Kotimaa

Supo setvii terroriteon valmistelusta epäillyn miehen tapausta

Kotimaa 14.6.2018 16:59
Hannu Mustonen

Suomen kansalaisen pidätyksestä ei kerrota vielä tarkempia tietoja.

Suojelupoliisi selvittää terroristisen teon valmistelusta epäillyn ja Lontoossa pidätetyn Suomen kansalaisen tapausta, mutta yksityiskohtaisempia tietoja ei kerrota julkisuuteen ainakaan tässä vaiheessa.

– Suojelupoliisi on tietoinen tapauksesta ja teemme yhteistyötä Britannian viranomaisten kanssa asian selvittämiseksi, mutta mihinkään yksityiskohtiin ei voida mennä, suojelupoliisin viestintäasiantuntija Verna Leinonen kommentoi torstaina.

Poliisi pysäytti Suomen kansalaisen, 29-vuotiaan miehen myöhään sunnuntai-iltana Heathrow'n lentokentällä, kun hän oli menossa jatkolennolle. Mies on pidätetty, ja pidätysmääräys on voimassa ensi sunnuntaihin saakka.

Tässä vaiheessa Britannian poliisi ei ole kertonut enempää pidätyksestä eikä sen taustoista. Pidätykseen ei liity kuitenkaan rikosta lentokentällä.

– Asia on brittiviranomaisten hyppysissä. Meidän on hankala ohittaa heitä ja alkaa kertoa tarkemmin, Leinonen selvitti.

Samalla Leinonen arvio, että suojelupoliisi ei voi kertoa tarkempia tietoja aivan lähiaikoina. Hän ei osannut arvioida, milloin Britannian viranomaiset mahdollisesti kertovat tapauksesta tarkemmin.

Tapaus on myös ulkoministeriön tiedossa, mutta yksikönpäällikkö Vesa Häkkinen totesi torstaina, että ministeriöllä ei ole kerrottavaa eikä kommentoitavaa sen enempää kuin mitä suojelupoliisi ja brittiviranomaiset ovat kertoneet ja kommentoineet.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

141 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Ehkäpä me jotka maksemme kaiken, veroprosentti yli 40%, ollaan kyllästytty elättämään jos jonkin sortin joutilasta ja vä... Lue lisää...
Kapitalisti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image