Kotimaa

Ryhmäkannetta ollaan laajentamassa – Caruna-kanne yhä harkinnassa

Nykyisellään vain kuluttaja-asiamies voi nostaa ryhmäkanteen. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 18.2.2016 5:00 | Päivitetty 18.2.2016 6:16
Virpi Niemistö

Ryhmäkanteen soveltamisala voi laajentua nykyisestä lähivuosina.

Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Maarit Leppäsen mukaan ryhmäkannelain muuttamista koskeva selvitys käynnistyy luultavasti tämän hallituskauden aikana.

Leppäsen mukaan ryhmäkanteen soveltamisalan laajentaminen tarkoittaa sitä, että esimerkiksi ympäristövahinko- ja työsopimusriidat voisivat tulla kanteen alaisiksi kuluttajariita-asioiden lisäksi.

Selvitys kuuluu ministeriön oikeudenhoidon uudistamisohjelmaan. Nykyisellään vain kuluttaja-asiamies voi nostaa ryhmäkanteen.Vielä ryhmäkannetta ei ole käytetty Suomessa kertaakaan.

Puhuttu Carunan yhteydessä

Ryhmäkanteen käytöstä on viime viikkoina puhuttu sähkönsiirtoyhtiö Carunan suurten hinnankorotusten yhteydessä.

Kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen Kilpailu- ja kuluttajavirastosta kertoo, että Carunan kanssa pyritään saamaan aikaan ratkaisu mahdollisimman pian.

– Jos Caruna ei suostu kohtuullistamiseen, harkitsemme tarkoituksenmukaisinta etenemistapaa. Käytettävissä ovat ryhmävalitus tai ryhmäkanne, Hentunen kertoo.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto lupaa tiedottaa asiasta laajasti, jos virasto päätyy nostamaan ryhmäkanteen Carunaa vastaan.

Lue lisää 18.02.2016 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ainakin Oulun sähkömyynti on hilannut siirto hintojaan ylös jo vuosien ajan.Eikä taida olla ainoa joka on tätä tehnyt! onhan järjetöntä,että joudut maksaan jostain yhtiön omasta velvoteesta järettömiä maksuja! kilpailuttaminen on hyödytön koska sähkömyynnillä on siirron yksin oikeus Oulun ja lähi ympäristön alueella! olisipa olemassa joku sähkö yhtiö joka ilmoittaisi ja myös pitäisi siirron kohtuulisien hintaisena, niin Heti saisi minusta ja monesta muusta asiakkaan!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Carunan laskussa vuosikutusarvio 130 kWh,vuosikustannus yht. 191,88€,josta perusmaksun osuus 188,04€ ja siirron osuus 3,835€

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on kuluttaja-asiamiehellä näytön paikka. Riittääkö uskallus ja kyky.
Lakia muutettava välittömästi että ryhmäkanteen voi tehdä vaikka naapurin Risto

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun Caruna harrastaa tuota, niin kaikki muutkin sähköfirmat haluavat osingoille ja jokainen alkaa nostamaan hintoja. Sanokaa minun sanoneen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko toimittajat tehdä juttua eri yhtiöiden sähkön siirtohinnoista suhteessa kulutussähkön hintaan suomessa? Mun sähkölaskusta noin 60 prosenttia on ollu siirtohintaa jo kauan. Onko Carunan alueella ollut aiemmin poikkeuksellisen halpaa siirto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla siirtomaksu 97,51€ ja sähköenergia 69,92€ (Vaasan sähkö/sähköverkko) sit vaan muutkin yhtiöt kehiin ja katotaan kuka kusettaa eniten, turha lässyttää jos ei tiedä kokonaistilannetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mökillä kulutusta n.350 kWh/vuosi,sähkön hinta 4,15/kWh cnt,siirto ja perusmaksut n.81 cnt/kWh.Korotuksen jälkeen kilowatin hinta huitelee euron paikkeilla.Kyllä siirtohintaa voisi aivan kohtuudella suhteuttaa kulutukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja samoiten verrata perusmaksuja...kultusta pinentämällä ei voi kohta enää vaikuttaa siirronhintaa..samoiten on puhelinmaksuissa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

285 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mannerheim oli hieno mies

Etelä-Suomessa suljettiin tehtaat. Palkanmaksu loppui. Punakaarti maksoi palkkaa. Ei ollut työttömyyskorvauksia. Eihän p... Lue lisää...
Leipä loppui

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image