Kotimaa

Mainos

Tuu­li­voi­ma­lois­ta koituu ennakoitua vähemmän lintukuolemia

Kotimaa 7.12.2017 14:05 | Päivitetty 7.12.2017 16:17
STT

Tuulivoimalat aiheuttavat Suomessa vähemmän lintukuolemia kuin voimaloiden rakentamisen alkuvaiheessa oli odotettu, sanoo Luonnontieteellisen museon tutkija Kalle Meller.

Hänen arvionsa mukaan muutama lintu vuodessa menettää henkensä kunkin tuulivoimalan roottorissa tai törmäämällä torniin.

Mellerin mukaan tuntuvin riski tulivoimaloista voi aiheutua meri- ja maakotkille. Myös tiiroja ja lokkeja on kuollut tuuliturbiineihin.

Sen sijaan vaaravyöhykkeeseen ounastellut joutsenet, kurjet tai hanhet eivät näytä uhreiksi joutuvan. Pikkulinnut puolestaan lentävät muuttomatkoilla yleensä niin korkealla, että ne eivät roottoreihin osu.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Se ettei voimala tapa niin paljon lintuja kuin odotettiin, on selkeästi tuulivoimateollisuuden vahvuus.Muita hyviä puolia ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolta Fingridin sivuilta näkee, kuinka paljon milloinkin tuulivoimaa tulee. Kyllä nytkin posottelee lähes gigawatin verran. Että pois ne höpinät että koskaan ei tuule.
http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman-tila/Sivut/default.aspx

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoiman osalta on kumottu näitä käsittämättömiä vastatustajien perusteluja jatkuvasti, kuten tämäkin "lintujen räjähtely ja kuolemat." Tuskin kuitenkaan riittää, kun jotkut ottavat elämäntehtäväkseen vastustamisen. Syyllä ei väliä, kunhan saan olla vastaan. "Miksi kaiken pitää aina muuttua!!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep olet osittain oikeassa. On ihan idioottimaista vastustaa vääristä syistä, mutta tuulivoiman vastustamiseen on olemassa ihan perustellut syyt. Yksi tärkeimmistä on rahoituskuvio... Toinen toimintavarmuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuulivoimaa pitäisikään vastustaa lintukuolemien tai lepakoiden "räjähtelyn" takia, vaan siitä syystä että ne ovat kalliita ja rumia, keskellä Suomen kauneinta luontoa. Lisäksi ne eivät toimi silloin, kun sähköä tarvitaan eniten, joten ne tarvitsevat varavoimaksi yleensä hiiltä tai muuta poltettavaa. Tuulivoima tuottaa ainoastaan järjettömän suuria tukiasvoittoja veronmaksajilta omistajien pussiin. Uusiutuvaa energiantuotantoa kuuluu tukea, mutta ei tällä tavalla, eikä etenkään yhteen teknologiaan perustuen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalajoen seutu on jo rakennettu pilalle. Lisäksi näistä saa kärsiä sivulliset kaiken maailman siirtolinja kuvioitten takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Ihan oikein, että vartioidaan ja on laitettu aikaraja. Kesällä ja syksyllä näkee kun pihit asuntoautoilijat majoittuvat ... Lue lisää...
saa vartioida

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image