turun laivastosataman portilta. Itse satama on aidattua aluetta, mutta osa merivoimien rakennuksista sijaitsee varuskunta-alueen ulkopuolella. 

Vain päivää ennen iskua, torstaina, Turun vieressä Raisiossa järjestettiin Porin prikaatin sotilasvalatilaisuus. Prikaatin alokkaat ja heidän omaisensa kokoontuivat iltapäivällä Kerttulan liikuntakeskuksen alueelle lähelle Raision keskustaa.

Suomen Kuvalehden (13.9.) mukaan Bouanane on kuulusteluissa tiettävästi kertonut, että hänen alkuperäinen tarkoituksensa oli ollut hyökätä torilla sotilaspuvussa olleen henkilön kimppuun.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

No entäs tavalliset kaduilla kulkevat siviilit, pitäiskö niitten sitten muuttua näkymättömiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suomen maata puolustetaan tarvittaessa asevoimalla, näin käsitin asian olevan kun kävin armeijan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän on siis tultu, kehitys viiden vuoden sisällä on johtanut tähän. Ulkopuoliset tekijät ovat tämän aiheuttaneet ja koko ajan annetaan periksi ja nöyrrytään enemmän. Äänestetään muutos seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uniformua pitäisi kantaa ylpeydellä, Ei peläten! Päättäjät, mitä Suomelle on tapahtunut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan meillä PuolustusVoimat! Heh heh, kannattasko lopettaa koko systeemi, samalla säästys rahaakin parempaan tarkoitukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi varusmiehet täytyy lähteä viikonloppuvapaille sotilasasuissa? Vanhanaikaista, varusmiesten ja naisten tulisi voida poistua ja palata varuskuntaan siviilivaatteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajattelepas kuinka helppo kenen tahansa on sitten kävellä siviilivaatteissa varuskunnan portista sisään, jos varusmiehet alkavat siviilikamppeissa kuljeksimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image