Kotimaa

Tonneittain ku­vit­teel­lis­ta öljyä mereen Oulun edustalla – öl­jyn­tor­jun­taa harjoiteltiin Perämerellä

Öljyntorjunta-alus Louhin miehistö käytti harjoituksessa Suomen ympäristökeskuksen suunnittelemaa öljynkeräyslaitteistoa. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 7.3.2018 20:20
Taneli Kärki

Perämerellä Oulun edustalla järjestettiin keskiviikkona kansainvälinen arktisen öljyntorjunnan MOSPA2018-harjoitus. Harjoituksen ohella kaupungissa järjestetään keskiviikkona ja torstaina kansainvälinen seminaari.

Oulun Nuorten Edustajiston Joona Minkkinen (vas.) ja Mikael Lumme seurasivat harjoitusta aluksen kyydissä. - Oli mielenkiintoista, mutta vilpoista, nuoret kertovat. KUVA: Jukka Leinonen

Keskiviikon harjoituksen kuvitteellisessa torjuntaskenaariossa Finter-säiliöalus ajautui karille Oulun edustan Kutumatalalla varhain keskiviikkoaamuna. Vaurioitunut alus hinattiin Oulun satamaan, mutta sitä ennen siitä ehti vuotaa mereen 2 000–3 000 tonnia raskasta polttoöljyä.

– Se on erittäin iso määrä. Sitä kerättäisiin aika monta päivää. Todelliset ympäristövaikutukset tulisivat esiin vasta jäiden lähdettyä, sanoo Suomen ympäristökeskuksen tarkastaja Jouko Pirttijärvi.

Kuvitteelliselle onnettomuuspaikalle kutsuttiin useita valtion omistamia torjunta-aluksia, ja apua pyydettiin myös Ruotsista.

– Harjoitus sujui kohtuullisesti sääolosuhteet huomioon ottaen.

Harjoitukseen osallistui Suomen merivoimien Louhi-monitoimialus, Rajavartiolaitoksen Turva-ulkovartiolaiva ja ruotsalaisalus KBV 181. Harjoituksessa ei käytetty oikeaa öljyä.

Lue lisää 08.03.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Mukava huomata, että tähänkin asiaan osaavat kainuun korvesta tulleet nykyiset pienenen maalaiskaupungin asukkaat antaa asiantuntevan kommentin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se todellakaan ei ole leikkimistä, mutta oululaisille tämäkin yksinkertainen asia on liian vaikea käsittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ois meitellä myynnis iso kuvitteellinen öljyesiintymä! Tonneittain Mustaa Kultaa!! HOX! oulun päättäjät , talous nousuun öljyn avulla.

Nopean tilaajan etu: Kuviitteellinen öljynporauslautta kaupanpäälle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Öljyvahinko voi syntyä myös talvella, jään aikana.
Mietippä sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja merellinen Oulu otti sitten tästäkin mainosvoiton ja etukäteen. Vai onkohan mainituilla aluksilla avoimet ovet viikonloppuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä vartenhan tuollaisia harjoituksia järjestetään että nähtäisiin jo etukäteen miten hyvin asiat onnistuvat. Jos ei onnistu harjoituksessa ei varmaan tositilanteessakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

250 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ihan kiva hissipuhe Juha S, mutta mietitäänpä vielä kertaalleen kenen kannattaa JS:ää äänestää. Ehdottomasti uskonvelji... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image