Kotimaa

Sairaus vie varhain eläkkeelle

Kotimaa 14.4.2013 8:11
Markku Rättilä

Mitä sairaampi maakunta, sitä varhemmin työntekijät jäävät eläkkeelle. Pohjois-Pohjanmaalla jäädään eläkkeelle selvästi nuorempana kuin maassa keskimäärin.

Siinä missä Ahvenanmaalla miesten keskimääräinen eläköitymisikä on 61,8 vuotta ja naisten 64,1 vuotta, Pohjois-Pohjanmaan miehet jäävät eläkkeelle vastaavasti 58,3- ja naiset 58,4-vuotiaina.

Myös Kainuussa, Lapissa ja Keski-Pohjanmaalla jäädään varhain eläkkeelle.
Asia ilmenee työeläkevakuuttaja Ilmarisen omia asiakkaitaan koskevasta selvityksestä.

Lue lisää 14.04.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Niinpä, sairaus vie eläkkeelle ,mutta vakuutus yhtiöt ovat eri mieltä,43 vuotta työelämässä,67 vuodesta alkaen raskaassa metallitöissä,useita leikkauksia tehty,mm jalat,olkapää,selkä ja viimeksi syöpä,2012,mutta pitäisi vaan jatkaa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentoijien mielestä kaikki on viime aikoina mennyt ihan täysin väärin, mutta tilastojen mukaan ihmiset Suomessa ovat terveempiä ja elävät pidempään kuin koskaan. Lol.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveydenhuollossa on paljon töissä eläkeläisiä. Eläkeläiset hoitajat eivät valita kolotuksiaan. Terveydenhuolto hyvin halukkaasti rekrytoi eläkeläisiä. ihmettelen miksi nuoret hoitajat eivät kelpaa tekemään töitä vaan mieluimmin palkataan harmaa hapsinen yli 63 vuotias eläkeläinen töihin. Eläkeläisiä palkattaessa toimii hyvä sisar järjestelmä. Terveyskeskuksissa alkaa kohta kesälomat ja silloin on paljon töissä eläkeläisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjois-Suomen varhainen eläköityminen johtuu suurelta osin siitä, että maatalousväestön osuus on suhteellisen suuri muuhun väestöön verrattuna ja he jäävät luopumiseläkkeelle jo 55 vuotiaina ja jatkavat tilan töissä nuorta polvea autellen! Tuohon maatalouseläkeikään ei näköjään uskalleta koskea ja nostaa sitä muiden tasole! Valtion verovaroista nuo eläkkeet toiset veronmksajat maksavat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ole hyvä ja kokeile edes viikko olla maatilantöissä, silloin jo pääset tietoon mitä se oikea työnteko on. Olen kasvanut maatilalla ja en tekis päivääkään niitä töitä. Kouluja käyneillä ei ole tietoa mitä se oikea työnteko on ja siitä miten kaun pysyy tervennä maatilalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisen hallituksen myötä me todella sairaat emme pääse leikkauksiin tai korjaaviin toimenpiteisiin koska yhteiskunnalla ei ole rahaa siihen,mutta me emme pääse myöskään lopulliselle eläkkeelle vaan meitä pomputellaan vuoden eläkkeillä eteenpäin ja odotetaan että luonto hoitaisi meidät pois. Monella on parantumattomia ja korjaamattomia vikoja rangassa, on nivelrikkoja ja moni sairauksia joidenka vuoksi sairaanhoitopiiri ei edes yritä korjata esim lonkan nivelrikkoa koska lääkärin sanojen mukaan,et tulisi työkuntoiseksi kuitenkaan! Vahvat morfiinit,vahvat unilääkkeet,lihasrelaksantit, tulehduskipulääkkeet, suolentoimintaa edistävät ym ym ym pitävät meitä tässä ajassa,ainakin toistaiseksi,ilman että yhteiskunta meitä hyväksyisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisikohan ero Ahvenanmaan ja pohjoisen välillä johtua siitä että pohjoisessa tehdään paljon enemmän ruumiillisesti raskaampia töitä ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työelämä on mennyt sen verran sterassaavaksi näillä raukoilla pohjolan rajoilla joten
ei ole ihme että työläinen sairastuu jossain vaiheessa johonkin tautiin,pimeys ja kylmyys varsinkin
ulkona työskenteleville kuten minulla joka joutuu tekemään töitä 30 asteen pakkasessa ilman minkäänlaisia
pakkasrajoja kohta 35 vuoden työrupeaman jälkeen alkaa olla ainakin minulla purkissa ja jään mielelläni
takavasemmalle jos annetaan siihen mahdollisuus !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olisin ikionnellinen, jos pääsisin töihin pitkästä aikaa ja joku valittaja pääsisi lepäilemään peruspäivärahalla. Olen myös ahkera.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on mukavaa kun PÄÄSI eläkkeelle n53-vuotiaana!

ps tehkää työssä käyvät paljon ja pitkää työpäivää,että eläke-eurot riittävät meille!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Empiirisen tutkimukseni mukaan kyseessä on Filosofiaan ja Kapeaanperimään liittyvä Pfenomiiniö, joka Eskaloituu syrjäseuduilla. Eli sukurutsahtava elämänoppi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

285 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

mölisevät lapset linja-autoissa

Eikös ne lasten äänet ole niitä elämisen ääniä aidoimmillaan? Pipo kiristyy ja naama muuttuu norsun takapuoleksi vasta ... Lue lisää...
mirko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image