Kotimaa

Soini: Jos työ­mark­ki­na­pa­ket­ti syntyy, li­sä­leik­kaus­lis­ta haudataan pysyvästi

Timo Soinin mukaan tavoitteena on, että yhteiskuntasopimuksella voidaan korvata lisäleikkaukset ja toteuttaa hallituksen lupailemat veronkevennykset. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 12.3.2016 13:56
Kirsi Hölttä

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini sanoo, että jos yhteiskuntasopimus saadaan aikaiseksi hallitus hautaa pakkolakien lisäksi pysyvästi myös kaikki hallituksen lisäsäästölistalla olevat toimet.

Hallitus joutuu huhtikuun kehysriihessä tekemään leikkauksia satojen miljoonien eurojen edestä, jotta sen tavoite sopeuttaa julkista taloutta neljällä miljardilla eurolla toteutuu. On arvioitu, että hallitus voi joutua siirtämään joitakin noin 950 miljoonan euron lisäleikkauslistan toimista kehysriihen pöydälle tai ottamaan niitä myöhemmin vaalikaudella käyttöön.

Lisälistalla on kaikkiaan 14 leikkauskohdetta, joihin lukeutuvat muiden muassa lapsilisät, vanhempainvapaan lomakarttuman poistaminen kokonaan ja elinkeinotuet.

– Meillä on selvä hallitusohjelman kirjaus niistä toimista, jota ovat osa niin sanottua myrkkypilleriä. Hallitus lähtee siitä, että kun toinen puoli pitää lupauksensa, hallitus pitää myös, Soini vakuutti.

Eli yhtäkään lisäsäästölistan toimista ei enää oteta käyttöön?

– Minä lähden siitä, että hallitus pitää lupauksensa, Soini totesi perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä lauantaina.

Soinin mukaan tavoitteena on, että yhteiskuntasopimuksella voidaan korvata lisäleikkaukset ja toteuttaa hallituksen lupailemat veronkevennykset.

Kaikki työmarkkinakeskusjärjestöt ovat hyväksyneet yhteiskuntasopimuksen, mutta Elinkeinoelämän keskusliitto EK ei aio aloittaa sopimuksen liittokohtaisia soveltamisneuvotteluja, koska 40 SAK:n jäsenistä on jäämässä sopimuksen ulkopuolelle.

SAK:n suurliitto, Palvelualojen ammattiliitto PAM on valmis harkitsemaan uudestaan, lähtisikö se sittenkin mukaan sopimukseen. PAMin ehtona on, että hallitus antaa selvän lupauksen toteuttaa palkkaveroon tuntuvat kevennykset. Liitto myös vaatii, että hallitus muuttaa esitystään sallia määräaikaiset työsuhteet ilman perusteita.

PAMin hallitus on koolla ensi torstaina.

Soini ei lauantaina antanut lupauksia, että hallitus voi ilmoittaa veronkevennyksistä ennen sitä.

– Hallitus tekee kaikkensa, että yhteiskuntasopimus syntyy.

Palkansaajat ovat ilmoittaneet, että ne voivat hyväksyä esityksen määräaikaisen työn sallimisesta ilman perusteita, jos se koskee vain pitkäaikaistyöttömiä, osatyökykyisiä ja vammaisia.

Soinin mukaan hallitus ei ole vielä tehnyt päätöstä, onko se valmis muuttamaan lakiesitystä palkansaajien toivomalla tavalla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (66)

PerusS ja Kokoomus näytti mitä oikeasti ovat. Kansalle valehtelemalla saanut kannatuksen ja kansan suurvihollisia, vaikka Suomi joutuu maksamaan kovan hinnan rikkaiden suosimisesta yksipuolisesti! Luottoluokitus laski jo ja kansa maksaa kalliisti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhteiskuntaspoimiuksen synyttyä joudumme toteamaan että toimenpide on riittämätön eikä sillä kyetä esämään Suomen velkaantumista. Nähtäväksi jää pitävätkö perussuomalaiset kiinni aikaisemmasta kannasta jossa he ovat vastustaneet kaikkia Euroopan kriisimaille myönnettyjä tukipaketteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

alkaa jo kyllästyttää tämä jatkuva vatulointi asian tiimoilta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Suomen alasajo on kyllä ollut nähtävissä ja käynnissä useamman hallituskauden ajan, mutta on puuttunut rohkeus tehdä kojaavia toimia talouden tervehdyttämiseksi ja tässä ollaan, mutta kas nyt näillä kommenttipalstoilla " aktiivit " toistaa ja toistaa, että kaiken tämän kurjuuden alun ja varma jatkon syy onkin Perussuomalaiset. Uskokoon ken tahtoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talouden korjaustoimia mm. Valtiolla ollu kahden hallituksen aikana. Nyt ei ole mitään muuta säästämistä kuin palkansaajan palkat, opiskelijat, lapsiperheet... Valtion henkilökuntaa vähennetty aivan minimiin lukuunottanatta Helsingin tuhansia halintovirkamiehiä. Toimistotiloja on yksityistetty ja kustannukset ovat nousseet pilviin! Nyt myydään Porvarihallituksen toimin loppu kansallisomaisuus pörssiyhtiöille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, kolmesta SSS:stä kaksi kertonut samaa liturgiaa eli Sipilä ja Soini.
Odotellaan, että kolmas eli valtionvarainministeri Stubb yhtyy samaan, vaikka n. pariviikkoa sitten kertoili, että talouden parantamiseen tarkoitetut toimet eivät riitä eli leikkauslinja jatkuu ja asiaan palataan myöhemmin keväällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään yhteiskuntasopimuksia . Lakkautetaan kaikki puolueet ,keskusjärjestöt , hallinto ,jne. Suomi tekee kunnon konkurssin ,jonka jälkeen aloitetaan puhtaalta pöydältä.
Esim. Jokaiselle laaditulle laille ja asetukselle pitää määrätä hinta , jos kansa päättää kansanäänestyksessä ostaa ko. lain ,tai asetuksen ,kansanedustajien palkka koostuu lin säätämisestä saadusta tuotosta. Laki on huono ,tai liian kallis ,kansa ei osta sitä ,ei palkkaa.
Turhaa nämä nykyiset möhömahat kitisee . Ei onnistu niin ei onnistu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei tuohon sss kolmikkoon voi luottaa puupennin vertaa. hyvä todiste oli noin viikon uutisissa jossa kyltit kourassa vannottiin että opiskelijoita ei kuristeta ja sama se mitä soini sanoo niin kohta on meidän matemaattinen nero stubido on sormet ojossa sanomassa ihan muuta ,niin että näin nämä upottavat suomen suohon joka on vielä suomalaisten omistuksessa toistaiseksi sipilähän sanoi ettei maita myydä pilkkahintaan ulkomaalaisille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä,että Hallituksessa on ainakin yksi järkimies!
Jopa sdp:n johtohahmokin häntä kehui.
Paras ulkoministeri vuosiin.
Moittijat moittivat kateudesta.
Kaikki puolueet ovat vuorollaan olleet takinkääntäjiä.
Niin kepu kuin sdp.
Kokoomus on aina vetänyt rikkaiden roolia ja ainut joka syö tavallista kansalaista jos on vallassa.
Vasurit, vihreät rkp, ym. olleet ed. hallitusten takuumiehiä
Hyvä Soini!
Ääniä tulee varmasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin tuo kehuminen tapahtui ja mistä syystä?10 vai 20 vuotta sitten?Kumpa tuo mies näkisi itsensä ulkopuolisen silmin joskus.Taitaisi järkytys olla melkoinen.Enkä tarkoittanut ulkomuotoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun Soini muistuttaa siitä mahdollisuudesta, että joudutaan todella ikäviin lisäleikkauksiin ellei synny yhteiskuntasopimusta. Turhanpäinen jarrutuspeli tietäisi todella vasta kylmää kyytiä kansalaisille, siihen ei todellakaan ole varaa tässä taloustilanteessa jonka tämä hallitus muuten sai perintönä edellisen vaalikauden hallituksilta.
Turha siis mollata ja syyttää ainakaan Perussuomalaisia joka on ensikertaa puolueen historiassa vasta aloittamassa hallitustaivalta, muutoinkin lähes näihin päiviin asti on menty edellisen hallituksen päätöksillä ja tuloksia nykyhallituksen toimista kylläkin aletaan laajemmin nähdä toivottavasti piankin.

Taisi tässä taloustilanteessa ja maahamuutto / pakolaiskriisin keskellä, sekä luottoluokituksen pudotuksen oloissa kuitenkin olla Suomen onni kun on juuri nykyisenlainen hallitus, voi vain kuvitella kuinka hallitsematon ja monin verroin vaikeampi tilanne nyt olisi jos meillä olisi edellisen kaltainen avoimien ovien politiikkaa harjoittava hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki yritysten maksut pitää palautaa,,ja palkoihin 5% vuosi korotukset,ja hinnat jäädytetään,myös eläkeisiin täys indeksikorotus takautuvasti vuodesta 2000 verottomana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (66)

Uutisvirta

116
Hailuodon pengertielle ei tule katuvaloja, tie merkitään sumupaaluilla ja kaidevalaistuksella – katso lista kiinteän yhteyden yksityiskohdista
52
Jääkiekon Suomen mestaruus on katkolla Kärpille – Tapparalla takaa-ajajana tiukka paikka
51
Intiön vesitorni on taas myytävänä – vaihtoi omistajaa viimeksi vuonna 2015
48
Osekk irtisanoo 53 henkilöä – lisäksi 27:lle tarjotaan tehtävämuutosta tai osa-aikatyötä
42
Kärpät ei vaihtanut voittavaa kokoonpanoa – myös kätensä lauantaina satuttanut Jani Hakanpää illalla mukana kultajahdissa
41
Paperiton koira voi tuoda monta huolta – Suomessa on arviolta 200 000 rekisteröimätöntä koiraa
30
Tappara-Kärpät 2.erä: Kärpillä iso urakka päätöserässä – Tapparalta hylättiin maali erän lopussa

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

278 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä lukijat Kalevan pääkirjoituksesta?

Jos kysymyksessä olisi jonkun muun puolueen edustaja kuin SDP:n niin Sopotti ei korviaan lotkauttaisi asialle. Miksi hän... Lue lisää...
Tyhmä voi olla mutta...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image