Kotimaa

STTK:n kysely: Joka neljäs kokee, ettei omalla työpaikalla ole seksuaalisen häirinnän nol­la­to­le­rans­sia

Kotimaa 8.3.2018 8:18 | Päivitetty 8.3.2018 8:58
STT

Suurelta osalta suomalaisista työpaikoista puuttuu selkeät säännöt seksuaalisen häirinnän estämiseen, kertoo toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n teettämä kysely. Useat kansalaiskyselyt ovat jo aiemmin vahvistaneet seksuaalisen häirinnän olevan ongelma myös suomalaisessa työelämässä.

STTK:n kyselyn mukaan 23 prosenttia vastaajista kokee, ettei omalla työpaikalla ole seksuaalisen häirinnän suhteen nollatoleranssia. Lisäksi 42 prosenttia vastaajista sanoi, ettei omalla työpaikalla ole yhteisiä sääntöjä seksuaalisen häirinnän estämiseksi.

Vastaajista 47 prosenttia sanoi, että omalla työpaikalla on nollatoleranssi, ja 37 prosentin mukaan seksuaalisen häirinnän estämiseksi on luotu säännöt. 29 prosenttia ei osannut sanoa, onko työpaikalla voimassa nollatoleranssi.

- Luvut ovat hälyttävän huonoja. STTK vaatii, että jokaisella työpaikalla on laadittava pelisäännöt seksuaalisen häirinnän estämiseksi, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoi tiedotteessa.

Seksuaalista häirintää kokeneista vain 22 prosenttia on kertonut asiasta esimiehelle, kun taas työkaverille asiasta on kertonut 66 prosenttia.

Palola painottaa, ettei seksuaalisen häirinnän estäminen saa jäädä vain Me too -kampanjan aiheuttamaksi ohimeneväksi ilmiöksi, vaan se tulee ottaa osaksi työpaikan pysyvää rakennetta.

Kyselyn toteutti Aula Research ja siihen vastasi 1 075 työssä käyvää suomalaista.

MAINOS

Kommentoi

Tiukka kuri ja komento suomalaisille kalossitehtaille! Kuuluisan demaripoliitikon mukaan työn tuottavuus nousee, kun liukuhihnan nopeutta lisätään kymmenen prosenttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nollatoleranssi tarkoittaa samaa kuin ajokuntoisuus liikenteessä, sitä pitää koetella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikäviä työpaikkoja sellaiset, missä puhutaan vaan hienoa kirjakielta kaikkien sivistyksen mittarien mukaan, murteetkin kielletään, ettei vaan työpaikan tiukkapipo ymmärrä väärin, ja luule kuulleensa jotain seksuaalista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehkää vaan rajoituksia ja sääntöjä, mutta mielikuvitukseeni ette voi vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovemmat rangaistukset käyttöön ja myös pukeutumiseen pitää olla selvät säännöt. Kielenkäyttöön kursseja joissa koulutetaan työntekijöitä sivistityksen kultaisiin käyttätymiseen.
Peittävä vaatetus niin miesten ja naisten keskuuteen on paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpöhöpöä. Nyt tämä #meetoo lässytys vie huomion pois paljon tärkeämmiltä asioilta, mutta niinhän se oli tarkoituskin: saada lisää valtaa pseudotieteelle eli naistutkimukselle ja ammattiloukkaantujille. Tämän #meetoon verukkeella on jo nähty ihan tarpeeksi pikateloituksia suomessa ja maailmalla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

83
Rasismitutkija Vesa Puuronen: MV-oikeudenkäynnissä punnitaan sananvapauden rajat Suomessa – Kovemmat sanktiot tarpeen
53
Uusi valvontalaitteisto Kajaanintien ja Ratakadun risteykseen – seuraa myös liikennevalojen noudattamista
40
ICT-ala vetää Oulussa – edessä on positiivinen työvoimahaaste
34
Vain joka kolmas jatkaa suoraan lukiosta jatko-opintoihin – tukikuukausia ei haluta käyttää kakkos- tai kolmosvaihtoehtoihin
20
Euroopan komissio ehdottaa liikenneverkon ydinkäytävän jatkamista pohjoiseen – mahdollistaisi unionin rahoituksen liikenteen kehittämiseen
18
Tivolilaite jumittui teknisen vian vuoksi Oulun Hietasaaressa, pelastuslaitos auttoi 14 henkilöä alas puomitikkailla
18
Oulun yliopistossa tutkitaan masennusta – tavoitteena tunnistaa sairaus älypuhelimen datasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Koillismaalla sekä Lapin kaakkoisosassa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Enontekiö ja Inari.

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image