Kotimaa

Si­joi­tusa­sun­to Airbnb:ssä voi tuottaa hyvin, mutta raha ei tule ilmaiseksi

Maria Vihtkari kävi tyttärensä Ellin kanssa laittamassa kuntoon yksiön ensimmäisiä Airbnb-majoittujia varten. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kotimaa 13.8.2017 8:00
Hanna Kuonanoja

Kuvataan asunto tunnelmallisessa valaistuksessa, pannaan se tarjolle Airbnb-sivustolle ja sitten vain odotellaan mojovia vuokratuottoja. Ajatus on houkutteleva, mutta ei aivan totuudenmukainen.

Maailmalla paljon puhuttu asuntojen Airbnb-vuokraus sijoitusmielessä on tullut myös Suomeen, joskaan toistaiseksi ei kovin laajassa mittakaavassa.

Vuokranantajia houkuttelee lyhytaikaisessa vuokrauksessa parempien tuottojen mahdollisuus. Airbnb:n kautta asuntoa vuokraava saa kuitenkin varautua siihen, että myös tekemistä riittää toiseen malliin kuin niin sanotussa normaalissa vuokraustoiminnassa.

Kahta sijoitusasuntoa Airbnb:n kautta vuokraava oululainen Maria Vihtkari on saanut parhaimmillaan kaksinkertaisen tuoton pitkäaikaiseen vuokraukseen verrattuna. Kääntöpuolena hän kertoo stressaavansa sitä, riittääkö asuntoihin majoittujia.

Vihtkari vuokrasi Airbnb:n kautta ensin alun perin perheen kakkosasunnoksi hankkimaansa kaksiota. Kun majoittujia löytyi siinä määrin, ettei asunto ollut käytännössä ollenkaan tyhjillään, Vihtkari päätti tänä kesänä ostaa Airbnb-käyttöön myös yksiön.

Paras tuotto, eniten töitä

Kesälomansa Vihtkari käytti pitkälti uuden asunnon varustamiseen ja vuokraustoiminnan pyörittämiseen toisessa asunnossa. Kesällä vuokrasuhteet ovat usein lyhyitä. Niistä tulee paras tuotto, mutta samalla ne teettävät eniten töitä, sillä majoittujien vaihtuessa edessä on aina siivous ja pyykkäys.

Siisteyteen ja varusteluun ei voi Vihtkarin mukaan suhtautua ylimalkaisesti, sillä majoittujat ja majoittajat arvioivat Airbnb-sivustolla toisensa.

- Kämpästä pitää löytyä se, mitä on luvattu. Jos on luvattu kahvitarvikkeet mutta ei olekaan teetä, siitä rokotetaan heti.

Airbnb-vuokranantajan on syytä varautua myös siihen, että majoittujille saattaa toisinaan tulla eteen pikaista toimintaa vaativia pulmatilanteita. Pitää olla hyvin tavoitettavissa ja valmiina rientämään avuksi.

- Airbnb-vuokraus sopii organisointikykyisille ihmisille, jotka nauttivat siitä, että saavat toisille hyvän mielen.

MAINOS

Kommentoi

Arvatkaapa onko heillä hyvä mieli, jotka asuvat talossa ihan oikeasti omassa kodissaan. Yötä päivää ramppaa outoa porukkaa rappukäytävässä. Talon hiljaisuus- ym sääntöjen noudattaminenkaan ei ole niin nöpön nuukaa, kun ollaan vain yö tai kaksi ja taas etsitään uusi majapaikka. Talon varsinaiset asukkaat kärsivät, kun nämä rahanahneet ihmiset käärivät eurot taskuihinsa ja itse asuvat jossain rauhaisalla omakotialueella . Toivottavasti tähän saadaan pian joku laki, että moinen touhu loppuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu tottakai lailla pitää kieltää kaikenmaailman toiminta josta joku hyötyy vaikka maksaisi veronsakin. Hieno asenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kommentoinut kenenkään veronmaksuhalusta mitään. Se on näiden sijoittajien asia ja toivottavasti maksavat veronsa. Halusin tuoda tietoon, että kerrostalosta asunnon ostaneet eivät varmaan kotia ostaessaan tienneet, että samaan taloon tulee "hotelli" yhden yön yöpyjille. Ja siitä saattaa (huom. saattaa )
seurata monenlaista harmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijoitusasunto ja sen vuokraus orjuuttaa, liikaa lisätöitä ja vastuuta, mikä onkin velkatalouskuplan tarkoituskin, mutta sitähän ei tuulipuku orja ymmärrä, vapaus meni, mutta saahan sanoa että "omistan" kaksi yksiötä...

Osakkeet ovat helpompi sijoituskohde kun sen itse tekee mahdollisimman pitkälle ilman pankin osaamattomia ja vastuuttomia neuvojia, antaa samalla vapauden, voit istua vaikka Malesian hiekkarannoilla ja katsella kannettavalta sijoituskohteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olen vetreä, nuorehko nainen. Ajattelen kokonaisvaltaisesti, en puoluepoliittisesti. Liikehdintä ei vaadi nytkään senaat... Lue lisää...
Ämpäreitä jonottavat...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image