Kotimaa

Tuu­li­voi­ma­lois­ta koituu ennakoitua vähemmän lintukuolemia

Kotimaa 7.12.2017 14:05 | Päivitetty 7.12.2017 16:17
STT

Tuulivoimalat aiheuttavat Suomessa vähemmän lintukuolemia kuin voimaloiden rakentamisen alkuvaiheessa oli odotettu, sanoo Luonnontieteellisen museon tutkija Kalle Meller.

Hänen arvionsa mukaan muutama lintu vuodessa menettää henkensä kunkin tuulivoimalan roottorissa tai törmäämällä torniin.

Mellerin mukaan tuntuvin riski tulivoimaloista voi aiheutua meri- ja maakotkille. Myös tiiroja ja lokkeja on kuollut tuuliturbiineihin.

Sen sijaan vaaravyöhykkeeseen ounastellut joutsenet, kurjet tai hanhet eivät näytä uhreiksi joutuvan. Pikkulinnut puolestaan lentävät muuttomatkoilla yleensä niin korkealla, että ne eivät roottoreihin osu.

MAINOS

Kommentoi

Se ettei voimala tapa niin paljon lintuja kuin odotettiin, on selkeästi tuulivoimateollisuuden vahvuus.Muita hyviä puolia ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolta Fingridin sivuilta näkee, kuinka paljon milloinkin tuulivoimaa tulee. Kyllä nytkin posottelee lähes gigawatin verran. Että pois ne höpinät että koskaan ei tuule.
http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman-tila/Sivut/default.aspx

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoiman osalta on kumottu näitä käsittämättömiä vastatustajien perusteluja jatkuvasti, kuten tämäkin "lintujen räjähtely ja kuolemat." Tuskin kuitenkaan riittää, kun jotkut ottavat elämäntehtäväkseen vastustamisen. Syyllä ei väliä, kunhan saan olla vastaan. "Miksi kaiken pitää aina muuttua!!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep olet osittain oikeassa. On ihan idioottimaista vastustaa vääristä syistä, mutta tuulivoiman vastustamiseen on olemassa ihan perustellut syyt. Yksi tärkeimmistä on rahoituskuvio... Toinen toimintavarmuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuulivoimaa pitäisikään vastustaa lintukuolemien tai lepakoiden "räjähtelyn" takia, vaan siitä syystä että ne ovat kalliita ja rumia, keskellä Suomen kauneinta luontoa. Lisäksi ne eivät toimi silloin, kun sähköä tarvitaan eniten, joten ne tarvitsevat varavoimaksi yleensä hiiltä tai muuta poltettavaa. Tuulivoima tuottaa ainoastaan järjettömän suuria tukiasvoittoja veronmaksajilta omistajien pussiin. Uusiutuvaa energiantuotantoa kuuluu tukea, mutta ei tällä tavalla, eikä etenkään yhteen teknologiaan perustuen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalajoen seutu on jo rakennettu pilalle. Lisäksi näistä saa kärsiä sivulliset kaiken maailman siirtolinja kuvioitten takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:58
Oulu-Koillismaan pelastuslaitos varoittaa erittäin korkeasta metsäpalon syttymisriskistä – palo voi nyt levitä nopesti suurpaloksi
12:51
Viime vuoden kakkonen keskeyttää Ranskan ympäriajon
11:29
Poliisi tutkii Helsingin Viikin jätevarastopaloa vahingontekona
11:27
Israel hyväksyi kiistellyn kansallisvaltiolain – arabikansanedustaja kuvaili tilannetta "demokratian kuolemaksi"
11:26
Trumpin hallinto pohtii Putinin ehdottamaa vaihtokauppaa - Yhdysvalloissa järkytyttiin: "Edes Stalinin aikakaudella Neuvostoliiton hallitus ei ollut niin röyhkeä"
11:06
Skripalien myrkytyksestä epäillyt tekijät tunnistettu – poliisi uskoo, että venäläisiä tekijöitä oli useita
10:55
Moderni orjuus on yleisintä Pohjois-Koreassa ja Eritreassa – pitkiä työtunteja ja epäinhimillisiä olosuhteita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä Lapissa ja tukalaa hellettä muualla maassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

274 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Aktiivimallin tarkoitukseksi on kerrottu työllistyminen. Oikeasti tarkoitus oli leikata työttömiltä rahaa muihin tarkoi... Lue lisää...
Älä puhu apulantaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image