Kotimaa

Mainos

Samaa sukupuolta olevia pareja vihkinyt Sadinmaa sai tuo­mio­ka­pi­tu­lil­ta vakavan moitteen

Pastori Kai Sadinmaa asettui jalkapuuhun odottamaan Helsingin tuomiokapitulin päätöstä. Jalkapuu on vanha häpeärangaistuksen väline.
Kotimaa 13.9.2017 16:11
Hannamari Ahonen

Helsingin hiippakunnan tuomiokapiltuli päätti antaa pastori Kai Sadinmaalle vakavan moitteen, koska Sadinmaa vihki maaliskuussa ja heinäkuussa samaa sukupuolta olevat parit. Tuomiokapituli katsoi, että Sadinmaa on toiminut vastoin pappisviran velvollisuuksia ja pappislupausta. Tuomiokapituli on kehottanut Sadinmaata pysymään pappislupauksessaan.

Helsingin piispa Irja Askolan mukaan Sadinmaan saama moite kuvaa kirkon jakautumista tasa-arvoisen avioliiton seuraamuksista.

Päätöksestä äänestettiin. Seitsemästä tuomiokapitulin jäsenestä kaksi jätti eriävän mielipiteen. Heidän mielestään Sadinmaa on toiminut oikeudellisesti epäselvässä ja kiistanalaisessa tilanteessa ja tehnyt asiassa ratkaisun, jossa hän on soveltanut voimassa olevan lainsäädännön määräyksiä painottaen kirkon jäsenten yhdenvertaista kohtelua.

- Omassa hiippakunnassamme enemmistö papeista toivoo mahdollisuutta vihkiä tai siunata samaa sukupuolta olevien avioliitto. Olen myös itse tehnyt työtä tämän muutoksen puolesta. Kirkkolaki ei kuitenkaan tällä hetkellä taivu tähän. Yhdessä sovittujen pelisääntöjen ohittaminen johti tähän päätökseen, Helsingin piispa Irja Askola sanoi.

Sadinmaa selvisi vakavalla moitteella. Tuomiokapituli olisi voinut myös antaa varoituksen tai jopa kieltää Sadinmaata enää toimimasta pappina.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kirkko on nyt niin maallistuneessa tilassa, ettei enää mikään ole pyhää. Papitkin saa tehdä ihan mitä lystää saaden vain "vakavan moitteen", mitä ei ainakaan tavallinen maallikko oikein kummoisena ojennustoimena pidä, jos lie sellaiseksi tarkoitettukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein! Eiköhän tämäkin turha kiista ratkea viimeistään sukupolvenvaihdoksessa siten, että samaa sukupuolta olevien vihkimisestä ei enää nosteta sen kummempaa meteliä.

PS: Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten lakia toteuttava virkamies voi saada moitteen? Joku tässä on väärässä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Outoa! Tunteeko kirkkolainsäädäntö sellaista tuomiokapitulin antamaa sanktioita, kun moite? En ole huomannut. Eikös tässä olisi pitänyt puhua varoituksesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastoin raamattua toimiva pastori saa vain moitteen.
Kirkon alennustila on jo edennyt säälittävälle tasolle. Onneksi erosin vuosia sitten kirkosta Mäkisen ja Askolan lausuntojen vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos me kaikki olemme Jumalan luomia olentoja, niin miksi homoilla ja lesboilla ei saisi olla samoja oikeuksia kuin meillä heteroilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

samanlaisia jumalan luomia ollaan kaikki, samat oikeudet kaikille. oikein teki kun vihki. hetero oon, eikä se tee minusta ihmisenä sen parempaa. rakkaus kuuluu kaikille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Merja Kyllönen ylivoimainen !

Näistä presidettiehdokkaista harvoja joka keskittyi omaan sanomaansa eikä keskittynyt louskuttamaan muiden virheitä! Ehk... Lue lisää...
Nuusa

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.1.

Naapurit

19.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image