Kotimaa

SDP:n Heinäluoma: Suomessa menossa vallankumous – konkari panttaa pre­si­dent­tieh­dok­kuut­taan

Sdp:n kansanedustaja Eero Heinäluoma ei kerro onko hänellä kiinnostusta puolueen presidenttiehdokkaaksi. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 20.3.2017 5:00
Anita Simola

SDP:n pitkän linjan vaikuttaja, kansanedustaja Eero Heinäluoma kuvailee, että Suomessa on käynnissä yhden sortin vallankumous, jota läheskään kaikki eivät ole huomanneet.

– Työnantajien EK lopetti keskitettyjen palkkaratkaisujen ja keskusjärjestösopimusten tekemisen. Se tarkoittaa suurempaa valtaa markkinoille ja vahvemman vallankäyttöä.

Hänen mukaansa markkinaorientoituminen näkyy eri puolilla vahvana.

– Siitä ovat esimerkkeinä sote-uudistus ja liikennekaari. Nyt olen huolissani, että työllisyyden hoito joutuu markkinoiden armoille. TE-toimistot lopetetaan ja työllisyyden hoito siirtyy maakuntien vastuulle. Ne siirtävät homman yksityisille yrityksille.

Heinäluomalla olisi kannatusta puolueen presidenttiehdokkaaksi, mutta hän kieltäytyy edelleen. Tosin hän ei käytä ehdottomasti en -sanontaa.

Lännen Median kyselyssä joka kolmas puolueen vaikuttajista toivoo hänen asettuvan ehdolle vaaliin. Heinäluoma on tuesta kiitollinen, mutta kasvavat paineet ovat myös kiusaannuttavia.

– Olen vähän kiusaantunut keskustelusta. Keskustelu ehdokkaasta on aikataulullisesti ja henkilöistä puoluejohdon käsissä. Rinne on sanonut, että hän ottaa asian työlistalle kuntavaalien jälkeen.

SDP:n Jutta Urpilainen oli vahva ennakkosuosikki presidenttiehdokkaaksi, mutta hän kieltäytyi ehdokkuudesta perhesyiden vuoksi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (75)

Kattokaahan vain niin Heinäluoma syö jälleen sanansa ja ryhtyy pressaehdokkaaksi vaikka siitä jo ehti kieltäytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä ! Siitä tuleekin. 100 vijasuotta edellisestä paikallisesta sopimisesta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Markkinatalous huolehtii työpaikat ja työnantajat valitsee tekijät. Jos olet ay-aktivisti, olet työtön. Ja elät viimevuosituhatta kuten Ay- liikekin elää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhua voi - mutta tehkää se vallankumous - että kaikille on töitä. Miksi siitä ei synny mitään. Euroista kyllä hierretään joka ei lisää mitään. Uusia työpaikkoja, se ratkaisee kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heinäluoma puhuu vallankumouksesta ja se on täysin sosialistien linjan mukaista. Heillä on ollut vallankumous tekeillä 99 vuotta mutta Suomen kansa ei ole ymmärtänyt mikä onni ja autuus siitä urkenisi. Sosialistien vallankumous merkitsisi harvainvallan lisääntymistä, hyvästit demokratialle, kansalaisten elintason romahdusta, teloituksia, vankileirejä, nykyiset leipäjonot olisivat vain kalpea aavistus tulevasta. Niistä on sosialistien vallankumous tehty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hahahahaha röhönaurua. Meillä on ollut itsenäisyytemme aikana monta demarivetoista hallitusta, ja niiden aikana Suomessa on sekä talous kehittynyt että kaikkien ihmisten vapaus ja perusoikeudet kasvaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vaali siihen kaadu, ettei joillakin puolueilla ehkä ole omaa ehdokasta. Kansa valitsee tietysti niistä, jotka ovat ehdolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai 30 luvulta asti kenkä puristaa demareita.voi voi.20 vuotta huusitta valtio tekkee...valtio tekkee kaiken.viimeset 20 vuotta ootta huutaneet kunta tekkee..kunta tekkee kaiken ..mitä nyt huudatte..tuuleen saatte huutaa...sdp tuli vain tiensä päähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä toveri. Emme elä enää sosialismin aikaa. Suruaika vain viivästyttää Suomen uudistumista. Elämä jatkuu markkinataloudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on ihmisluonnolle täysin vieras ja kieroutunut tapa jäsentää maailmaa. Lisäksi se toimii huonosti. Suomessa ei ole ikinä ollut sosialismia eikä kunnolla missään muuallakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotain pelin politiikkaa tuossa Heinäluoman panttauksessa on! Nämä vallankumouspuheet osoittavat sen, ettei ehkä kannattaisi lähteä kisaan mukaan. Onkohan jokin ruuvi nyt liian tiukalla ja johtuuko se siitä, että Rinteen syrjäyttäminen epäonnistui, kun pojat tyrivät jo ennen kisan alkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taivas varjelkoon meitä 60-luvulle juuttuneelta demarimafialta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heinäluoma herättää luottamusta ja vakautta. Viisas mies, jolla on ajatuksia, mutta kyky kuunnella muita ensin. Tämä hallituksen piiristä ei Saulia lukuunottamatta löydy varteenotettavaa presidenttiehdokasta. Tämän hallituksen nimenomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekin jäi melkein huomaamatta kun SDP:n Koivisto, Ahtisaari, Lipponen, Halonen, Liikanen, Tuomioja ym. kumppanit myivät Suomen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipponen oli pääarkkitehti Suomen myynnissä. Heinäluoma oli pääarkkitehti oman puolueen naisten vallasta syöksemisessä. Tuomiojaa ei hyväksy omat eikä vieraat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (75)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

204 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image