Kotimaa

Mainos

Susi teki jälleen tuhojaan Pelson lam­mas­kat­raas­sa, viisi eläintä kuoli

Susi tappoi lampaita tiistain vastaisena yönä Pelsolla. KUVA: Reijo Virkkunen
Kotimaa 19.9.2017 9:56
Petri Hakkarainen

Susi tappoi tiistain vastaisena yönä jälleen lampaita Pelson vankilan laitumella. Raadeltuna löytyi nyt viisi lammasta.

Suden poistamiseksi saatu, pari viikkoa voimassa ollut poikkeuslupa loppui samana yönä. Veneheiton Metsästysseura hakee jatkolupaa suden kaatoon.

Susi raateli elokuussa 12 lammasta myös Vaalan Mustamaan alueella. Lisäksi eläin pääsi harvan rautaportin välistä samassa pihapiirissä sijaitsevaan nautojen karjasuojaan.

Susi on käynyt kesän ja syksyn aikana useaan otteeseen Pelson vankilan mailla, jossa pedoille on menetetty nyt ainakin 13 lammasta.

Sudet ovat tehneet tänä kesänä tuhojaan Vaalan lisäksi Pulkkilassa sijaitsevissa lammaslaumoissa.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Ei susikaan pelkällä hengellä elä kuten ei kukaan muukaan. Susi on hieno eläin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi ei todellakaan tapa pelkästään syödäkseen vaan tappamisen ilosta. Muutenhan yksi lammas tms. riittäisi pitkäksi aikaa evääksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi on tehnyt haaskan ja meinaa syödä lammaksen ihmettelijät. Voi olla myös ilves.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On vain ajan kysymys kun ensimmäinen ihminen jossain raadellaan. Vasta sitten muuttuu susipolitiikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ilmat jähtyy niityn liha tiski sisälle siirtyy,silloin tämä helpon lihan eläin yhkaa muita.Ei ole kuin ajan kysymys kun nämä ihmistä pelkäämättömät eläimet tekee sen ihmiselle.Olemme nähneet että suomessa voi tapahtua samat asiat mitkä ulkomaillakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreitten valtionkoirat vetävät suolistoonsa mitä eteen sattuu milloinkin kulkemaan. Ronkainen jakelee kesäisin susiryhmän tukemana uusille valtionkoirille hellyttäviä nimiä joita voi seurailla ja paijata tarpeen tullen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö siellä paikalliset metsämiehet osaa tarttua pyssyyn jotta loppus tuo susien alituinen vierailu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen vanhaan kun ei ollut vara menettää yhtään lammasta, niitä vahdittiin. Yksi ne otettiin sisälle tai rakennusten suojaamalle pihalle. Miksei lampaiden kasvattajat aitaa lampaitaan, niin ei pääse sudet syömään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se susikaan syömättä pärjää. Pieniä vahinkoja nämä on siihen verrattuna mitä tämä maailman viisain eläin eli ihminen saa aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelsonsuon alueen susia ei missään nimessä tule hävittää! Pysyvät itsensä suota kuokkimaan järjestäneet paremmin kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi hakea kaatolupaa noille. Metsästys laissa aika selvästi sanotaan jos villieläin uhkaa kotieläintä tai ihmisiä sen saa lopettaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vallesmannin kommandoineen on ohjattava jaopastettava elikot lampolan lämpöön virasto-ajan päättyessä ja aamuisin suoritettava Lampaiden hoidosta annetun lain 24 pykälässä tarkoitettu katselmus kuvernementin Lapolatirehtöörin läsnäollessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä lampurit eivät rakenna verkkoaitausta eläimilleen? Onko lampaiden syöttäminen susille jotenkin tarkoitushakuista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi maksaa 200000€ aidasta jokaisen kesä laitumen ympärille, kun ongelman voi hoitaa 0,25€ hintaankin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten on mahdollista nykypäivän Suomessa että näitä ainoastaan haittaa ja vahinkoa tuottavia elikoita ei saa metsästää ympäri vuoden ??? järjetöntä toimintaa ! Suomesta olisi kaikin keinoin yritettävä saada Susivapaa maa jotta tämä haittaeläinten terrori vihdoinkin loppuisi !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi joka alkaa kiertää asumusten ympärillä ja tappaan tuotanto-ja kotieläimiä niin pitää poistaa luonnosta ja mitenpä muuten ku ampumalla. Jos virallista lupaa ei tule niin silloin se pitää poistaa luvatta. Pitäähän ihmisten pystyä suojeleen kotieläimiä. Suomessa on vielä korpea jossa susi voi vapaasti pyytää luonnosta ravintonsa. Pelson susi karvalakiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulisi että on talon puolesta tarpeeksi talkoovoimaa kunnollisen aitauksen pystytykseen. Petoaitaa saa valtiolta ilmaisiksi, jos vaan jaksaa pysyttää. Ei ole mikään pakko petoja houkutella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

86
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
75
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
47
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
40
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
36
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
31
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
29
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

268 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image