Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Stubb haluaa Niinistön presidentiksi

Ulkoministeri Alexander Stubb korostaa, että keskustelu presidentin valtaoikeuksista liittyy vuoden 2012 jälkeiseen elämään.” Meillä yhteistyö sujuu ja henkilökemiat ovat toimineet aina. Arvostan presidentti Tarja Halosta ja hänen kokemustaan. Tulemme todella hyvin toimeen ja meidän yhteistyömme on kivaa.”  Ulkoministeri Alexander Stubb korostaa, että keskustelu presidentin valtaoikeuksista liittyy vuoden 2012 jälkeiseen elämään.” Meillä yhteistyö sujuu ja henkilökemiat ovat toimineet aina. Arvostan presidentti Tarja Halosta ja hänen kokemustaan. Tulemme todella hyvin toimeen ja meidän yhteistyömme on kivaa.”
Mauri Ratilainen
Kotimaa  1.11.2008 | Päivitetty 1.11.2008 | Pirjo Kukko-Liedes Muuta tekstin kokoa -+
Presidenttigalluppien uusi nimi, ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) ei haikaile tasavallan ykköspaikalle.

"Minulla on jo hyvä ehdokas. Hänen nimessään ei ole yhtä x:ää eikä kahta b:tä.", Stubb ilmoittaa.

"Toivon mukaan puhemies Sauli Niinistö on kokoomuksen ehdokas seuraavissakin presidentinvaaleissa."

Stubb puolustaa presidentin vallan riisumisessa. Presidentiltä lähtenee myös ylipäällikkyys pois. Stubbin mielestä presidentti tulee valita suoralla kansanvaalilla. " Edustuksellinen presidentti on kansakunnan isä tai äitihahmo, hengen luoja ja arvojohtaja. Ei vallan tarvitse aina olla niin konkreettista ja puhdasta. Presidentti ansaitsee vahvan roolin suomalaisessa yhteiskunnassa. Kansanvaali on hyvä kanava tehdä se."

Stubb kehuu ulkopolitiikan johtamisen sujuvan presidentti Tarja Halosen kanssa erinomaisesti. Hän korostaa, että perustuslain uudistaminen ja presidentin valtaoikeuksien karsinta ei liity nyt vallassa oleviin henkilöihin.

"On valitettavaa, ettei osata pitää henkilöä ja instituutiota erillään", Stubb harmittelee.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

3/3 kommenttia

lapin ukko
1.11.2008 05:18

sehän on sittä kiinni mitä suomen kansa haluaa


naamaton
1.11.2008 01:28

Olipa ihme, porvari tukee porvaria kansan johtoon


Vexiläinen
1.11.2008 00:27

Alex Stubbin puhe yhteistyön oivallisuudesta Halosen kanssa ihmetyttää. Voisiko se olla totta? Jos kyseessä olisi joku toinen poliitikko, en tätä kysyisi, sillä heillä on kahdet kasvot. Yksityisesti puhutaan yhtä ja julkisesti toista. On pitänyt Stubbia siinä suhteessa täysin poikkeuksellisena poliitikkona, että hän puhuu edessä ja takana, kaksin ja porukassa, samalla tavalla. Vaan joku nyt on suomalaisen politiikan temput tarttuneet?


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Kotimaa Down Up
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös