Kotimaa

SM-pilkkien suosituksesta tehtiin sääntö: Kalat pitää tappaa välittömästi

Kotimaa 1.2.2018 19:54
Kaleva

Huhtikuussa Kuusamossa järjestettävän SM-pilkin sääntöjä on uudistettu kalojen tappamisen osalta. Aiemmissa säännöissä kalojen tappaminen oli suositus, nyt se on edellytys. 

"Saaliiksi saatu kala edellytetään tapettavaksi välittömästi ennen talteenottoa. Mitään kaloja ei saa jättää jäälle", sanotaan torstaina Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön nettisivuilla julkaistuissa säännöissä.

Asias nousi pinnalle viime talvena, kun SM-pilkistä tehtiin tutkintapyyntö poliisille. Tutkintapyynnön tekijä vaati tapahtuman kieltämistä, sillä hänen mukaansa kalat jätettiin kitumaan. Hän katsoi, että pelkän suosituksen kalojen tappamisesta sisältävät säännöt rikkoivat eläinsuojelulakia.

Poliisi ei aloittanut asiasta tutkintaa vaan katsoi, että jokainen pilkkijä vastaa itse eläinsuojelulain noudattamisesta. 

MAINOS

Kommentoi

Hyvä ja tarpeellinen sääntö. Kalakin selkärankaisena tuntee kipua ja kärsii, niin enemmän kuin paikallaan kalan asiallinen lopetus. Saaliin kunnioitus ja oikea käsittely on osa kalastusta. Jos pilkkikalaa ei kalastaja saa tai jaksa asiallisesti lopettaa, niin parempi jäädä kotiin.

Ruotsissa ja Norjassa sama sääntö ollut jo pitkään eikä ruotsalaisille kalatutuilleni ole mikään ongelma lopettaa kaloja kivuttomasti. Täällä jotkut aikuiset jaksaa vielä nurista tämmöisestä päivänselvästä asiasta. Lapsikin tietää että eläimiä ei pidä turhaan rääkätä. Mutta onneksi sm pilkin järjestäjillä on järki päässä ja saatiin tämä hyvä sääntö myös Suomeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten hallitus ja sipilä saa kiduttaa vähävaraisia vuosia kenenkään puuttumatta siihen.Tämä on kuin löyhässä hirressä roikkuis eikö olis paras kun nirhattaisiin kerralla Täällä ollaan huolissaan jostain kaloista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joopa joo kala kuolee melkein heti kun avannosta nostaa jäälle,,jäätyy,, mutta hyvä sääntö paino karkaa verien mukana joskus voitto on rammoista kiinni kilpailu on tiukkaa tiiä häntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päinvastoin todella hyvä ja fiksu sääntö. Pitäisikö sitten kymmenien tuhansien kalojen kitua hitaasti kuoliaaksi pilkkikisoissa, vaikka kaikki tämä turha kärsimys on pienelle vaivalla vältettävissä? Mikä järki siinä olisi? Sen lisäksi että turha rääkkääminen on typerää se on myös saaliin epäkunnioittamista.
Jokainen oikea kalastaja kunnioittaa luontoa ja luontokappaleita sekä on vastuullinen kalastaja. Eläinrääkkääys ei kuulu kalastukseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järjettömällä sääntöpolitiikalla on tuhottu monta muutakin hienoa harrastusta. Tässä viimeinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä tämä tuhoaisi harrastuksen? Vai onko Suomi pelkkä vanhojen jäärien maa, jossa harrastus lopetetaan heti, kun asiat eivät enää mene oman mielen mukaan? Kai sitä järkikin sanoo, että minkä tahansa elollisen olennon kitumaan jättäminen on väärin. Sitä paitsi kalan lopettaminen ei ole mitenkäään kovin suuri vaiva. Homma toimii mm. Ruotsissa, mutta suomalaisille tämä tuntuu olevan maailman loppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai tutkintapyyntö? Mistä näitä hörhöjä sikiää? Kyllä pakkanen tappaa ihan riittävän nopeasti, ei tarvi alkaa tunteileen älyttömyyksillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä homma itse ruukaan myös verestää jäällä,mutta kisoissahan se vie vain aikaa ja painoa saaliista ja taitaa suurin osa kaloista mennä rehuksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä näin. Useasti näkee videoita, missä koira saa leikkiä pilkillä saadulla kalalla ja ihmisten mielestä se on hauskaa; onpa siitä tehty jopa juttua lehteen. Pienenä jo opetettiin et ruoalla ei saa leikkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on se herkkää, mites sit jos on käärme lemmikkinä? Hiiren poikaset myydään pakastettuina ja koon mukaan. ei ole aina vastasyntyneitä vaan muutamien viikkojen ikäisiä. ja jotkuthan jopa kasvattavat niitä siinä sivussa. Aikuiset hiiret laitetaan elävänä sinne terrarioon, jotta käärme pääsee saalistaan. Nykypäivänä kun pidetään normaalia saalistuskäytäntöä brutaalina ja herkkäsieluisten ihmisten takia tarttee kaikkien turvautua hyssyttelyyn ja pumpulisanoihin, kun ei saa enään asioista puhua edes niiden oikeilla nimillä, koska joku voi loukkaantua(HENKISESTI.) Ai juupeli on tää maailma menny oudoksi ja koko ajan pahenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei syötetä suomessa mitään jyrsijöitä, aikuisia tai poikasia, elävänä. Eläinsuojelulaki määrää eläimen lopetettavaksi kivutta ja stressittä, eikä käärmeen purema ja/tai kuristaminen ole sitä. Vaikka itse hiiret kasvattaisikin, ne menevät ensin hiilidioksidipönttöön, ja sen jälkeen hengettömänä käärmeelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on kyse typeristä pilkkikilpailuista. Koukun käyttö pitäisi kieltää. Kalojen rääkkääminen kilpailun nimissä on lapsellista touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko itse koskaan kalastanut? Tai kisannut? Minutkin on kasvatttu kalastavassa perheessä ja kalastus on osa elämää. Senkö haluat viedä pois? Ja millähän oikeudella? Kalastuksessa pitää vain tietää, mitä tekee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verkkopyynnissä pitää kytätä, kun kala menee verkkoon ja sukeltaa niskoja vääntämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image