Kotimaa

Stubb: Hallituksen sisällä ei eri­mie­li­syyt­tä kumppaneista

Stubb sanoo viitanneensa blogissaan Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin marraskuussa pitämään puheeseen. KUVA: JULIEN WARNAND / EPA
Kotimaa 25.2.2016 17:50 | Päivitetty 25.2.2016 18:40
STT

Hallituksen sisällä ei ole erimielisyyttä Puolustusvoimien tärkeimmistä kumppaneista, sanoo valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.). Hän kirjoitti maanantaina blogissaan, että Yhdysvallat on Puolustusvoimien tärkein kahdenvälinen kumppani. Presidentti Sauli Niinistö, puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) eivät ole halunneet laittaa Puolustusvoimien kumppaneita selkeään järjestykseen.

- Uskon että kyseessä on tulkintakysymys, eikä mitään erimielisyyttä hallituksen sisällä ole, Stubb sanoo.

Stubb sanoo viitanneensa blogissaan Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin marraskuussa pitämään puheeseen. Lindbergin mukaan kahdenvälisessä puolustusyhteistyössä Suomella on kaksi maata ylitse muiden: Yhdysvallat ja Ruotsi.

- Materiaaliyhteistyössä Yhdysvallat on ylivoimaisesti Suomen tärkein kumppani, Stubb arvioi.

Presidentti Niinistö tapasi eilen puoluejohtajia liittyen viime viikkoina virinneeseen keskusteluun Yhdysvaltojen kanssa järjestettävistä sotaharjoituksista. Stubb ei ollut tapaamisessa paikalla, koska hän vietti perheensä kanssa hiihtolomapäivää. Hän sanoo keskustelleensa harjoituksista eilen presidentin kanssa puhelimessa.

- Kävimme läpi puheenjohtajatapaamisen kokonaisuuksia, Stubb sanoo.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Suomen rauhankumppanuussopimus Naton kanssa (PfP) on julkinen asiakirja, jonka kopion sinäkin voit käydä pyytämässä itsellesi. Mitään salaista siinä ei ole.

Venäjälläkin on vastaava PfP-sopimus Naton kanssa, joskaan Nato ei nyt harjoittele venäläisten kanssa, koska Nato ei hyväksy Venäjän toimia Ukrainassa. Mutta, koska Suomi ei ole kriisin osapuoli Ukrainassa, Nato voi PfP-sopimuksen puitteissa harjoitella suomalaisten kanssa yhdessä.

Tämän kevään (2016) harjoituksista, niiden aikatauluista ja sisällöstä on sovittu aivan tasan tismalleen saman kaavan ja aikataulun mukaisesti Naton kanssa, kuin on sovittu aiemmistakin vastaavista harjoituksista edeltävinä vuosina. -Tämähän ei ole ensimmäinen kerta kun PfP-harjoituksia toteutetaan Suomessa yhdessä suomalaisten kanssa.

Aivan kuten hevosen voi viedä juoma-altaan äärelle, mutta ei pakottaa juomaan siitä, samoin poliittiselle päättäjälle voidaan tiedottaa PfP-harjoituksista ja niiden sisällöstä ja aikataulusta, mutta jos poliittinen päättäjä päättää mielummin olla lukematta eteensä saapunutta paperia ja käyttää sen kääntöpuolta mielummin ristinollan pelaamiseen, ei se ole puolustusminteriön vika.

Tieto PfP-harjoituksista ja niiden aikatauluista ja sisällöstä on ollut koko ajan tarjolla kaikille poliittisille päättäjillemme.
Hesarissa oli äskettäin hyvä kirjoituskokoelma Venäjän disinformaatio-operaatioista Suomessa. Aivan tavanomaisista ja jo kauan sitten etukäteen yhdessä sovituista PfP-harjoituksoista nostettiin kohtuuton melu, tavoitteena saada Suomi perumaan harjoitukset ja alistumaan tulossaolevien venäläisten vedätysyritysten edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ! Suomi enää tekee reserviläisillä ? kun USA hoitaa suomen puolustuksen ilman NATO-kytköksiäkin.
Turhaa sitä enää selittelemään kun Köntsät on housussa ja kansalle ei ole kerrottu lainkaan.
On selvää miksi ! suomessa ei ole ollut suuria kertausharjoituksia vuosikausiin, on vai selitelty rahan vähyyttä.
Ei ole rahasta kiinni kun USA:n armeija tulee suomen maaperälle ?!? ja kukako maksaa !! tietenkin suomalaiset, mutta ei poliitikoitten taskusta ! poliitikoille tulee palkankorotukset salaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisessa maailmansodassa yhdysvallat oli silloisen vihollisemme tärkein kumppani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä hallitus toimii aina vain oudolla tavallaan. Kun se tekee jotain, päättää jotain tai puhuu jotain, joutuu se hetkeä myöhemmin selittämään sanomisiaan, jopa perumaan niitä. Yhteinen linja hallituksen "ässillä" ei toimi, vaan ainoastaan rutiinia hyväksi käyttäen sorvataan väkisin toimiva ja yhtenäinen hallitus. Poliittinen näkemys on näistä miehistä jokaisella tempoileva ja vaikka joistain asioista olisivatkin samaa mieltä, löytyy jo huomenna aivan eri suuntaan vievää ajattelua. Poliittisesti Perussuomalaisilla ei ole edes linjaa, vaikka Soini yrittää mainostaa omaansa työväen puolueena. Todellisuudessa Soinin puolue myötäilee kahden kokeneemman puolueen linjaa, joka sekään ei ole yhtenäinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porvareiden kuherrus kuukausi se vaan jatkuu.... Soinikin nauriskeli tänään, kun -25 prosenttia opintotuesta leikataan nyt vähän yli 500 kk. Jenkkien kanssa kelpaa yhteistyö. Vaikeavammaisten tuki leikkaus on tärkeää jne... Palkansaajilta revitään vielä entisten menetysten päälle, nämä pakkolaet pois tuloista -5-10 prosenttia! Kaikki säästöt maksatetaan tavallisella kansalla rikkaat saa miljardinsa! Kumppaneita ollaan, kun maailman kilpailukykyisin Suomi korkeimmalla luottoluokituksella edellisen hallituksen jäljeltä tiputetaan Patruunien hallitsemaksi kehitysmaaksi!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi rähmän käki, etttä nuo poliitikot jaksavat höpöttää selviä asioita. Usa on Suomen tärkein kumppani. Piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naton jäsenyys maksaa seitsemän euroa vuodessa per kukin suomalainen. Mikä muu vakuutus on yhtä edullinen ja antaa vastaavan henkivakuutuksen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkki tiffanie ilmaisi suomalaisten enemmistön kannan varsin selkeästi, yksinkertaisesti ja yksiselitteisesti.
Kiitos tiffanie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko niin että ministereillä alkaa lahkeet tutista ? kun ei olla kansaa kohtaan rehellisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stubilla on jo monon kuva takapuolessa :o) Kesällä on puoluekokous ja Stub lähtee, se on täysin selvää koska kenttä sanoo sen jo tässä vaiheessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aleksander Stubb on oikeassa, Yhdysvallat on Suomen tärkein rauhan turva kumppani!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkopolitiikan johtajalle sopivin koulutus näyttää olevan oikeustiede. Kielellisesti lahjakkaat pärjäävät siinä. Lakimieskoulutuksen tuloksena täsmällisen viestinnän taidot ovat varmaan useimmissa tapauksissa paremmat kuin monen muun tieteenalan tutkinnon suorittaneilla. Stubb osaa monia kieliä, mutta hänen taitonsa viestiä herkkiä asioita ei ole ollut samalla tasolla kuin esim. Sauli Niinistöllä. Toimittajienkin kyvyt täsmälliseen viestintään ovat tavattoman usein osoittautuneet puutteellisiksi. Tuomareilta ja lakien valmisteluun osallistuvilta lakimiehiltä vaaditaan kykyä ilmaista asioita täsmällisesti niin, ettei ainakaan turhaan jää mitään tulkinnanvaraisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä päivänä kun S-S-S+N muodosti vastuun maan linjasta.
oli selvää että Suomi-laivaa käännetään oikealle.
niinhän se on jotka vaaleissa saa ääniä joko yksin tai yhdessä yli 50%
muodostaa/muodostavat hallituksen. Keskusta-ps-kokoomus.
Suomi-laivaa ohjataan eduskunnan enemmistön mukaisesti.
Em. asiat huomioon ottaen on selvää,Yhdysvallat tärkein liittolainen.
nyt näyttää että menee samalla Pohjois -eurooppalainen hyvin--
vointi valtio. Tästäkään ei liene epäselvyyttä,,vai?
vointi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et sinä voi tukkia suutasi . Stubbilla oikeus omaan mielipiteeseen ja sitäpaitsi on asiassa täysin oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä Stubbi miettinyt, että kohta tätä parasta kaveria ja tuhovoimaisinta porukkaa ohjaa eräs Trumppi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

66
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
55
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei pelastanut, vaan EU ja maailman talous. Lue lisää...
Sipilällä ei osaa ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image