Kotimaa

Mainos

Tulli paljasti lisää Tor-verkon verk­ko­huu­me­kaup­po­ja - satoja huumeita ostaneita tunnistettu tutkinnassa

Tullin huume- ja lääketakavarikkojen saalista. Kuvan aineet eivät liity jutussa kerrottuun Tor-verkon huumebisnekseen. Kuvituskuva. KUVA: Tulli
Kotimaa 21.3.2017 7:25 | Päivitetty 21.3.2017 7:56
STT, Kaleva

Tulli kertoo paljastaneensa lisää anonyymin Tor-verkon niin sanotulla Silkkitiellä toimivia verkkohuumekauppoja.

Paljastukset ovat jatkoa viimevuotiseen suureen verkkohuumekauppajuttuun. Vyyhden päätekijöiden osalta käräjäoikeuskäsittely on alkanut jo vuodenvaihteen tietämillä.

Joulukuussa Tulli otti kiinni henkilön, joka on jatkanut pimeän verkon huumebisneksiä. Noin 30-vuotiasta miestä epäillään osallisuudesta muun muassa heroiinin, kokaiinin, metamfetamiinin ja ekstaasitablettien välitykseen. Epäilty on ollut vangittuna kiinniotosta lähtien.

Esitutkinnoissa on kaiken kaikkiaan tunnistettu satoja huumausaineita ostaneita.

Tapausvyyhdessä on kyse loppukesästä uutisoidusta Tor-verkon laajasta verkkohuumebisneksestä.

Tulli paljasti viime huhtikuussa Hollannista Suomeen salakuljetetun erittäin vaarallisen, erilaisten kovien huumeiden lastin.

Sen katukauppa-arvo olisi ollut toista miljoonaa euroa, ja huumeista olisi saanut satoja tuhansia käyttöannoksia. Päätekijät jäivät kiinni.

Joulukuussa kiinni otettu epäilty on jatkanut verkkohuumekaupan alakaupoille toimitettavien huumeiden maahantuontia ja hänen epäillään järjestelleen Hollannin huumelastin rahoitusta, Tulli kertoo.

Epäillyn kotiin tehdyssä etsinnässä löytyi muun muassa tuhansia ekstaasitabletteja, marihuanakasvattamo ja digitaalista bitcoin-valuuttaa noin 80 000 euron arvosta.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Jokainenhan voi nähdä miten tämä on vaikuttanut. Kauppiaira on yhtp paljon Tor-verkossa kuin aina ennenkin. Huumeiden vastainen sota on turhaa resurssien tuhlausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marihuanakasvattamo kotimaassa vähentää salakuljetusta. Jos luit itse jutun huomasit varmaan, ettei häntä epäilty jutun mukaan kannabiksen salakuljetuksesta. Siinäkin mielessä kotikasvatus on tehokkaampi kuin kieltolaki. Kotikasvatuksen sallimisen sijaan sitä vahditaan, jahdataan ja mustamaalataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvää työtä viranomaisilta. Ihmiset jotka etenkin huumeisiin karahtaa - eivät ymmärrä miten huono juttu se on , olla "pilvessä" päivät pitkät. Ei siinä perhe elämä , työ tai muutkaan asiat etene. Raittiina olo on paras huume ja eikä se rahoita rikollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tullin aika kuluu ilmeisesti enimmilleen näihin huumeisiin, alkoholiin ja nuuskaan? Jos näin todella on, niin minä olen valmis keskustelemaan Tullin roolista ja määrärahoista jatkossa. Tulli voidaan aivan hyvin lakkauttaa lähitulevaisuudessa siirtymäajan jälkeen.

Jos ne aikuiset ihmiset haluavat huumeita tai sitten sitä nuuskaa, niin antaa niiden käyttää huumeita just niin kuin haluavat. Mitä ihmettä siellä toiset aikuiset esittävät roolia, että "meidän malli elämälle on oikea ja sen tähden me laitetaan osa teistä muista vankilaan". Antakaa niiden ihmisten olla miten he haluavat. Ja järjestäkööt keskenään huumeensa niin, että osa voi toimia laillisina yrittäjinä ja toimittaa hyvät ja puhtaat huumeet myyntiin ja kenenkään ei edes tarvitse mistään hämärästä verkosta enää tilata mitään. Ajattelun on muututtava ja samalla Tullin on poistuttava yhteiskunnastamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Voi Arto Nyberg minkä teit

Mutta ei sanonut kertaakaan,että kun on taiteilija hän saa kouria. Antoi yleiseti ymmärtää,että taiteilijoiden kohdalla ... Lue lisää...
phv

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image