Kotimaa

Sanat sinkoilivat kan­sa­lais­puo­lu­een oi­keu­den­käyn­nin yhteydessä: "Kolme nobodya päässyt Väyrysen varjossa julkisuuteen"

Se härskiys, millä Väyrynen on toiminut, on vailla vertaansa, sanoi kansalaispuolueen nimenkirjoittaja Sami Kilpeläinen. Vieressä Piia Kattelus.
Kotimaa 15.6.2018 14:59
Aki Taponen

Helsinki

Kansanedustaja Paavo Väyrysen ja hänen perustamansa kansalaispuolueen välienselvittely alkoi perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa raivokkaissa tunnelmissa.

– Kolme nobodya (tuntematonta) on päässyt Väyrysen varjossa julkisuuteen. He yrittävät pitkittää tätä omituista tilannetta mahdollisimman pitkään, sanoi Väyrysen asiamies Kari Uoti ennen Helsingin käräjäoikeuden valmisluistunnon alkua.

Väyrynen ei itse ollut oikeudessa paikalla päinvastoin kuin Uotin nobodeiksi kuvailemat kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen, varapuheenjohtaja Piia Kattelus ja hallituksen jäsen Tuula Komsi.

Paitsi että omasta mielestään Väyrynen on kansalaispuolueen puheenjohtaja eikä edellä mainitulla kolmikolla pitäisi hänen käsityksensä mukaan olla puhevaltaa puolueen puolesta.

"Väyrynen masinoi huutokokouksen"

Samana päivänä kun kansalaispuolueen hallitus erotti Väyrysen jäsenyydestä maaliskuun alussa, Oulussa pidettiin kaksi kokousta, joita molempia on kutsuttu puolueen yleiskokouksiksi.

– Aamupäivällä järjestetty oli Väyrysen masinoima huutokokous, jonka pöytäkirjakin oli laadittu etukäteen, Kilpeläisen johtaman kolmikon asiamies Antti Sorjonen kuvaili oikeudessa.

Tuossa kokouksessa kansalaispuolueen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho ja Väyrynen valittiin hallituksen jäseneksi.

Väyrysen mukaan Hauta-aho luopui puheenjohtajuudesta kesäkuun alussa, minkä jälkeen Väyrynen valitutti itsensä puheenjohtajaksi.

Väyrynen on myös hakenut patentti- ja rekisterihallitukselta itsensä merkitsemistä puolueen nimenkirjoittajaksi. Se tapahtuisi Väyrysen mukaan ensi tiistaina, ellei Kilpeläinen hae sitä ennen toimeenpanokieltoa.

– Sen jälkeen ei kukaan voi olettaa, että Väyrynen kävisi itseään vastaan oikeutta, Kari Uoti sanoi.

Kilpeläisen mukaan toimeenpanokieltoa ei tarvitse hakea, koska aluehallintovirasto on todennut Väyrysen Oulussa järjestämän kapinakokouksen pätemättömäksi, mitättömäksi ja jopa olemattomaksi.

– Meidän kokoukset on pidetty sääntöjen ja yhdistyslain mukaisesti. Se härskiys, millä Väyrynen on toiminut, on vailla vertaansa.

Avilta lupa: yleiskokous koolle

Epäselvän tilanteen selvittämiseksi Väyrynen on hakenut ja saanut aluehallintovirastolta luvan kutsua koolle kansalaispuolueen yleisen kokouksen, jossa valittaisiin puolueen hallitus. Se ratkaisisi Väyrysen mukaan kansalaispuolueen toiminnan halvaannuttamat riidat.

Kilpeläisen mukaan on selvää, että tästä aluehallintoviraston ratkaisusta valitetaan.

Perjantaina oikeudessa alkaneen riita-asian pääkäsittely järjestetään kesälomien jälkeen.

Väyrynen vaatii oikeutta julistamaan mitättömiksi tai pätemättömäksi hallituksen kokouksen, jossa hänet erotettiin kansalaispuolueesta. Sama vaatimus kohdistuu myös muutamiin muihin kokouksiin.

Vaatimuksia

Paavo Väyrynen vaatii oikeutta julistamaan pätemättömiksi tai mitättömiksi kansalaispuolueen hallituksen kokouksia ja yhden yleisen kokouksen.

Niissä hallitus päätti helmikuussa erottaa 11 jäsentä maksamattomien jäsenmaksujen takia ja ottaa jäseneksi kahdeksan uutta.

Lisäksi olisi kumottava maaliskuinen hallituksen kokous, joka erotti Väyrysen ja Seppo Hauta-ahon jäsenyydestä, ja saman päivän iltana järjestetty puolueen yleiskokous.

Kilpeläisen johtama kolmikko puolestaan vaatii käräjäoikeutta kumoamaan päätökset, joilla käräjäoikeus keskeytti Väyrysen moittimien kokousten päätösten täytäntöönpanon.

Käräjäoikeus antanee tästä kolmikon vaatimuksesta kansliapäätöksen ennen jutun pääkäsittelyä, joka tapahtuu vasta kesälomien jälkeen.

MAINOS

Kommentoi

Eiks se ole kuitenni hyvä homma että joku vääntää. Ni tuleepaha vastannai asettelua ja keskustelua. Väyrynen on kyllä päivänsä nähnyt enivei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen on Kekkosen oppipoika. Ei ne Urkinkaan viimeiset vuodet enää uran parhaita olleet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpeläinen ,Kattelus ja Komsi ne vasta "härskejä" ovat , ovat olevinaan Paavo Väyrysiä , jonka NIMEEN kansalaispuolue perustettiin ,äänet annettiin Paavolle , ei PERSKÄRPÄSILLE...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on aina ollut sellainen käsitys, että yhdistykseen puheenjohtajaksi valittu henkilö on se, jolla on yhdistyksessä nimenkirjoitusoikeus. Ja se henkilö ei ole viime tietojen mukaan Väyrynen. Se, kuka /ketkä puolueen perustivat ei merkitse mitään, jos johto on laillisessa kokouksessa vaihtunut. Väyrynen itse luopui puheenjohtajuudesta presidentinvaaleja varten. Lisäksi tietojen mukaan hän on eronnut ja hänet on erotettu puolueesta. Syitä on kerrottu julkisuudessa. Täällä mesoaminen ja haukkuminen ei muuta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kattokaa viralisesta yhdistysrekistetistä kuka thdistystä johtaa ja on nimenkirjoitusoikeys.
Ei sitte tarvi selitellä asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sääliksi käy tuon väyrysen sekoilut. Kyllä ei paavo ole lainkaan kartalla saatikka selvillä realismista.
Nyt loppui viimeistään paavon sekoilut ja nolosti loppuikin kenkää kahdesta puolueesta, nolo häviö oikeudessa ja vielä joutuu korvaamaan väärin perustein saamansa matkakulut EUlta. Todella noloa jälleen kerran paavolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Härski on upea sana, jolla kuvata totaalista egoistia ja narsistia. Diktaattoreilla jo syntymästä saatu lahja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vallan himo on valtava. Se on vain surullista että tämmönen vääntäminen ja tappelu jota Väyrynen harrastaa joka puolella murentaa koko yteiskunnan uskottavuutta. Tämmöiset sekoilut on kaukana isänmaallisuudesta ja yhteisen edun ajamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

103
Omaiset ilmoittivat palvelukoti Fregatin kuumuudesta aluehallintoviranomaiselle – työntekijöiden mukaan ilmastointi temppuili jo keväällä
68
Sähköauto on jo nyt varteenotettava vaihtoehto – ykkösautoksikin Lukijalta
66
Tulevatko junat kulkemaan Suomessa 300 km/h? – "Maksiminopeus on tällä hetkellä 220 kilometriä tunnissa"
38
Poliisi pysäytti ajo-oikeudetta ajaneen huumekuskin Hailuodossa
15
Suuryhtiöt mullistivat majoitusmarkkinat – "Toimet markkinajohtajaa vastaan mahdollisia"
12
Sudet veivät farmarilta 22 lammasta Vihannin Alpuassa – sähköaita ei pidätellyt susia
9
Oulussa uinninvalvojille riittää hommia, mutta häiriökäyttäytymiseen ei juuri tarvitse puuttua – "Oululaiset osaavat pääsääntöisesti käyttäytyä hyvin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa iltapäivällä rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olet jälleen väärässä. Köyhyyden ei pidä näkyä sen vuoksi että köyhä olisi muille varoittava esimerkki. Sen pitäisi näky... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image