Kotimaa

Suomalainen lomailee poh­jois­maa­lai­sit­tain pienellä budjetilla

Kotimaa 12.7.2018 9:32 | Päivitetty 12.7.2018 9:50
STT

Suomalaiset arvioivat käyttävänsä kesälomaansa tänä vuonna keskimäärin 1 300 euroa kotitaloutta kohti, ilmenee Nordean teettämästä kyselytutkimuksesta.

Suomalainen lomabudjetti on Pohjoismaiden pienin, sillä esimerkiksi Ruotsissa kesälomaan käytetään arviolta 1 700, Tanskassa 2 000 ja Norjassa jopa 2 500 euroa.

- Maiden väliset erot hintatasossa tasoittavat eroja, mutta maiden järjestys ja Suomen suuri ero muihin maihin säilyy, vaikka tämä otettaisiin huomioon, sanoo Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen tiedotteessa.

Kotitalouksien arvioima lomabudjetti on Suomessa tänä vuonna viisi prosenttia viimevuotista pienempi. Myös Ruotsissa ja Tanskassa budjetti kutistui hieman.

Tutkimuksen toteutti toukokuussa YouGov. Kyselyyn vastasi Islantia lukuun ottamatta noin tuhat ihmistä joka maassa.

MAINOS

Kommentoi

Jahas! Katsotaaanpas meikäläisen lomabudjettia tälle kesälle.. ..pyöreät nolla (0) euroa. Viime vuonna taisi olla yhtä mellevä lomabudjetti. Ketähän lie haastateltu kun on keskimääräiseksi kesälomakassaksi saatu 1300 euroa. Ei ole taidettu tutkimuksen otannassa ottaa huomioon aivan kaikkia sosiaaliryhmiä. Ymmärtäähän tuon toisaalta, Nordean silmissä työttömät eivät ole edes ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mennä vuonna kävin 28 -vuotiaalla pikkuautolla Oulusta Pykeijassa. Kaksi yötä, autossa nukuin. Eväät Lidlistä, kahvit keitin nvestekaasulla paitsi Sodankylässä kävin huoltoaseman baarissa nilkkakahveilla (iso kuppi + santsi) sateen takia. Kustannuksia en ole laskenut enkä laske.
Tämän kesän matka vielä päättämättä. Autokin kolisee jo epäilyttävästi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun menoja on pakko karsia, niin lomailu on yksi niistä. Kerran talvessa raskitaan käydä rinteissä vähän kauempana, mutta kesämatkailu on jäänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä yllätä, kun Suomalaisilla ei ole varaa matkustella minnekään ja siitä on kiittäminen nykyistä hallitusta (ja edellisiä myös). Nuo edelläolevat valtiot ovat oikeasti vielä hyvinvointivaltioita. Suomi on nykyään pahoinvointivaltio tai kohta tällä menolla kehitysmaa. Suomi ei enää kuulu pohjoismaiden hyvinvointivaltioiden joukkoon sillä meillä on jo kaikki huonommin eikä parannusta ole odotettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

94
Pyörätelineitä ja parkkiruutuja voi kadota keskustan paraatipaikoilta – "Se on kaupunkipyörien hinta"
84
Moni lähtee kaupungista hellettä pakoon Hailuotoon – lauttajono kilometrin mittainen
48
Sateenkaaret ilmestyvät näyteikkunoihin ja kohoavat kaupungintalon lipputankoihin – Pride-viikko alkoi Oulussa tänään
42
The New York Times ja CNN kritisoivat etusivuillaan Trumpia kovin sanoin: "Surrealistinen huippukokous"
23
69 000 euron yllätyslasku aiheutti hämmennystä kempeleläiselle pariskunnalle – Handelsbanken lähetti viikonloppuna 4 000 virheellistä laskua
22
Analyysi: Trump yhdisti kahtiajakautuneen kansan – amerikkalaiset yksimielisen häpeissään Helsingin tapahtumista
21
Lämpötila nousee tänään Oulussa jopa 32 asteeseen – lähetä meille hellekuvasi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan keski- ja länsiosassa, Etelä-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

322 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Minä jäin orvoksi kolmen vanhana. 10-kesäisenä myin käpylehmiä, joilla tienasin sievoisen summan. Pääsin peruskoulusta j... Lue lisää...
Kaikki pystyvät jos ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image