Kotimaa

Tutkija kertoo, miksi kannattaa unelmoida: "Pienikin siirto vie asiaa eteenpäin"

Unelmat harvoin toteutuvat itsestään. KUVA: Tapio Maikkola
Kotimaa 18.2.2017 21:48
Elina Pajunen

Miksi kannattaa unelmoida, ammatinvalinnanohjaaja Leena Ståhlberg?

– Unelmat auttavat elämään omannäköistä, onnelliselta tuntuvaa elämää. Unelmien kautta saattaa löytää uusia toteuttamiskelpoisia ajatuksia ja konkreettisia tavoitteita.

– Unelmoinnista tulee myös hyvä mieli. Se rentouttaa ja auttaa pitämään positiivista virettä yllä, mikä taas auttaa tavoitteisiin suuntautumisessa.

Millainen on hyvä unelma?

– Sellainen, joka tuntuu istuvan juuri omaan elämään. Unelma tuntuu kaikin puolin hyvältä, ja sen ajatteleminenkin voi hykerryttää ja saada hymyn huulille.

Miten opetella unelmoimaan?

– Kannattaa varata viikosta jokin tietty aika pelkästään sille, että keskittyy unelmointiin.

– Yksi tapa on pohtia tilanteita ja olosuhteita, joissa olisi onnellinen. Unelmia kannattaa lausua ääneen tai kirjata ylös. Tällöin ne tulevat konkreettisiksi ja helpommiksi tavoitella. Unelmia voi myös visualisoida esimerkiksi piirtämällä tai keräämällä kuvia asioista, joita haluaa tavoitella elämäänsä.

Onko unelman toteutuminen tärkeää?

– Unelmat harvoin toteutuvat itsestään. Niiden eteen pitää toimia ja tehdä työtä. Tärkeintä on, että kun tunnistaa itselle tärkeän ja toteuttamiskelpoisen unelman, lähtee kulkemaan tietoisesti sitä kohti.

– Pienikin siirto vie asiaa eteenpäin: asian kirjoittaminen, yhteydenotto johonkin henkilöön tai tiedon etsiminen.

– Unelmasta kannattaa puhua ääneen muille. Se vahvistaa ajatusta siitä, että unelman toteutuminen on mahdollista. Samalla voit saada kannustavaa palautetta.

– Kaikki unelmat eivät toteudu, eikä niiden tarvitsekaan toteutua. Tärkeää on kuitenkin pysähtyä unelmien äärelle. Joskus myöhemmin saatat huomata olevasi tilanteessa, jossa mahdottomaltakin tuntunut unelma onkin käsilläsi.

MAINOS

Kommentoi

Olen kohta kaksi viikkoa unelmoinut että ylimääräinen sohva häviäisi olohuoneesta ja mahtuisin työpöydän eteen vaikkapa silittämään verhot kämpän ikkunaan, mutta siinä se sohva vaan seistä törröttää tientukkona. Tarttis varmaan soittaa sille noutaja tai jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ihminen mielii päästä harmoniaan todellisuuden kanssa, on hänen pikemminkin luovuttava kaikista toiveista ja unelmista. Vain tätä kautta ihminen voi löytää pysyvän onnen. Koska unelmien perässä koko elämän ajan talsiminen ei ole onnellisuutta. Se on vajavaisuutta, rikkinäisyyttä ja riittämättömyyden tunnetta. Vain unelmista ja haaveista vapaa ihminen on pysyvästi onnellinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoittaja on totuuden äärellä.

Tuosta ei isommin huudella, koska se tarkoittaa kuluttaja-ihmisen muuttumista ei-kuluttajaksi, ja sellaista ei laajemmassa mitassa voida sallia. Kuka enää maksaisi tuhansia ja tuhansia kaikenlaisista täysin tarpeettomista asioista ja esineistä joita ei enää tarvitse onnellisuutensa takeiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla homma on toiminut uskomattoman hyvin, olen tähän asti saanut kaiken mistä olen unelmoinut,tosin se on toisinaan kestänyt.. Viimeisin unelman toteutuminen vei 10vuotta. Nyt olen töissä sellaisessa paikassa, jossa on sellaista, josta unelmoin. Uusin unelmani on hotelli El Alameinissa, hulppea puisto patsaineen, suihkulähteitä ja itse rakennus Pariisin tyyliin, Spa ja
ihana ulkoilmapatioravintola.. Saapi nähdä kauanko sen toteutuminen kestää. Tämä unelma on kyllä ehdottomasti isoin elämässäni. Egyptiläinen mieheni tosin auttaa suuresti asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saat toki pitää unelmasi. Minä olen jo niin kauan elämää nähnyt, että sinun unelmasi on minulle painajainen.
Minulla ei ole enää mitään unelmia eikä niitä ennenkään juuri ollut. Yhden asian sain, mutta siitäkin tuli painajainen.
"Älä koskaan toivo tai unelmoi mitään. Voit vielä saadakin sen!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksinkertaisin "unelma" tänä päivänä on ammattitaitoisesti ja hienosti säädetty omakuva/sielunmaisema. Ja muuten auttaa itsetunnon alakuloon...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä.
Ilman toivoa paremmasta ei olisi mitään, vain kauhu.
Nelson Mandela totesi sen aikoinaan : voitte vangita ruumiini, mutta vapauttani ette voi viedä.
Martin Luther King: I have a dream..
Minua aina itkettää, mutta en häpeä sitä, en.
Kaunis juttu, ja niin tosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image