Kotimaa

Tekniikan Maailman havaitsema turvavyövika johtaa 410 000 VW:n ja Seatin auton kor­jaus­kut­suun - katso video ongelmasta

TM:n tietojen mukaan turvavyöongelman takia korjattavaksi kutsutaan vuosimallin 2018 Volkswagen Polot. Seat puolestaan aikoo korjata vuosimallin 2017 ja 2018 Ibizat sekä vuosimallin 2018 Aronat. KUVA: RAINER JENSEN / EPA
Kotimaa 13.5.2018 16:25 | Päivitetty 13.5.2018 16:57
STT, Kaleva

Volkswagen ja Seat kutsuvat yhteensä 410 000 uutta autoaan korjattavaksi turvavyövirheen takia, kertoo Tekniikan Maailma.

Korjattavaksi kutsutaan vuosimallin 2018 Volkswagen Polot. Seat puolestaan aikoo korjata vuosimallin 2017 ja 2018 Ibizat sekä vuosimallin 2018 Aronat.

Ongelma koskee takapenkin vasemmanpuoleisen matkustajan turvavyötä, joka saattaa aueta, jos myös keskimmäisellä paikalla on matkustaja.

Tekniikan Maailma löysi ongelman omissa väistötesteissään ja VW-konsernista vahvistettiin varsin pian vaarallisen vian olemassaolo.

Uutinen suomalaislehden havainnosta levisi nopeasti medioissa ympäri maailmaa.

Tietynsuuntainen paine ja liike saa toisen turvavyön lukko-osan painamaan viereisen vyön avauspainiketta, jolloin vasemmanpuoleinen vyö aukeaa. Ongelman osasyy on, että vöiden lukkokotelot on sijoitettu eri korkeudelle vierekkäin.

TM:n video väistökokeesta näyttää, miten VW Polon vyö aukeaa ajossa.

Volkswagen Polo Seat Belt – Tekniikan Maailma from Tekniikan Maailma on Vimeo.

TM:n mukaan ongelma näyttää liittyvän Takata-yhtiön valmistamiin turvavyön lukkoihin. Ongelmaa ei esiintynyt Volkswagenin T-Roc-katumaasturissa, jossa vöiden valmistaja on TRW.

Kaikki autot, joista virhe on löytynyt, pohjautuvat samaan VW-konsernin pikkuautoissa käytettävään MQB A0-nimiseen perusrakenteeseen, lehti kertoo.

Volkswagen ja Seat suosittelevat, ettei takapenkin keskipaikkaa käytetä ennen kuin autot on korjattu.

Valmistajat aikovat olla yhteydessä korjattavien autojen omistajiin lähiviikkoina. Korjaus on omistajille maksuton.

MAINOS

Kommentoi

Tällaiset uutiset vain lisäävät VW:n myyntiä Suomessa.
Aivan kuten päästöhuijaus sekä vaihteisto- ja jakohihnaongelmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se mielestäni Takatan vika ole, jos volkkarilla on päätetty asentaa vierekkäiset lukkokotelot eri korkeuksille. Turvatyynyissä onkin sitten ollut enemmän sanomista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Volkkari oppinut airbag-keissistä, ettei japanilaisen Takatan tuotteisiin voi luottaa. Moni automerkki käyttää Takatan airbageja ja turvavöitä. Monella merkillä ollut takaisinkutsuja Takatan tuotteiden takia ympäri maailman viime vuosien aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksalainen ja japanilainen osa hylkii toista. Toinen on laadukas toinen ei. Mutta kumpi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image