Kotimaa

Tie­to­suo­ja­val­tuu­tet­tu: Por­ras­käy­tä­vien nimitaulut eivät ole EU-asetuksen vastaisia

Kotimaa 15.2.2018 17:06
STT

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kiistää, että Suomessa pitäisi luopua nimitauluista porraskäytävissä toukokuussa voimaan tulevan EU:n tietosuoja-asetuksen vuoksi.

Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen esitti Savon Sanomissa torstaina, että nimitauluista saatetaan luopua, koska ne voivat rinnastua henkilörekistereihin.

Aarnio toteaa, etteivät nimitaulut ole itsenäisiä rekistereitä, ja jos ne ajavat yleistä etua tai niillä on rekisterinpitäjän oikeutettu intressi, ei EU-asetus tule poistamaan niiden hyväksyttävyyttä. Jatkossakin nimikylttien pitämiselle on oikeusperuste, Aarnio sanoo.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Jos nimitaulut poistetaan, niin sitten on enää turha toivoa, että posti osaisi oikeaan osoitteeseen. Jostakin sitä täytyy tarkistaa, missä kerroksessa minkäkin numeron luukku on. Vai tuodaanko taloyhtiön posti vastaisuudessa alakerran laatikoihin? Talojen numerointikin joissakin paikoissa on niin heikkoa, että täytyy ihmetellä, miten pelastuslaitos osaa mennä oikeaan osoitteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne taulut pitää poistaa, että kukaan ei vain tietäisi missä ne terroristipesäkkeet ja salaa maassa asuvat oleskelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tarkoittaa että jollakin on "rekisterinpitäjän oikeutettu intressi"? Kuulostaa siltä, että kaikki henkilörekisterit olisivat sallittuja jos niiden pitäjällä on sen pitämiseen intressi? Kaikilla firmoilla on todennäköisesti intressi pitää omia henkilörekistereitä. Mistään tietosuojasäännöistä ei tarvitse siis välittää? Näinhän ei tietenkään oikeasti ole, vaan toimittaja voisi selventää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on se hyvä, että jollain on ainakin älliä päässä. ei eu:n määräyksiä tuommoisessa tarvi seurata. jos on outo nimi, mitä sitten. sehän voi olla kuka vaan. ja saunavuorolistat poistaa, voi taivas. pitäisikö minun olla koodi 12, joka on asunnon numero. ja jos joku taulu on lukkojen takana sisällä, eihän se ole kaikkien saatavilla. saunavuorolista on saunan ovessa yleensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän asetus sanoo julkisista verotiedoista? Kateuteen perustuvat rekisterit saavat varmaankin erityiskohtelun meillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimi kyltit kuuluu sisääntulon porraskäytävään jotta saadaan tietää oikea osoite.
On kyrsää ja vaarallistakin mennä soittamaan ventovieraan ovikelloa.
Tämähän on jo turvallisuus kysymys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ois tuota tavallinen pölijä hoksannut. Onneksi on Tietosuojavaltuutettu - vähän kuin Batman tai Teräsmies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kehitysideoita työttömien aktivointiin

Jäin työttömäksi noin vuosi sitten. Olin muutaman kuukauden täysin työtön ja sitten sain/otin vastaan pätkätöitä ja myöh... Lue lisää...
Ihmetyttää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image