Kotimaa

Sinisten suuri pamaus oli uusi logo – tältä se näyttää

Sinisen tulevaisuuden uusi logo KUVA: Sininen tulevaisuus
Kotimaa 16.5.2018 15:49
Anita Simola

Sinisten vaalipäällikkö Pekka Sinisalo ja puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen (sin.) istuvat sinisten ryhmähuoneessa hymyillen. Molempien puvun takin alta pilkottavat samanlaiset t-paidat.

– Näyttäkääpä nyt, mikä ihmeen paita teillä on päällä?

Miehet eivät paljasta t-paitojaan, sillä ne liittyvät uutiseen, joka on määrä kertoa tiedotustilaisuudessa. Kutsussa mainitaan vain, että kyseessä on iso paljastus puolueen identiteettiin liittyen. Villit huhut kiertävät eduskunnassa. Onko lisää loikkareita? Siirtyvätkö siniset porukalla jonnekin?

Sinistä ja harmaata

Ei ja ei.

Suuri paljastus tussahti, sillä kyseessä oli puolueen uuden logon lanseeraus.

Puolueen puheenjohtaja Sampo Terho totesi, että uuden puolueen perustamisvaihe on nyt päättynyt. Sinisten tarina alkoi viime kesäkuussa, kun perussuomalaiset jakautuivat kahtia myrskyisän Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen.

Puolueen uusi logo on sininen, jossa on aavistus harmaata ja valkoista. Siinä voi nähdä liekin tai pisaran.

Logossa on kaksi samanlaista puolikasta. Se kertoo Terhon mukaan siitä, että puolue korostaa yksilöllisyyttä, mutta myös yhteisöllisyyttä.

– Olemme uudistusmielinen konservatiivipuolue, Terho linjasi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että puolue haluaa uudistaa homehtuneet rakenteet. Uudistusmielisen konservatiivipuolueen linja on uskoa yksilöön ja perheeseen, pienempään valtioon ja vähäisempään sääntelyyn.

Avoimuutta peliin

Puolueen varapuheenjohtaja Tiina Elovaara (sin.) tähdensi, että siniset haluavat olla edelläkävijä, kun poliittinen kenttä on murroksessa.

– Toivomme, että voimme haastaa myös vanhoja poliittisia puolueita.

Siniset on maalaillut tukun uudistuksia, joita voidaan päästä kokeilemaan jo tänä vuonna.

– Ainakin osa eduskuntaryhmän kokouksista voitaisiin lähettää livenä. Uskon, että voisimme kokeilla tätä vielä tämän vuoden aikana.

Siniset toivovat, että puolueiden ja eduskuntaryhmien yhteistyö lisääntyisi.

Lisäksi puolue on perustanut keskustelualustan, johon aluksi toivotaan mukaan puolueen jäsenet, mutta myöhemmin myös muut poliittisista aiheista kiinnostuneet.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

PISARA ITÄMERESSÄ

Populismi on taidetta, logo onkuin pisara itämeressä. Aalto nousee kuplina harjalle ja laskeutuu takaisin meren harmaaseen massaan. Nyt jo näkee satoja vuosia vanhan populismin viimeisiä yrityksiä kellistää, vain suomen oloissa rohkee satavuotiaita puolueita ja siinä onnistumatta. Soinilla oli etsikkoaikansa ja se tyrittiin kehittymättömään puoluemässäilyyn. Nyt jää nähtäväksi onko Jalliksen porukoilla mahdollisuus nousta yhden prosentin liikkeeksi sinisten ja muiden populistipuolueiden rinnalle. Näillä liikkeillä on logon verran huomioarvoa, ei paljon muuta. Erityisesti huvittaa Keskustan tarve vetää populismi-ideologiaa perässänsä sanelupolitiikan takuumiehinä. Kalliiksi tulee. Paljonko muuten logo maksoi, vai saatiinko se lainaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku tässä sinisessä puolueessa ärsyttää suunnattomasti. - Eivät kunniottaneet demokratiaa, kun lähtivät perussuomalaisista puheenjohtajavaalin jälkeen. Suomessa ei tykätä petturuudesta, näin se vaan on. In finland we have this thing called reilu meininki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti siniset onnistuu ja päästään myös pahansuopaisesta huutelusta. isänmaan asia ja kansalaisten hyvinvointi on johon voimia kaivataan.
Nyt on selkeä logo liikkeellä joka ponnistaa aidolta terveeltä yksilön vastuuta ja oikeuksia kunnioittavalta suomalaiselta pohjalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä logo on erinomainen sillä muistuttaa parasta kauppaa, mutta se, että logo on takinkääntäjien käytössä ei ole erinomaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merkki sinänsä ihan jees ,mutta puolueen "ristiäiset ja hautajaiset " samaan syssyyn hieman naurattaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä logo !. Tämän maan kansalaiset tarvii sekä Soten että Sotun. Kasata pitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komeita sanoja yksilöllisyyttä perheeseen valtioon ja läässynlässy oman edun tavoittelijoita heti hypäättiin rahan perään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin on komeesti kopioitu S- ryhmän logo, mutta eihän loikkari pettureilta voi muuta odottakaan. Ei mennyt tämä logo asiakaan niin kuin Strömsössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvä plagiointi jostain mitä en nyt saa mieleen, ehkä Yle alkaa selvittämään asiaa ja pyytää lausunnon Tampereelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun vastapuoli myöntää että Suomi tarvitsee tätä alkanutta muutosta, niin tulee tällainen S-logon kuvaama yhdistyminen ja hyvien asioiden paikalleen loksahtaminen kansalaisen yksilön parhaaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komea on. Ja kun aatekin reilua suomalaista aatetta eikä kremlistä lainattua, niin täältä tulee kaksi ääntä Sinisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta pukeutumis maininnasta muistuu mieleeni Rovaniemen persujen edustajien Matin, Annikan ja Mikan tilaisuuteen kuuluva pukeutuminen, kun he kävivät 6.12.2013 laskemassa seppeleen Rovaniemen sankarihaudalle. Ennen seppeleen laskua piti tietenkin ottaa kuva, jotta voidaan näyttää, kuinka suurta kunnoitusta tunnetaan sankarivainajia kohtaan. Arvokkaasti osalla takki auki, farkut jalassa ja pipo syvälle päähän vedettynä. Mutta se tärkein, kaulassa oli SMP:n kaulaliinat roikkumassa niin, että kaikille tuli selväksi, mitä porukkaa edustavat. Kuva löytyy persujen fb sivuilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivoin niin kovasti, että lähtisivät läppäsemään hallituksesta, mutta ei. Uutispamaus oli pelkkä tuhnupieru😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kuin kompassin neula...ei vaan osoita pohjoiseen, vaan osoittaa aina hillotolpan suuntaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Sehän oli kaikkien kuunneltavissa ja on vieläkin. Rinne ei pärjännyt ja heitti asiaan kuulumattoman kommentin peruskoulu... Lue lisää...
Huono häviäjä tämä R...

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image