Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Sääprofeetta: Luvassa aikainen kevät

Oulaistelainen Aarne Juhonsalo perustaa ennustuksensa menneen talven suursäätilaan eli säätapahtumiin Suomessa ja Euroopassa. Hän on seurannut niitä päivittäin kymmenien vuosien ajan. Oulaistelainen Aarne Juhonsalo perustaa ennustuksensa menneen talven suursäätilaan eli säätapahtumiin Suomessa ja Euroopassa. Hän on seurannut niitä päivittäin kymmenien vuosien ajan.
Liisa Lehto-Peippo
Kotimaa  10.3.2013 | Liisa Lehto-Peippo Muuta tekstin kokoa -+

Sääprofeetta Aarne Juhonsalo Oulaisista lupaa aikaista kevättä. Hänen mukaansa huhtikuu on lauha ja alkukesä on lämmin.

Juhonsalo perustaa ennustuksensa menneen talven suursäätilaan eli säätapahtumiin Suomessa ja Euroopassa. Hän on seurannut niitä päivittäin kymmenien vuosien ajan.

”Pohjois-Suomessa on ollut suhteellisesti lauhempaa kuin Etelä-Suomessa ja koko Keski-Euroopassa. Suomi on ollut ikään kuin väärinpäin. Pohjoisessa on ollut lauhaa ja etelässä kylmää.”

”Se johtaa aikaiseen kevääseen. Noin kaksi viikkoa olemme tukevasti talvessa, mutta sitten alamme tavoitella kevättä”, hän sanoo.

Talvi on ollut Juhonsalon mielestä tähän mennessä tavanomainen ja lauha, jollaiseksi hän sitä ennustikin. Lumen määrä on ollut keskimääräinen. Joulukuu oli kylmä, mutta tammi- ja helmikuu lauhat.

”Maaliskuusta emme vielä tiedä.”

Vapun säähän hän ei suostu ottamaan kantaa ”Se menisi veikkauksen puolelle. Jos sen tietäisin, olisin kysytty mies.”

Juhonsalo ei usko, että tulevasta kesästä tulisi kylmä. ”Viime kesäkään ei ollut kylmä, se oli vain sateinen.”

Lähivuosina
isoja lumpyryjä

Lähivuosiksi hän ennustaa isoja lumipyryjä, jotka yllättävät kaikki ja ne tulevat ikään kuin väärään vuodenaikaan. Pyryt siirtyvät myös pohjoisemmaksi.

Ilmaston lämpeneminen ja sen aiheuttamat ympäristön muutokset hetkauttavat ihmisiä Juhonsalon mukaan hämmästyttävän vähän.

”Jääkenttien sulaminen tai Kiinan saasteet eivät kiinnosta juuri ketään. Ihmiset eivät opi, eivätkä halua ottaa ongelmia onkeensa. Niitä piilotellaan ja vähätellään.”

Lue lisää 10.03.2013 Kalevasta.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

20/35 kommenttia

Rekke
11.3.2013 00:11

Sammakko-ukko Heikkinen tiesi aikoinaan hyvin, mutta ei nämä nykyajan poppaukot näytä tietävän.


Pekna
11.3.2013 08:41

Se oli sammakkoprofessori. Ja kerran onnistu ennustus kohillee.


Temmeksen mies
10.3.2013 23:23

Missä ovat Timo Hirvosen ennusteet taisi luopua ennustamisesta kun kaikki ennustukset meni pieleen.


Tuntematon
10.3.2013 22:32

Vasta nykypäivänä on alettu ymmärtämään, että ilmaston lämpötilanmuutokset ovat yhteydessä auringon aktiivisuuteen eli auringon pilkkujen määrään. Tutkimuksissa on mm. löydetty yhteys puulustojen radiohiilen määrän ja auringon aktiivisuuden väliltä. Toivon, että nämä tutkimukset (mm. Suomessa tehdyt) saisivat enemmän julkisuutta. Se on vaan mahdotonta nykyisessä ympäristössä, jossa ihmisille yritetään syöttää pajunköyttä siitä, että lämpeneminen johtuisi vain ihmisen toiminnasta ja hiilidioksidipäästöistä. Miksi 1100-1300 luvulla maapallo oli niin lämmin? Se johtui auringon normaalia aktiivisemmasta jaksosta, jolla ei ole mitään tekemistä hiilidioksidipäästöjen kanssa. Tuolloin Grönlanti sai nimensä "vihreä maa".


pohojola
11.3.2013 09:46

Grönlanti nimettiin "vihreäksi maaksi" jotta sinne muuttaisi lisää ihmisiä, kuka nyt keskelle jääkenttiä muuttaisi?!


noei
3.6.2013 08:51

Grönlanti kylläkin nimettiin alunperin Islandiksi eli jäämaaksi ja Islanti Grönlanniksi eli vihreäksi maaksi (oli silloin täynnä metsää) mutta nimet sekaantuivat ja vaihtuivat väärin päin.


juups
10.3.2013 22:22

Täällä saa onneksi jauhaa kaikenlaista potaskaa


Seurattu on
10.3.2013 21:30

Ihan hyviä ennusteita.Ei ainakaan voi mennä huonommin kuin Ilmatieteen laitoksen sivustoilla tammikuussa ollut keskipitkän aikavälin ennuste,joka ei kyllä alkuunkaan pitänyt paikkaansa.


Talviloma edessä päin
10.3.2013 20:36

Älä lupaa aikaista kevättä, mulla viellä talviloma pitämättä.


Alli
10.3.2013 19:03

Jos aurinko ei paista juhannuksena, niin se on pilvessä.


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
Lappalainen
10.3.2013 18:29

Kaiken maaliman huru-ukkoja niitä on olemasa!


Pp
10.3.2013 21:23

Juhonsalo on seurannut säitä ja ilmastoa kuuden vuosikymmenen ajan. Tietää asioista paljon ja osaa viisaana miehenä tehdä johtopäätöksiä. Ei kuulu huru-ukkoihin ollenkaan.


Tunnettu sotilas
10.3.2013 16:55

Aarne on ihan oikeassa. Säätila on koko pallukalla lämmennyt viimeisen 10 vuoden aikana dramaattisesti. Googlettakaa faktat.


trimidi
10.3.2013 16:41

Miksi pitäisi ihmisiä hetkauttaa, eihän me tavalliset ihmiset voida mitään, että jos ilmasto oliskin lämpenemässä noiden herrojen tehtailujen takia. On se kumma että sekin menee kaikkien ihmisten piikkiin, huomatkaa, että suurimmat päästöjen tekijät ovat kaikki sotaiset maat, joissa räjäytellään jatkuvasti ja sankat savut nousee ilmoihin, otsoonikerroksia tuhoten jne. Mutta tehtaat joilla muutamat rikastuu entisestään ovat ja kaivokset jotka jättävät kauheat myrkyt jälkeensä. Yksi suuri ympäristötuhoilija on tietenkin laivaliikenne, koska meriin rikkoutuu vaarallisia aineita kun joku vahinko sattuu ja niitähän on sattunut. Kalat ja linnut kuolevat parvissa ja niitä ihmetellään että mistä johtuu. Muuten maapallon ja avaruuden yhteisvaikutus on ollut kautta aikojen sitä, että ilmasto on vaihdellut jonkinlaisissa jaksoissa. Maapallon elämä on ollut vaihtelevaa jääkausista lämpimiin vaiheisiin, emme tiedä edes kuinka monesti tuo trakedia on tapahtunut ja miten, tapahtuuko se yhtäkkiä vai hiljalleen, osa pallosta jne. Maapallo kun on niin vanha ettemme edes käsitä sitäkään.


Viime yönäkin -31
10.3.2013 16:38

Eikös aikaisen kevään pitäisi olla jo täällä?


eu,nkolhoosin
10.3.2013 16:37

kesä on vähä luminen ja karsee ja karseemmaks muuttuu kataisen ja jutan


Auts
10.3.2013 16:36

Suomen kesä on kylmä, mutta onneksi lyhyt.


Tuntematon sotilas
10.3.2013 15:25

Aarnelle tiedoksi, ettei ilmasto ole lämmennyt 16 vuoteen. Tässä mielessä teoriat kuinka ilmastonlämpeneminen aiheuttaa sitä tai tätä voidaan heittää armotta romukoppaan. Kansanmieskin on mennyt halpaan kun valhetta on tarpeeksi kauan toistettu.


Suomen kielen rääkkäystäkö
10.3.2013 14:49

Oulaistelainen?
Kaustistelainen?
Kauniaistelainen?
Ikaalistelainen?
Kuulostaa savolaisen korvaan pahalta.


karvio
10.3.2013 19:55

Savolaiskalainen ; kannattais käydä edes alakoulu , vai eikö onnistunut !?!


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Kotimaa Down Up
Mainos
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös