Kotimaa

Syytteet vä­ki­val­tai­ses­ta mellakasta kaatuivat - Jesse Torniaiselle vankeutta pa­hoin­pi­te­lyis­tä

Kotimaa 21.4.2017 15:16 | Päivitetty 21.4.2017 18:12
STT, Kaleva

Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt syytteet väkivaltaisesta mellakasta ja sen johtamisesta Jyväskylän uusnatsimellakkajutussa.

Väkivaltaisen mellakan johtamisesta syytetty Jesse Torniainen sai kahdesta pahoinpitelystä 50 päivää ehdotonta vankeutta.

Toinen mellakan johtamisesta syytetty sai 30 päivää ehdollista vankeutta haitanteosta virkamiehelle ja kolmas ampuma-aserikoksesta 60 päiväsakkoa eli 480 euroa maksettavaa.

Viidelle muulle jaettiin ehdollisia vankeustuomioita pahoinpitelyistä tai haitanteosta virkamiehelle. Kymmenen syytteet kaatuivat kokonaan.

Oikeus hylkäsi syytteet väkivaltaisesta mellakasta ja sen johtamisesta todeten, että liikkeellä ollut joukko ei muodostanut väkijoukkoa, jota mellakkaan liittyvässä lainkohdassa tarkoitetaan.

Syytettynä oli 22 henkilöä ja lisäksi poliisi otti kiinni 16, jotka rajattiin esitutkinnan ulkopuolelle.

Oikeuden mukaan hallituksen esityksessä väkijoukolla tarkoitetaan joukkoa, jonka jäseniä ei voi helposti yksilöidä. Tässä tapauksessa liikkeellä olleet olivat helposti tunnistettavissa.

Pohjoismaiseen vastarintaliikkeen välikohtaus tapahtui toissa vuoden elokuussa Jyväskylän Sokoksella. Väkivallan kohteena oli kolme ihmistä, joista yksi oli Jyväskylän vuoden 2013 kirjastopuukotuksen uhri. Poliisi ja sittemmin syyttäjä ovat epäilleet uusnatsien tunnistaneen hänet.

Torniainen on aiemmin käräjillä tuomittu Helsingin asema-aukion törkeästä pahoinpitelystä kahdeksi vuodeksi vankilaan.

Osa syytetyistä myönsi oikeudessa pahoinpitelyn, mutta kaikki kiistivät mellakan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Niin, miksi tuomitun nimi julkaistiin vaikka hän sai alle kaksi vuotta vankeutta? Eikö tässä nyt rikota journalistien ohjeita ja sääntöjä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika jännää, että yhtä ja samaa rikollista lyödään koko ajan. Mistä tämä kertoo?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"tai haitanteosta virkamiehelle" Paljonko se uutisissa ollut helsinkiläinen punatukkainen pastorinna sai poliisin hälytysajoneuvojen estämisestä? Vai pääseekö pälkähästä lähtemällä afrikkaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aika sujuvasti vertaat vuorisaarnan hengessä toimivaa pastoria ja useista vakavista väkivaltarikoksista tuomittua Torniaista aseistautuneine kavereineen. Varmasti tästä maasta joutuu kohta lähtemään moni muukin kantasuomalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tekijän nimi julkaistaan, vaikka hän sai alle kaksi vuotta vankeutta? Eikö silloin pitäisi muidenkin tekijöiden nimet julkaista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...... miten suvaitsevainen media on eräitä kohtaan.
Nämä vihapuhe rasismi syytökset ym. ovat menettäneet täysin merkityksen, koska media ei noudata niitä, jopa siinä suhteessa, että moderaattori dissaa ihan asialliset kommentit, vain kun se ei ole linjassa moderaattorin mielipiteen kanssa.
Niin kauan kun suvaitsevaiset saavat vapaasti haukkua Suomen kansalaisia natsi rasisti fasisteiksi, niin kauan minä en välitä tippaakaan mitä sanon ja kirjoitan.
Eihän tätäkään kommenttia julkaista, koska joidenkin mielestä tämä on vihakirjoitusta, vaikka tämä on vain faktaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suvaitsevaiset ovat Suomen kansalaisia. Jos väkivallasta tuomittu henkilö edustaa järjestöä joka omien sanojensakin mukaan haluaa ns. ylivertaisen ”pohjoisen rodun” suojelemista vastustamalla maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja ”rotujen sekoittumista" niin kyllä minä silloin nimitän näitä kannattajineen natseiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täsmälleen. Jotain leikkinatsejahan noi PVL:än tyypit on. Syytetään kaikkea mahdollista omista ongelmista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herkästi ollaan kyllä vaikkapa hallituksen jäseniä parjaamassa, usein täysin aiheettomasti. Joten kyllä ainakin väkivaltatapauksissa ja muissa törkeissä rikoksissa on ihan hyvä julkaista nimet. Sillä siitä selviää kun ei tee rikoksia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Media juttujen mukaan vähintään 50 vuotta piti tulla vankilaa. Siinä se taas nähtiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikä vika ole mediassa....ja älä sano, että lakia on kunnioitettava, jos oikeusjärjestelmä tekee siitä pilkkaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image