Kotimaa

Tänään vietetään karkauspäivää - naisten on lupa kosia

Jos mies ei suostu naisen kosintaan karkauspäivänä, hänen täytyy ostaa tälle hamekangas. KUVA: Pakka Fali
Kotimaa 29.2.2016 1:30 | Päivitetty 29.2.2016 5:26
STT

Tänään vietetään karkauspäivää, jolloin perinteisesti naisillakin on lupa kosia. Länsi-Euroopassa päivää pidettiin pitkään nurinkurisuuksien päivänä, joten nainenkin saattoi ottaa kosijan roolin.

Karkauspäivä lisätään kalenteriin joka neljäs vuosi, jotta kalenterivuoden vuodenajat vastaisivat astronomisia vuodenaikoja. Poikkeuksena ovat ne sadalla jaolliset vuodet, jotka eivät ole jaollisia neljälläsadalla.

Vielä 1990-luvulla virallinen karkauspäivä oli 24. helmikuuta. Tämä oli perintöä Julius Caesarin ajoista, jolloin helmikuussa oli vain 23 päivää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

KOSINTAVINKKEJÄ 2

1. Mietippäs vielä kerta tai pari, mutta elä jää tuleen makaamaan eli vatuloimaan. Mieti haluatko sinä todella miestä itsellesi. Tahdotko todella? Voit soveltaa harkintaasi samaa ohjetta kuin lemmikkieläimen ottamiseen... Kissa ja koira elävät 10-20 vuotta, hamsteri pari vuotta. Mies elää noin 20-60 vuotta käyttöönotostaan...

2. Seuraavaksi mieti, mihin kaikkiin tarkoituksiin sinä miehen haluat. Aistillisten ja romanttisten tarpeiden lisäksi. Vain että saisit pitää häät? Haluatko naida rahaa? Tahdotko kiltin miespuudelin, jota voit näytellä tuttavillesi? Tai seuralaisen kaikkeen kulttuuriin? Vaiko repunkantajan metsästysretkillesi? Remontti-reiskanko?

3. Millaisen miehen sinä haluat. Mitä miehessä on oltava, mitä ei saa olla? Minkä hänessä pitää olla isoa, minkä pientä? Pitääkö miehen olla enemmän mies kuin sinä, vai päinvastoin? Mahtuuko moinen otus huusholliisi?

4. Onko tarkoitus kosia nykykumppaniasi? Kysys vielä itseltäsi: tunnetko todella millainen hän on? Onko sinun helppoa olla hänen seurassaan? Jos voit olla oma itsesi, hyväksyttynä, niin se on painava suositus. Toisaalta, nihkeily-suhde tuskin naimalla paranee...

5. Vai onko sinulla joku muu kohde, uniesi mies valittuna? Vai onko mahdollisia köriläitä useitakin?

6. Miten aiot kosintasi esittää? Perinteinen kosintakirje on hyvä, ei enää ehdi. Miten olisi perinteinen puhemies?

7. LISÄVIHJEITÄ:
---Jos sinulla on jo koira tai kissa, mutta toivesulhollasi ei ole. Haluatko siis vaihtaa nelijalkaisen lemmikkisi kaksijalkaiseen? Sitä ei tarvitse viedä erikseen ulos eikä madottaa. Kyntensä se leikkaa itse ja nauttii varmaan riittävästi matolääkkeitään...
---Kuuntele myös vanha iskelmä "Saku Sammakko".
---Suostumisen varalta, mieti jo ennalta häätoiveitasi.

---Mieti myös, jatkatko samassa suhteessa jos saat rukkaset. Kinttaiden puolesta pärjäät seuraavan talven ulkonakin...
---Mieti kuinka pian haluat vastauksen. Kysy, haluaako mies miettimisaikaa? Ja paljonko, noin 100 päivää on maksimi.
---Ehdottomat esteet kosinnalle: Liian mustasukkainen, älä edes harkitse. Juoppoko, mikään rakkaus ei voita viinapulloa. Narkomaaniko -- jos haluat kokea helvetin maan päällä. Kiihkouskovainen, uh ja yök. Väkivaltainen örkkikö, pysy kaukana. Umpitollo ja karkea luonne, ota mieluummin pässi!

---Naimakuume on kuin auto -tai moottoripyörätauti, kun kuume tarttuu, se vie mukanaan.
---Innostuneen naisen päätä ei käännetä edes järeimmällä jakoavaimella! Yrität sinä kuitenkin, tervemenoa rouvien joukkoon...
---Entä miten olisi sopimusaviomies? Kumpikin pitää oman asuntonsa ja elämänsä. Vuoroin vieraillaan...
---Siitä vaan naiset, tarttukaa härkää sarvesta ja toimikaa. Parempi kertarutina kuin ainainen kitinä...

Kuten huomasitte, rakkaudesta en sanonut mitään. Se kun on kovin mystinen ja häilyväinen luonnonilmiö, kuten sää ja suomalaiset vuodenajat... Hyvinkin myöhään voi vielä tulla se elämän intiaanikesä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KARKAUSPÄIVÄN KOSINTAVINKKEJÄ 1

Tänään, maanantaina 29.02.2016 on erityinen päivä. Se toistuu vain joka 4. vuosi. Silloin käydään elämän olympiakisojen naisten kilpalajeista pariutumiskilvan henkilökohtaiset finaalit.
Tätä päivää eivät ole ahnaat osuuskaupan tai keskon kauppiaat vielä huomanneetkaan. Mikä muhkea markkinarako onkaan siinä menetetty! Tehokampanjoilla olisi myyty rekkakuormittain hamekankaita ja junalasteittain hetekoita. Suomen kultakaivosten tuotanto olisi sujahtanut sormuksina niin lukemattomiin hempeän siroihin sormiin, kuin karhumaisten tuulipuku-muijienkin ronskeihin käsiin.

Alkukarsinnat ja välierät itsekukin naisenpuoli, kokonainen ja puolinainen ovat läpäisseet. Ja samoin kaikki aikuiset ihmisnaiseksi luettavat olennot, oliot ja otukset. Ja vaikka olisitkin tullut diskatuksi alkukarsinnoissa tai välierissä, niin ei se haittaa.
Eikä haittaa sekään, jos on dopingista kärähtänyt jossain välissä. Sillä naisten pariutumiskilvan finaali on kaikille avoin. Kaikille vapaille naisille. Ja varatuillekin, jahka muistaa ensin erota nykyisestä. Finaalin strategiaansa nyt mietttivät niin neiti Sohvi Hellä Unelma, kuin Impi Siviä-Umpilampikin ja monet muut.

Kultamitalia siinä kisassa ei kukaan voita. Ehkäpä saat palkinnoksesi kultasormuksen, prinssin ja puoli valtakuntaa. Prinssin laadun tarkastamiseen käyvät hyvin samat ohjeet kuin hevosen ostajlle. Varo siis, ettet saa potkuria, iukuria tai jopa ruunaa. Aasikin on hyvä ensin tunnistaa aasiksi, mutta toki sekin kotijuhdaksi kelpaa.

Monin paikoin on niin vankka akkavalta, että sen rinnalla taannoinen Berliinin muurikin oli pelkkä riukuaita... Tilastollisesti ajatellen on hyvin todennäköistä, että hyvinkin moni naisihminen pohtii noita kosintajuttuja. Aivot ruvella miettii ja vatuloi, uskaltaisinko nyt itse kosia, vai oottaisiko sen oman partaturrin lopultakin kosivan.

Hyvät neuvot ovat yleensä kalliit, mutta nyt saatte niitä ihka ilmaiseksi. Neuvojen hyvyydestä en anna takuita. Lähestyn asiaa sekä tieteellisesti, että poikki-läpi-humoristisesti. Tällä jutulla tuskin saan karkausneuvoksen titteliä, onkohan sellaista?
Oletuksena kyseessä on naisen kosinta miehelle. Perinteisesti karkauspäivänä voi nainen siis kosia. Mutta voiko myös kosia nainen naista, mies miestä, koira taluttajaansa, minkki tarhaajaansa jne... Mitenkähän asia on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nää: mää en kosi vaikka maksettais! En tarvitse ukkoa ristikseni ja vaivaksi. Kompromisseja joutuu muutoinkin arjessa pärjätäkseen tekemään.....ja riidan saa ihan ittensä kanssa jos sikseen tulee.

Ja ylimainostettu seksi ei maistu kun se nyt ei ole ihmisen tarvehierarkian sijalla kuin vasta turvallisuuden ja oikeuden olla se mitä on- se oikeushan meiltä naisilta yritetään varastaa ja mitätöidä mitä ihmeellisimmin keinoin ja tavoin.

Eli ostan kankaani ihan itse ja en väkisin ala vänkään huomiota tai alentaan itseäni. Kyllä se täyspäinen mies ja minä vielä kohtaamme, mutta vain sitten kun aika on kypsä ja riippumatta päivistä ja karkauksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran kosasin miestä ja vastaus tuli että..suomesa on kaksin nainti kiellettyä...oli jo naitu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo kosintakäytännöt ovat hyviä esimerkkejä vahingollisista perinteistä. Ei ole mitään syytä olettaa, että perinteet olisivat myönteinen asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viittis lopettaa naisten halventaminen, maailmassa naiset tekee aloitteita siinä kuin mieskin ja tuommoinen naisilla-lupa-kosia on entistä maailmaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lienee tosiasia, että nykyäänkin moni nainen odottaa miehen olevan aloitteellinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image