Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Suomen avovankilat täynnä

Kotimaa  21.2.2010 | Henrik Ahola Muuta tekstin kokoa -+
Suomen avovankiloissa on vankeja juuri nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin, vaikka kaikkien vankien määrä on viime vuodesta vähentynyt yli 200:lla, kertoo Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka.

Kaikki noin 900 avovankilapaikkaa alkavat olla täynnä. Suljetuissa vankiloissa olevien määrä on puolestaan vähentynyt.

Kehitys on seurausta vankeinhoidon uusista linjauksista. Rikollisen säilyttämisestä kaltereiden takana ollaan siirtymässä uusintarikollisuuden ehkäisemiseen. Lainkuuliaisuutta ja yhteiskuntaan soveltuvuutta koitetaan nostattaa niin avovankeudella kuin koulutuksella ja kuntoutuksella.

Vankeinhoidon uusiin linjaukseen kuuluu myös esitys satelliittipaikanteisen jalkapannan käyttämisestä. Jalkapannan on laskettu säästävän reippaasti vankeinhoidon tiukkoja määrärahoja.

"Siinä, missä yhden paikan rakentaminen suljettuun vankilaan maksaa 200 000 euroa, satelliittipaikanteinen jalkapanta maksaa vain joitakin euroja", korostaa pääjohtaja Esa Vesterbacka.

Hallitus antaa jalkapannan eduskunnan pureskeltavaksi vielä tämän kevään aikana.

Avolaitospaikkoja tarvitaan puolestaan lisää, mutta niiden saaminen on vasta suunnitteluasteella.

"Sellaisia päätöksiä, joissa rahoitus olisi varmistettu, ei ole. Suurin tarve avolaitospaikoille on Etelä-Suomen alueella, ja niitä on suunniteltu Keravalle", Vesterbacka kertoo.

Pohjois-Suomeen, esimerkiksi Kestilän vankilaan, Vesterbacka ei lupaile uusia avovankilapaikkoja.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

16/16 kommenttia

Linnasta linnaan.
22.2.2010 05:40

Vuonna 2004 puhuttiin vankeinhoidon perustutkutkinnolla samasta asiasta, pääjohtaja oli silloin eri henkilö. Kesä-Esa ei ole opetellut mitään uutta. Samaa kukkahattutyttöjen virttä veisaa edelleen. Kyllä suunnitella osataan, mutta käytännön työnteosta ja toteuttamisesta ollaan kaukana. Jaa, vai keravalle avolaitospaikkoja. Mitenkä se Pelso. Vasta henkilöstölle ilmoitettiin, että laitos muutetaan 120 paikkaiseksi. Tuleeko siitä nyt avolaitostyyppinen vai suljettu. Taitaa etelän hetelmillä olla puurot ja vellit nyt sekaisin pahemman kerran.


asioita läheltä seuraava
21.2.2010 22:29

nimimerkki "minä" puhuu sellaisella asiantuntevuudella, jonka vain täydellinen tietämättömyys saa aikaan.Poliisijutskat ja dopinghöpötykset jätän omaan arvoonsa,mutta totuus on se että valtiovalta kuristaa vankeinhoidon määrärahoja jatkuvasti alaspäin.suurin syypää on aikanaan perustettu senaattikiinteistöt , jonka ahneus vuokrienkorotuksissa ja voitontavoittelussa on loputon.siis yhteiskunnalla ei ole varaa toimeenpanna oikeuden määräämää ehdotonta rangaistusta suljetuissa vankiloissa.jos veronmaksajat tietäisivät asioiden oikean laidan niin huh.huh.


tympääntynyt ja tylsistynyt
21.2.2010 13:57

Koulutusta ja mielekästä työtä, jolla elättää itsensä ja perheensä, kaikille halukaille. Tässä maassa on iso joukko toimettomia jotka ei ole pitkään aikaan olleet töissä eikä päässeet mihinkään koulutukseen. Minäkin tässä jo kuudetta vuotta istun kotona ja lähettelen hakemuksia töihin ja kursseille, mutta eipä noista ole kuin menoja. Taidan säästösyistä lopettaa hakemisenkin ja siirtyä kohta tuohon paikalliseen pubiin viettämään aikaa.


Minä
21.2.2010 13:55

näin se menee kun ns. itseään lukeneena pitävät ääliöt pääsee päättämään. Ensinnäkin puolet vankilahenkilökunnasta pitäisi antaa potkut ja ottaa uudet tilalle. Nyt vankilan henkilökunta muodostuu niistä jotka eivät ole päässeet poliisiksi tai heillä muuten vain joku ongelma kuten viina ja dobinaineet.


varma äänestäjä
21.2.2010 12:01

KIITOS VIHEREÄT ! TUIJA BRAX ! "LAINKUULIAISUUTTA ja yhteiskuntaan soveltuvuutta koitetaan nostattaa niin AVOVANKEUDELLA kuin koulutuksella ja kuntoutuksella. " Kansalaisten turvallisuudelle on aivan sama, kunhan rikolliset saavat vain mukavat olot avovankeudessa.


kylymä se tulee konnillekkin
21.2.2010 11:45

Se on nyt todistettu jotta konnat hakevat talveksi turvaan vankeinhoitolaitoksiin? mitä se sitten kohteena tarkoittaneekin.


Kansalainen
21.2.2010 11:40

Tämä on sitä Vesterbacan vankeinhoitoa mikä ei käytännössä kuitenkaan toimi.


suputeksti
21.2.2010 10:52

terveiset pojille täyshoitolaan! t. rajakylän hampit


otto
21.2.2010 10:25

Häh . Koko maahan on yhtä avoa niin vankien kuin sekopäiden osalta . Vankipaikkoja on helppo lisä muuraamalla entisiin selleihin väliseiniä . Säästöjä saadaan kun valtio tarjoa vangille vain entiseen malliin vettä ja leipää ja vangin on itse tienattava työllä kaikki muu . Ei haittaa vaikka saisivat traumoja jos olot ei ole kuin viiden tähden hotellissa . Kannattaisi kilpailuttaa vankila palvelut ja ulkoistaa ne maasta vaikka venäjälle .


Judge
21.2.2010 10:07

Sanat avo- ja vankila ei minusta sovi yhteen. Nämä avovankilat ovat enemmänkin rikollisten hyysäämispaikkoja jotka jotku kukkahattutädit ovat keksineet.


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
ukko
21.2.2010 09:37

Suomalaiset on niin roistoa kansaa, että tuomiot on tuplattava ja vartijamäärä myös. Siinäpä olisi kokkariherroille ameriikan mallia. Olokaa nyt kerrankin ameriikkalaisia. Sen verran annan perrää, että herroille omat herravankilansa, niin saisivat valtapelinsä hävinneet lakimiesketkut ja rötösherratkin osansa. Voisin alakaa tuppivyöllä piekäjäksi ihan vapaaehtoistyöntekijänä.


Nimierkki
21.2.2010 09:27

Vastahan ne oli vankiloita lakkauttamassa, suljettuja tosin, mutta eikö jotain supistuksia tullut kuitenkin. Ja nyt on vankilat täpötäynnä? Mitä tämä meidän hallitus oikein osaa tehdä?


ihmettelijä
21.2.2010 08:51

ja missähän on faktat siitä, että yhden paikan rakentaminen maksaa noin paljon ja toisaalta jalkapannnan kustannukset on noin halvat?? Kukahan se valvoo ja ylläpitää satelliittijalkapantaa, mahtaa olla halpaa?? Jutun mukaan vapaita paikkoja on suljetuissa vankiloissa, eikö niitä voi täyttää ennen jalkapannan käyttöä, ettei kaikkia laitetakaan avovankilaan, kun ei ne sinne kuitenkaan sovellu...


Mänkki
21.2.2010 08:15

Ostetaan rikoksenuusijoiden vanheinhoito jatkossa Venäjältä. Armoa ei Siperiaan!


pedofiilille panta punttiin ja tarhaan töihin
21.2.2010 08:09

Panta jalassa ei ole oikea rangaistus eikä estä uusia rikoksia tapahtumasta, tässä seuraa taas yleisen välinpitämättömyyden kasvua joka taas ruokkii levottomuutta joka ei ole hyväksi koko kansan etua ajatellen. Haluaako joku oikeasti raiskaajat, pahoinpitelijät, huijarit, pedofilit sekä muut ns. pikkurikolliset kulkemaan keskuuteemme ilman rangaistusta tai edes ilman pelkoa oikeasta rangaistuksesta, hah, moraalinen rappeuma kalkkeuttaa koko maan jos tämä linja jatkuu.


TH
21.2.2010 07:29

Piikkilankaleirejä jänkälle. Rosvot kuokkimaan suota ja vartiotorneihein konekiväärit. Ei maksa 200 000 eur/kutale.


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Kotimaa Down Up
Mainos
Mainos
stats-image
Takaisin ylös