Kotimaa

Mainos

Toi­mit­ta­ja­lii­viin pukeutunut "ruotsalainen reportteri" kierteli mie­le­no­soit­ta­jien joukossa - "Ettekö pidä natseista", mies tivaa

Helsinki ilman natseja -mielenosoituksessa huudeltiin iskulauseita itsenäisyyspäivän iltana Helsingissä. Kuvituskuva.
Kotimaa 7.12.2017 4:50 | Päivitetty 7.12.2017 9:57
STT, Kaleva

Itsenäisyyspäivän natsien vastaisessa mielenosoituksessa Helsingin Töölössä liikkui toimittajaliiviin pukeutunut mies, jonka edustamaa mediaa ei kuitenkaan tunnu löytyvän.

Miehen haastatteluista julkaistussa Youtube-videossa mies pitelee mikrofonia, jossa on NTV-logo ja hän kertoo mielenosoittajille olevansa "ruotsalaisen television" toimittaja.

NTV-nimistä ruotsalaista televisiokanavaa ei kuitenkaan löydy.

Videolla mies tivaa mielenosoittajilta useita kertoja, mikä natseissa on vikana. Hän on pukeutunut keltaiseen huomioliiviin, jossa lukee "Press".

- Miksi vieläkin seisotte ja huudatte, mies kysyy Töölöntorin läheisyydessä olevilta mielenosoittajilta englanniksi videolla.

Hän pyytää haastattelua esitellen itsensä toimittajaksi ja kysyy useita kertoja mielenosoittajilta, miksi nämä vihaavat natseja.

- En ole koskaan lukenut, että he vihaavat ihmisiä, mies sanoo yhdelle mielenosoittajalle.

- Ettekö pidä natseista, mies tivaa.

Yhdeltä mielenosoittajalta mies pyytää monta kertaa ottamaan hupun suun edestä pois ja kysyy, miksi mielenosoittajat ovat naamioituneita.

Juhlinta jatkui yöllä rauhallisesti

Itsenäisyyspäivän jälkeinen yö sujui rauhallisesti, kerrottiin Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisista. Poliisilaitoksilta kerrottiin neljän jälkeen aamulla, että suuria häiriöitä ei ollut yöllä ja että juhlinta on loppunut.

Äärijärjestöt osoittivat itsenäisyyspäivänä pääkaupungissa mieltään kahdella eri marssilla poliisin tarkassa valvonnassa. Lisäksi Helsingissä marssi suurempi, natseja vastustanut mielenosoitus. Poliisi otti mielenosoituksista ja niiden ympäriltä kiinni yhteensä kymmenen ihmistä.

Poliisi varautui häiriöihin myös Vantaalla, jossa uusnatsit ja äärijärjestöt jatkoivat juhlintaansa.

Osa jäi ilman onnitteluviestiä

Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaation suomalaisten matkapuhelimiin lähettämät tekstiviestionnittelut eivät tavoittaneet kaikkia.

Kanslia tviittasi illalla, että viesti saattoi jäädä tulematta, jos puhelin oli kiinni tai kuuluvuusalueen ulkopuolella, kun viesti lähetettiin.

Kanslia kertoi myös, että Telian liittymissä oli ollut joitain häiriöitä. Operaattorien kautta viestejä lähti matkaan yli seitsemän miljoonaa kappaletta.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ottamatta kantaa tähän "toimittajaan", mielestäni on yleisemminkin syytä kysyä, miksi pitää naamioitua mielenosoitukseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

149 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

Minä en ole Paavolla sen enempiä vouhkannut ja aioinkin äänestää häntä kaikessa hiljaisuudessa, mutta kun otit asian/asi... Lue lisää...
vouhkaampa minäkin, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image