Kotimaa

SDP:n Gustafsson ihmettelee Sipilän ota tai jätä -diilejä – "Sopii tosi-tv-ohjelmiin, ei isoihin päätöksiin"

Jukka Gustafsson (sd.) hämmästelee pääministerin johtamistyyliä. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 8.11.2015 14:40
Kaleva

SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafsson moittii pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johtamistapaa.

Hänen mukaansa Sipilän tapa "laittaa kovat piippuun" on yllättävää.

– Painostetaan ja puidaan asioita julkisuudessa, asetetaan aikarajoja ja ota tai jätä -diilejä sekä monenkirjavia aikarajoja. Tämä tyyli saattaa sopia tosi-tv -ohjelmiin, mutta kun puhutaan soten kaltaisista todella suurista ja jokaiseen suomalaiseen vaikuttavista päätöksistä, ei tällainen tv-viihde naurata, Gustafsson sanoo tiedotteessa.

Gustafssonin mukaan neuvottelutyylillään Sipilältä menee uskottavuus ja luottamus.

Lindtman: Sote on tuotava eduskuntaan ensi tilassa

Gustafssonin puoluetoveri, Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan vaatii, että hallituksen sote-päätös on tuotava ensi tilassa eduskunnan arvioitavaksi.

Lindtmanin mukaan sote-päätös on käsiteltävä eduskunnassa vähintäänkin pääministerin ilmoituksen muodossa. Lindtman esittää, että tämä tapahtuisi jo nyt alkavalla viikolla.

– Kansanedustajille ja koko kansalle on avoimesti kerrottava, mitä hallituksen johtotrio on sopinut ja miten sopimus vaikuttaa käytännön terveyspalveluiden saatavuuteen eri alueilla.

Lindtman esittää myös, että sote-päätös annettaisiin riippumattomien asiantuntijoiden arvioitavaksi.

– Ulkopuolisen on tähän asti kerrotun perusteella mahdotonta arvioida, miten nyt luotu uusi hallintotaso säästäisi kestävyysvajeesta luvatut kolme miljardia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Pääministerinä Sipilän on opittava huomioimaan, että valtio ei ole yritys josta voi karsia tuottamattomat osat (vanhukset, köyhät , sairaat, työttömät ja muut erilaista apua tarvitsevat kansalaiset) pois ja jättää asutuskeskusten ulkopuolella ja reuna-alueilla asuvat ihmiset palvelujen ulottumattomiin alueilla, joissa esimerkiksi julkinen liikenne toimii hyvin rajallisesti. Tämä hallitus kurittaa kaikin keinoin pienituloisia, lapsien ja nuorien tasapuolisia mahdollisuuksia koulutukseen ja työllistymiseen. Työttömyysturvan ja erilaisten tukien leikkaaminen ei luo työtä ja opiskelumahdollisuuksia. Olisiko viisaampaa tukea esimerkiksi pienyritysten 1.-2. vakituisen työntekijän palkkaamista? Niin, että luotaisiin oikeita työpaikkoja. Ei tempputyötä, jossa vain käytetään tukiajan työntekijää , ei vakinaisteta, ollaan muutama kuukausi ilman ja palkataan tuella taas uusi. Tekemätöntä työtä maailmassa kyllä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Gustafsson varmasti ihmettelee ota tai jätä -diilejä, kun oma puolue ei ole saanut aikaiseksi mitään muuta kuin riitelyä ja ei käy -asennetta koko edellisen hallituskauden. SDP on kuin ammattiliitot: kaikesta harataan vastaan. Niin päätösten tekemisestä kuin tekemästä jättämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ihan ymmärrettävää, että Gustafssonta kirvelee pääministeri Sipilän malli johtaa joukkoja edestä "kovilla piipuissa", kun demarien paukut olivat jääneet suutareiksi vähintään kahdelta vaalikaudelta, jolloin he olivat tulenjohtajina. Ampuivat pääasiassa omieen kuten kaikkensa peliin panneen Jutta Urpilaisen syrjayttäminen ay-politrukki Rinteellä. Elikä SDP:tä johtaa ay-liike!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Gustafssonin on turha puhua uskottavuudesta kun muista hänen oman ministeriaikansa.Ja tuon toisen toverin vaatimus pääministerin ilmoituksesta heti eduskuntaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä, että Suomessa on vielä isäntä, pääministeri Sipilä, eikä noita iänikuisia jaarittelijoita, demareita. No osaahan ne lakkoilla, kun eivät muuta osaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan sama mitä SDP ihmettelee, kun on ollut aikaa hoitaa maamme asiat kuntoon kymmeniä vuosia. Vai miten on Paavo suuri? Miksi SDP ja kumppanit eivät saaneet sotea kuntoon neljässä vuodessa? Ei kannata räksyttää sieltä aidan takaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottamatta sen kummemmin kantaa puoluepolitiikkaan, tuntuisi, että on yksi hailee, miten päätökset tehdään, kun ne vaan tehdään.
Voitaisiin jopa sanoa, että kunnon pokeripeli julkisuudessa on paljon parempi tapa kuin ei niin kauan sitten - tapa, jossa neuvottelut käytiin kabineteissa äänesyäjiltä piilossa. Kassakaappiluonnoksineen ja sulle, mulle - lisäyksineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sitä nyt sdp:stä naputetaan sitä ja tätä, kun vihdoin viimein pääministeri Sipilän vetämänä hallitus sai tämän jo vuosikausia muhineen sotepäätöksen tehtyä! Totta kait se jurppii sdp:tä, kun ei itse edellisen hallituksen aikana saanut mitään tässä asiassa aikaiseksi, joten nyt on sitten aika oppositiosta räksyttää niin paljon kuin vain kehtaa, että saadaan kannatusluvut nousuun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika kun demarit jaksaa olla katkeria... :) Miksiköhän ne eivät halunneet hoitaamitään asioita kun olivat edellisessä hallituksessa??? Niin on porukka kovaa nillittämään,että eivät taida muuta osatakkaan Rinteen johdolla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on sitä suomalaista yritysjohtajien toimintaa ensin kehoitetaan sitten uhkaillaan ja lopulta pakotetaan. mutta ei ajatalla muutakuin omaa napaa.?????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep, viime vaalikaudella Sdp oli päättämässä kaikenlaista, joissa pääsisältö oli että päätettiin että kohta päätetään jotain. Jäi päättämättä ja toteuttamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä meitä opettaa Herra, joka ei itse ole koskaan saanut mitään aikaan. Tyhjät tynnyrit kolisevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On vain niin, että jos sdp: n kanssa neuvottelee, niin valmista ei tule ensi vaalikaudellakaan. Onhan se mähty. He kun tykkää fundeerata ja juoda kahvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Gustafson oli 8 vuotta hallituksessa jahkaamassa ja Sotekin jäi puolitiehen. Totuus vain on että vasemmistolaiset eivät päätöksiä osaa eivätkä uskalla tehdä, mutta toisten tekemiä päätöksiä kyllä arvostellaan. Säälittävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP on kyllä täysin mätäomena! Eivät osaa tehdä muuta, kuin valittaa ja hallituksessa syödä sanansa. Ollaan aina tosi pätevänä oppositiossa ja sitten kun ollaan hallituksessa syödään kaikki lupaukset. No täänks!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa "vastuunkantoa" demareilta jälleen, kuten -90 luvun lamassa. velkaa lisää ja julkista sektoria vieläkin suuremmaksi. Siinä demarien hienot talousopit !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän tyyli sopii parhaiten pokeripöytään. Ei yhteisiä asioita tuolla tavalla hoideta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joopa joo, mutta pääministeri Sipilän johdolla tämä soteasia kuitenkin saatiin lopulta sovittua, vaikka sitä on monet muut vatuloineet jo vuosikausia!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän se sdp politiikka on.Selityksiä,selvityksiä ja arvostelua.Sdp oli aikaa 4 vuotta tehdä päätös asiassa.Mitään ei tehty.Sipilä sai päätöksen tehtyä.EIKÖ TÄTÄKÄÄN OIS SAANU TEHDÄ.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarit on niitä jätä -poliitikkoja. Mitään ei saada aikaiseksi paitsi byrokratiaa ja kuluja. Lopettakaa koko puolue, kiitos...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

123 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image