Kotimaa

TS: Hirvisaaren avustaja ehdottaa hihamerkkejä ul­ko­maa­lai­sil­le

Kotimaa 11.4.2012 19:19 | Päivitetty 11.4.2012 20:42
STT, Kaleva

Kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) eduskunta-avustaja Helena Eronen ehdottaa Suomessa oleville ulkomaalaisille hihamerkkejä poliisin työn helpottamiseksi.

"Jos jokainen ulkomaalainen velvoitettaisiin pitämään taustastaan kertovaa hihamerkkiä, niin poliisi näkisi heti ekalla vilkaisulla, että "ahaa, tuo on muslimi Somaliasta" tai "ahaa, tuo on kerjäläinen Romaniasta"", Eronen kirjoitti verkkolehti Uuden Suomen blogipalvelussa.

Erosen mukaan hihamerkit olisivat erilaisia taustasta riippuen: muslimeilla hihamerkki voisi olla esimerkiksi puolikuun muotoinen ja venäläisillä sirpin ja vasaran muotoinen.

Yhdysvaltalaisille Eronen ehdottelee hampurilaista merkkiin ja seksuaalivähemmistöön kuuluville sateenkaarimerkkiä.

Erosen mukaan myös suomenruotsalaiset ja seksuaalivähemmistöt voitaisiin samalla tavoin velvoittaa kantamaan hihamerkkiä. Seksuaalivähemmistöjen hihamerkkinä voisi olla sateenkaarimerkki.

Eronen julkaisi tekstinsä blogissa puoliltapäivin keskiviikkona, mutta se poistettiin verkosta myöhemmin päivällä.

Erosen blogikirjoituksesta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (123)

Suomessa hehkutetaan kovasti Pisa-tutkimuksen suomalaisia mairittelevia tuloksia. Onkohan tuossa tutkimuksessa huomioitu edes jollain tapaa luetun ymmärtäminen? Näitä kommentteja lukiessa vaikuttaisi siltä, että tutkimus on rajoittunut yksittäisten sanojen ymmärtämiseen. Kokonaiset lauseet ovatkin sitten eri asia. Kehoittaisin kaikkia lukemaan tuon blogi-tekstin eikä kommentoimaan vain toimittajien tekemää (muista medioista kopioitua) subjektiivista "uutista". Eli koettakaa muodostaa mielipiteenne alkuperäisten kirjoitusten pohjalta. Verratkaa varsin vaikka blogi-tekstin sisältöä tämän päiväiseen Jarin pilapiirrokseen ja miettikää kumpi edustaa hyvää/hyväksyttyä huumoria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tämä eroaa muutaman vuoden takaisesta Osmo Soininvaaran ehdotuksesta, että kaikista maahanmuuttajista otettaisiin dna.rekisteriin näyte?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai tällaista on tämä perussuomalaisen "äärilaidan älymystön" älyllinen ponnistelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vitsien kertominen kuulunee Perussuomalaisten kansanedustajien avustajien tehtäviin, heillä ei ole muuta sanottavaakaan kun tosi vitsit kertoo jo ko. perussuomalainen kansanedustaja. Pahaa on se että me kaikki varonmaksajat kustannamme kaikenlaiset vitsien kertojat, revitään nyt sitten tästä jotain hyvää!!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Oleellista ja suorastaan pelottavaa tässä Erosgatessa on median toiminta.

Turun Sanomien toimittaja ei voi olla täysin idiootti ammatin vaatiessa vähintään luku- ja kirjoitustaidon. Kuitenkin hän on tehnyt täysin tarkoituksella äärimmäisen asenteellisen ja leimaavan ”kohujutun” Erosen blogitekstistä. Sen kummemmin jo poistettuun alkuperäistekstiin tutustumatta ovat muut mediat luonnollisesti levittäneet kohua entisestään.

Median pitäisi teoriassa olla puolueeton, ellei se erikseen muuta ilmoita. Puolueettoman tiedonvälityksen sijaan Turun Sanomat syyllistyy avoimen asenteelliseen ja poliittisesti tarkoitushakuiseen leimaamiseen, jonka luulisi olevan kaiken journalistietiikan vastaista."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvin sanottu siellä takana. Mutta eihän tästä ilman vääristelyä olisi saanut myyviä otsikoita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tätä pidetään aivan uutena ideana ? Katsokaapa seuraavat itsenäisyyspäivän juhlat. Siellä on miltei kaikki merkitty erilaisilla tunnuksilla nöyryysasteen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Justiinsa. Persut kaatuu omaan itteensä. Vieläkö haluatte jytkyä äänestää??!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni -30 luvulla yks porukka rupes merkkaan vähemmistöjä! Persut ei kyllä tämmösillä esille tuloilla saa ennään jytkyä! Tullee pikku pökäle vaan seuraavissa vaaleissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutinen on aiheuttanut "hieman " tahroja Suomi-kuvaan. Ei lähde tahrat perussuomalaisella mäntysuopallakaan. Pahansuopaisuutta tuollaiset lausumat aiheuttavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, ja sitten millainen merkki olisi ns. Suomalaisilla nuorilla kuppiloissa ja niiden lähistöllä lymyilevillä työnvieroksujilla, tukiporukalla?
Kaljatuopin kuva hihaan. Tuopin täyttöaste voisi kertoa työnvieroksumisvuosista. Näin olisi helppo tunnistaa kuka mitenkin pitkään vetänyt "lonkkaa".
Toki usean heistä kyllä jo tunnistaa. Yleensä Suomi lippis, leijona riipus ja ollaan niin Perussuomalaista, niin Perussuomalaista ja huolissaan siitä että muualta tulee ihmisiä jotka vie heidän työt...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime aikoina on Suomesta saatu pelkkiä huonoja uutisia. Toisinaan joutuu tilanteeseen, jossa hävetää tunnustaa olevansa suomalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luin jutun James Hirvisaaren Blogista. Kyllä on toimittajia ja kommentoijia viety taas kuin pässiä narussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi avustaja poisti kirjoituksensa??????? Jos hän ei tarkoittanut mitä kirjoitti????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ideaa voisi kehittää edelleen: Esimerkiksi ihmisen tulotason perusteella voitaisiin antaa jonkinlaiset toisistaan eroavat lisämerkit. Lisäksi esimerkiksi ihmisen palikkatesti-älykkyysosamäärä voitaisiin testata koulussa ja laittaa hihamerkkiin myös palikkatestin tuloksesta kertova merkki. Myös siviilisääty olisi hyvä merkitä näkyvästi jolloin esimerkiksi eronneet saisivat erilaisen merkin kuin muut ja jokaisesta avio- ja avoliitosta tulisi jonkinlainen lisäristi kannettavaksi.

Natsi-Saksassahan 1930-luvulla ihmiset luokiteltiin saksalaisella perusteellisuudella erilaisilla hihamerkeillä eri kasteihin. Esimerkiksi homoseksuaalien piti kantaa siihen aikaan muistaakseni pinkkiä kolmiota hihassaan jolloin heidät oli helppo poimia keskitysleirille meneviin juniin. Kansanedustajaksi valitun veturimies James Hirvisaaren avustaja näyttääkin keksineen pyörän uudelleen. Vaikea uskoa että joku eduskunnasta palkkaa nostava esittää 2010-luvulla vakavissaan paluuta 1930-luvun totalitarismiin, mutta meitä on näköjään moneen junaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ei niin pientä pilaa ettei totta toinen puoli" sanoo vanha sananlasku. Jos joku vitsailee tuollaisesta aiheesta, niin se kertoo jotakin hänen ajatusmaailmastaan. Jotain hyvää tästäkin pilailusta seuraa: perussuomalaisten kannatus laskee entisestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä vika merkeissä, vastahan poliisikin sanoi ettei jengiliivit merkitse mitään. Vihreitten Jyrki Kasvi ehdotti mikrosirua muttei siitä kohua tullut, kun ei ollut persu äänessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustelu on polveillut tämän aiheen ympärillä aika tavalla. Fakta kai lienee, että maassa jossa on demokratian vajetta sanomansa perille menon suhteen, niin puoluekkin joka rohkenee kyseenalaistaa konsensuksen kaapuun pukeutuneen räikeänkin vallankäytön, varsinkin tavallisen tallaajan edun kannalta, niin saa varautua kaikenlaiseen kieroiluun. Ei kestä päivänvaloa politiikka jonka seuraukset tavallinen kansa maksaa etuuksien karsimisena ja yhä uusina maksuina / veroina. Surullista on kun meillä esim. ohitetaan varsin kevyesti monien mielestä vastuuttomat sitoumukset ja rahanjako eurokriisin yhteydessä, eikä mediassa juuri aprikoida tulevaa hintalappuakaan harjoitetusta menosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (123)

Uutisvirta

65
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
49
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei pelastanut, vaan EU ja maailman talous. Lue lisää...
Sipilällä ei osaa ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image