Kotimaa

Tulli otti ulkomaiset pitsat ja pastat seurantaan

Kotimaa 27.2.2013 11:44
STT

Tulli on aloittanut muun muassa Suomeen tuotavien pitsojen ja pastojen seulonnan hevoslihakohun takia. Tullin laboratorio johtaja Janne Nieminen kertoo, että tulli testaa pistokokein kaikkia muitakin niin sanottuja yhdistelmätuotteita. Kyse on tuotteista, jotka sisältävät lihan lisäksi esimerkiksi kasviksia, hedelmiä, juureksia tai viljaa.

– Valvonta keskitetään riskituotteisiin. En ole vielä kuullut mistään tuotteiden hylkäämisistä, kertoo Nieminen.

Tullille kuuluu kasvisperäisten elintarvikkeiden maahantuonnin valvonta. Pelkän lihan maahantuonnin valvonta kuuluu elintarviketurvallisuusvirasto Eviralle.

Hevosenlihaa etsitään DNA-testillä. Ainakaan keskiviikkona keskusrikospoliisissa tai Helsingin poliisissa ei ollut meneillään rikostutkintaa hevoslihasotkun takia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hevosenlihaa etsitään, samalla bakteerit ja pöpöt jäävät tutkimatta. Aivan sama onko se liha hevosta vai koiraa kunhan siinä ei ole lääkeainejäämiä eikä terveydelle haitallisia pöpöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image