Kotimaa

Talvi ruhjoi laajasti vesiväylien opasteita ja poijuja, kymmeniä rikki tai pois paikoiltaan - "Navigointia ei voi jättää niiden varaan"

Liikennevirasto kehottaa merenkulkijoita ja sisävesillä liikkuvia suhtautumaan vesiväylien turvalaitteiden sijainteihin varauksella rankan talven jäljiltä. Arkistokuva. KUVA: Riina Nurminen
Kotimaa 17.5.2018 10:07
Antti Pasanen

Liikennevirasto kehottaa merenkulkijoita ja sisävesillä liikkuvia suhtautumaan vesiväylien turvalaitteiden sijainteihin varauksella rankan talven jäljiltä. Kymmeniä opasteita, poijuja ja viittoja on rikki tai pois paikoiltaan.

Tämän vuoksi navigointia ei tule jättää yksinomaan niiden varaa, virasto huomauttaa.

– Kehotan sisävesillä liikkuvia turvautumaan ajantasaisiin merikarttajulkaisuihin ja luottamaan ensisijaisesti kiinteisiin turvalaitteisiin kelluvien sijaan, sanoo viraston Sisävesiväylät-yksikön päällikkö Tero Sikiö.

Merialueiden turvalaitteista talvi on ruhjonut suuren määrän kevyempiä viittoja. Meriväylät-yksikön aluepäällikkö Marko Reilimo epäilee vialliseksi ilmoitettujen turvalaitteiden suuren määrän johtuvan useammasta tekijästä.

– Vikailmoitusten määrään ovat vaikuttaneet rajun talven lisäksi entistä aktiivisemmat ilmoitukset viallisista laitteista. Veneilijät ovat aktivoituneet ja vikailmoituslomakkeet ovat olleet helposti saatavilla, hän sanoo tiedotteessa.

Itämeren turvalaitteiden korjaukset ovat meneillään Etelä- ja Lounais-Suomessa, mutta Perämeren korkeuksilla työt alkavat vasta jäiden kadottua kokonaan.

– Vikailmoitusten valtavan määrän ja pitkälle venyneen talven vuoksi korjaustyöt ovat viivästyneet hiukan, Reilimo kertoo.

Sisävesilläkin turvalaitteiden korjausurakat ovat käynnissä läpi maan, Pohjois-Suomen sulamattomia vesistöjä lukuun ottamatta.

Tärkeimpien väylien merkinnät korjataan toukokuun loppuun mennessä ja kaikkien turvalaitteiden korjaukset valmistuvat viimeistään juhannuksena venekauden vilkastuessa.

Vesiväylien puutteellisista tai puuttuvista turvalaitteista voi ilmoittaa verkossa täällä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image