Kotimaa

Suomen avovankilat täynnä

Kotimaa 21.2.2010 0:00
Henrik Ahola
Suomen avovankiloissa on vankeja juuri nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin, vaikka kaikkien vankien määrä on viime vuodesta vähentynyt yli 200:lla, kertoo Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka.

Kaikki noin 900 avovankilapaikkaa alkavat olla täynnä. Suljetuissa vankiloissa olevien määrä on puolestaan vähentynyt.

Kehitys on seurausta vankeinhoidon uusista linjauksista. Rikollisen säilyttämisestä kaltereiden takana ollaan siirtymässä uusintarikollisuuden ehkäisemiseen. Lainkuuliaisuutta ja yhteiskuntaan soveltuvuutta koitetaan nostattaa niin avovankeudella kuin koulutuksella ja kuntoutuksella.

Vankeinhoidon uusiin linjaukseen kuuluu myös esitys satelliittipaikanteisen jalkapannan käyttämisestä. Jalkapannan on laskettu säästävän reippaasti vankeinhoidon tiukkoja määrärahoja.

"Siinä, missä yhden paikan rakentaminen suljettuun vankilaan maksaa 200 000 euroa, satelliittipaikanteinen jalkapanta maksaa vain joitakin euroja", korostaa pääjohtaja Esa Vesterbacka.

Hallitus antaa jalkapannan eduskunnan pureskeltavaksi vielä tämän kevään aikana.

Avolaitospaikkoja tarvitaan puolestaan lisää, mutta niiden saaminen on vasta suunnitteluasteella.

"Sellaisia päätöksiä, joissa rahoitus olisi varmistettu, ei ole. Suurin tarve avolaitospaikoille on Etelä-Suomen alueella, ja niitä on suunniteltu Keravalle", Vesterbacka kertoo.

Pohjois-Suomeen, esimerkiksi Kestilän vankilaan, Vesterbacka ei lupaile uusia avovankilapaikkoja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Vuonna 2004 puhuttiin vankeinhoidon perustutkutkinnolla samasta asiasta, pääjohtaja oli silloin eri henkilö. Kesä-Esa ei ole opetellut mitään uutta. Samaa kukkahattutyttöjen virttä veisaa edelleen. Kyllä suunnitella osataan, mutta käytännön työnteosta ja toteuttamisesta ollaan kaukana. Jaa, vai keravalle avolaitospaikkoja. Mitenkä se Pelso. Vasta henkilöstölle ilmoitettiin, että laitos muutetaan 120 paikkaiseksi. Tuleeko siitä nyt avolaitostyyppinen vai suljettu. Taitaa etelän hetelmillä olla puurot ja vellit nyt sekaisin pahemman kerran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nimimerkki "minä" puhuu sellaisella asiantuntevuudella, jonka vain täydellinen tietämättömyys saa aikaan.Poliisijutskat ja dopinghöpötykset jätän omaan arvoonsa,mutta totuus on se että valtiovalta kuristaa vankeinhoidon määrärahoja jatkuvasti alaspäin.suurin syypää on aikanaan perustettu senaattikiinteistöt , jonka ahneus vuokrienkorotuksissa ja voitontavoittelussa on loputon.siis yhteiskunnalla ei ole varaa toimeenpanna oikeuden määräämää ehdotonta rangaistusta suljetuissa vankiloissa.jos veronmaksajat tietäisivät asioiden oikean laidan niin huh.huh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulutusta ja mielekästä työtä, jolla elättää itsensä ja perheensä, kaikille halukaille. Tässä maassa on iso joukko toimettomia jotka ei ole pitkään aikaan olleet töissä eikä päässeet mihinkään koulutukseen. Minäkin tässä jo kuudetta vuotta istun kotona ja lähettelen hakemuksia töihin ja kursseille, mutta eipä noista ole kuin menoja. Taidan säästösyistä lopettaa hakemisenkin ja siirtyä kohta tuohon paikalliseen pubiin viettämään aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näin se menee kun ns. itseään lukeneena pitävät ääliöt pääsee päättämään. Ensinnäkin puolet vankilahenkilökunnasta pitäisi antaa potkut ja ottaa uudet tilalle. Nyt vankilan henkilökunta muodostuu niistä jotka eivät ole päässeet poliisiksi tai heillä muuten vain joku ongelma kuten viina ja dobinaineet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KIITOS VIHEREÄT ! TUIJA BRAX ! "LAINKUULIAISUUTTA ja yhteiskuntaan soveltuvuutta koitetaan nostattaa niin AVOVANKEUDELLA kuin koulutuksella ja kuntoutuksella. " Kansalaisten turvallisuudelle on aivan sama, kunhan rikolliset saavat vain mukavat olot avovankeudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on nyt todistettu jotta konnat hakevat talveksi turvaan vankeinhoitolaitoksiin? mitä se sitten kohteena tarkoittaneekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on sitä Vesterbacan vankeinhoitoa mikä ei käytännössä kuitenkaan toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Häh . Koko maahan on yhtä avoa niin vankien kuin sekopäiden osalta . Vankipaikkoja on helppo lisä muuraamalla entisiin selleihin väliseiniä . Säästöjä saadaan kun valtio tarjoa vangille vain entiseen malliin vettä ja leipää ja vangin on itse tienattava työllä kaikki muu . Ei haittaa vaikka saisivat traumoja jos olot ei ole kuin viiden tähden hotellissa . Kannattaisi kilpailuttaa vankila palvelut ja ulkoistaa ne maasta vaikka venäjälle .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanat avo- ja vankila ei minusta sovi yhteen. Nämä avovankilat ovat enemmänkin rikollisten hyysäämispaikkoja jotka jotku kukkahattutädit ovat keksineet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset on niin roistoa kansaa, että tuomiot on tuplattava ja vartijamäärä myös. Siinäpä olisi kokkariherroille ameriikan mallia. Olokaa nyt kerrankin ameriikkalaisia. Sen verran annan perrää, että herroille omat herravankilansa, niin saisivat valtapelinsä hävinneet lakimiesketkut ja rötösherratkin osansa. Voisin alakaa tuppivyöllä piekäjäksi ihan vapaaehtoistyöntekijänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastahan ne oli vankiloita lakkauttamassa, suljettuja tosin, mutta eikö jotain supistuksia tullut kuitenkin. Ja nyt on vankilat täpötäynnä? Mitä tämä meidän hallitus oikein osaa tehdä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja missähän on faktat siitä, että yhden paikan rakentaminen maksaa noin paljon ja toisaalta jalkapannnan kustannukset on noin halvat?? Kukahan se valvoo ja ylläpitää satelliittijalkapantaa, mahtaa olla halpaa?? Jutun mukaan vapaita paikkoja on suljetuissa vankiloissa, eikö niitä voi täyttää ennen jalkapannan käyttöä, ettei kaikkia laitetakaan avovankilaan, kun ei ne sinne kuitenkaan sovellu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Panta jalassa ei ole oikea rangaistus eikä estä uusia rikoksia tapahtumasta, tässä seuraa taas yleisen välinpitämättömyyden kasvua joka taas ruokkii levottomuutta joka ei ole hyväksi koko kansan etua ajatellen. Haluaako joku oikeasti raiskaajat, pahoinpitelijät, huijarit, pedofilit sekä muut ns. pikkurikolliset kulkemaan keskuuteemme ilman rangaistusta tai edes ilman pelkoa oikeasta rangaistuksesta, hah, moraalinen rappeuma kalkkeuttaa koko maan jos tämä linja jatkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piikkilankaleirejä jänkälle. Rosvot kuokkimaan suota ja vartiotorneihein konekiväärit. Ei maksa 200 000 eur/kutale.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

124
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
60
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
39
TuuliWatti rakentaa markkinaehtoisen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä
30
Selvitys esittää asevelvollisuuden tilalle kansalaispalvelusta, naiset ja Jehovan todistajat mukaan
28
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
25
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
20
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image