Kotimaa

Sääprofeetta: Luvassa aikainen kevät

Oulaistelainen Aarne Juhonsalo perustaa ennustuksensa menneen talven suursäätilaan eli säätapahtumiin Suomessa ja Euroopassa. Hän on seurannut niitä päivittäin kymmenien vuosien ajan. KUVA: Liisa Lehto-Peippo
Kotimaa 10.3.2013 12:34
Liisa Lehto-Peippo

Sääprofeetta Aarne Juhonsalo Oulaisista lupaa aikaista kevättä. Hänen mukaansa huhtikuu on lauha ja alkukesä on lämmin.

Juhonsalo perustaa ennustuksensa menneen talven suursäätilaan eli säätapahtumiin Suomessa ja Euroopassa. Hän on seurannut niitä päivittäin kymmenien vuosien ajan.

”Pohjois-Suomessa on ollut suhteellisesti lauhempaa kuin Etelä-Suomessa ja koko Keski-Euroopassa. Suomi on ollut ikään kuin väärinpäin. Pohjoisessa on ollut lauhaa ja etelässä kylmää.”

”Se johtaa aikaiseen kevääseen. Noin kaksi viikkoa olemme tukevasti talvessa, mutta sitten alamme tavoitella kevättä”, hän sanoo.

Talvi on ollut Juhonsalon mielestä tähän mennessä tavanomainen ja lauha, jollaiseksi hän sitä ennustikin. Lumen määrä on ollut keskimääräinen. Joulukuu oli kylmä, mutta tammi- ja helmikuu lauhat.

”Maaliskuusta emme vielä tiedä.”

Vapun säähän hän ei suostu ottamaan kantaa ”Se menisi veikkauksen puolelle. Jos sen tietäisin, olisin kysytty mies.”

Juhonsalo ei usko, että tulevasta kesästä tulisi kylmä. ”Viime kesäkään ei ollut kylmä, se oli vain sateinen.”

Lähivuosina
isoja lumpyryjä

Lähivuosiksi hän ennustaa isoja lumipyryjä, jotka yllättävät kaikki ja ne tulevat ikään kuin väärään vuodenaikaan. Pyryt siirtyvät myös pohjoisemmaksi.

Ilmaston lämpeneminen ja sen aiheuttamat ympäristön muutokset hetkauttavat ihmisiä Juhonsalon mukaan hämmästyttävän vähän.

”Jääkenttien sulaminen tai Kiinan saasteet eivät kiinnosta juuri ketään. Ihmiset eivät opi, eivätkä halua ottaa ongelmia onkeensa. Niitä piilotellaan ja vähätellään.”

Lue lisää 10.03.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Sammakko-ukko Heikkinen tiesi aikoinaan hyvin, mutta ei nämä nykyajan poppaukot näytä tietävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä ovat Timo Hirvosen ennusteet taisi luopua ennustamisesta kun kaikki ennustukset meni pieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasta nykypäivänä on alettu ymmärtämään, että ilmaston lämpötilanmuutokset ovat yhteydessä auringon aktiivisuuteen eli auringon pilkkujen määrään. Tutkimuksissa on mm. löydetty yhteys puulustojen radiohiilen määrän ja auringon aktiivisuuden väliltä. Toivon, että nämä tutkimukset (mm. Suomessa tehdyt) saisivat enemmän julkisuutta. Se on vaan mahdotonta nykyisessä ympäristössä, jossa ihmisille yritetään syöttää pajunköyttä siitä, että lämpeneminen johtuisi vain ihmisen toiminnasta ja hiilidioksidipäästöistä. Miksi 1100-1300 luvulla maapallo oli niin lämmin? Se johtui auringon normaalia aktiivisemmasta jaksosta, jolla ei ole mitään tekemistä hiilidioksidipäästöjen kanssa. Tuolloin Grönlanti sai nimensä "vihreä maa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Grönlanti nimettiin "vihreäksi maaksi" jotta sinne muuttaisi lisää ihmisiä, kuka nyt keskelle jääkenttiä muuttaisi?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Grönlanti kylläkin nimettiin alunperin Islandiksi eli jäämaaksi ja Islanti Grönlanniksi eli vihreäksi maaksi (oli silloin täynnä metsää) mutta nimet sekaantuivat ja vaihtuivat väärin päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyviä ennusteita.Ei ainakaan voi mennä huonommin kuin Ilmatieteen laitoksen sivustoilla tammikuussa ollut keskipitkän aikavälin ennuste,joka ei kyllä alkuunkaan pitänyt paikkaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä lupaa aikaista kevättä, mulla viellä talviloma pitämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juhonsalo on seurannut säitä ja ilmastoa kuuden vuosikymmenen ajan. Tietää asioista paljon ja osaa viisaana miehenä tehdä johtopäätöksiä. Ei kuulu huru-ukkoihin ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aarne on ihan oikeassa. Säätila on koko pallukalla lämmennyt viimeisen 10 vuoden aikana dramaattisesti. Googlettakaa faktat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitäisi ihmisiä hetkauttaa, eihän me tavalliset ihmiset voida mitään, että jos ilmasto oliskin lämpenemässä noiden herrojen tehtailujen takia. On se kumma että sekin menee kaikkien ihmisten piikkiin, huomatkaa, että suurimmat päästöjen tekijät ovat kaikki sotaiset maat, joissa räjäytellään jatkuvasti ja sankat savut nousee ilmoihin, otsoonikerroksia tuhoten jne. Mutta tehtaat joilla muutamat rikastuu entisestään ovat ja kaivokset jotka jättävät kauheat myrkyt jälkeensä. Yksi suuri ympäristötuhoilija on tietenkin laivaliikenne, koska meriin rikkoutuu vaarallisia aineita kun joku vahinko sattuu ja niitähän on sattunut. Kalat ja linnut kuolevat parvissa ja niitä ihmetellään että mistä johtuu. Muuten maapallon ja avaruuden yhteisvaikutus on ollut kautta aikojen sitä, että ilmasto on vaihdellut jonkinlaisissa jaksoissa. Maapallon elämä on ollut vaihtelevaa jääkausista lämpimiin vaiheisiin, emme tiedä edes kuinka monesti tuo trakedia on tapahtunut ja miten, tapahtuuko se yhtäkkiä vai hiljalleen, osa pallosta jne. Maapallo kun on niin vanha ettemme edes käsitä sitäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aarnelle tiedoksi, ettei ilmasto ole lämmennyt 16 vuoteen. Tässä mielessä teoriat kuinka ilmastonlämpeneminen aiheuttaa sitä tai tätä voidaan heittää armotta romukoppaan. Kansanmieskin on mennyt halpaan kun valhetta on tarpeeksi kauan toistettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulaistelainen?
Kaustistelainen?
Kauniaistelainen?
Ikaalistelainen?
Kuulostaa savolaisen korvaan pahalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

124 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image